Reklama

Reklama

Tajemství pokoje 213

(festivalový název)
  • Švédsko Rum 213 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletá Elvira dorazí na letní tábor s obavami i hněvem, protože s ní její nejlepší kamarádka nemohla jet. Ve chvíli, kdy se již trochu sžije se svými spolubydlícími Beou a Mejou, překvapí je utržení kohoutku a vytopení pokoje, kvůli čemuž se musí přestěhovat do místnosti 213, kde nikdo celých šedesát let nepobýval. Začnou se však dít podivné a nevysvětlitelné věci, které mezi dívkami odstartují vlnu vzájemného podezřívání. A to až do chvíle, kdy najdou dopis se starodávným rukopisem, který je zavede do lesa, do domu staré ženy. Ta jim řekne o dívce, která v táboře před šedesáti lety zemřela. Jde snad o dívku v bílých šatech se zrzavými vlasy, kterou v noci viděly plížit se po chodbách? (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Film nie je zaujímavý, ani nápaditý, hoci tvorcovia robili malé bu bu bu, kde mohli, ale trikovo veľmi biedne. Označenie horor si nezaslúži. Deťom je prispôsobený až natoľko, že je skôr úsmevný než strašidelný. Obdiv za to, že tak raritný žáner - "rodinný horor", Švédi vôbec natočili. Izba 213 si bude divákov v americkej konkurencii hľadať pomerne ťažko, čo vysvetľuje fakt, prečo sa nepočíta s distribúciou mimo Švédsko. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Švédský snímek „Tajemství pokoje 213“ je takovým milým pokusem o rodinný horor, což ho bohužel celkem jasně omezuje. Pro děti je to něco, u čeho by se možná mohli trochu bát, ale pro dospělé je to popravdě docela unavující a poměrně nudný snímek, který toho moc nepřinese. Lekačky jsou hodně umírněné a nakonec ani scénář nepřináší příběh, který by tolik zaujal. ()

Reklama

IvcaKoudy 

všechny recenze uživatele

SPOILER!** Tak sme sázku vyhráli oba. Mrtvá holka, rýhy v posteli, duch na fotce, samopohyblivý šuplíky, divnej pokoj, opuštěná kůlna, les, opuštěnej barák. Nevim jestli sem na něco nezapomněla? Jasný, banda vystrašenejch holek a letní pusinky. No prostě, horor pro děti. Se šťastným koncem samozřejmě. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama