Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dívčí románek sice předstírá realitu, avšak přidržuje se osvědčených melodramatických schémat. Vypráví o děvčatech, která se seznámila při chmelové brigádě a poté usedla do téže třídy zdravotnické školy. Jenže jedna z dívek je uzavřená a vše bere vážně, zatímco druhá je lehkomyslná, s ničím se neláme hlavu... O problémech a pocitech skutečné mládeže se však téměř nic nedovíme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Poetické drama ze života dospívajících dívek nepůsobilo na mě až na pár scén nijak výrazněji ani poeticky, ani dramaticky a prošlo trochu mimo mě bez většího zásahu. I přes nadčasové téma a jednou velmi silnou dějovou linku s matkou hlavní hrdinky mě to jako celek moc neoslovilo. Od Antonína Kachlíka jsem naposled před půl rokem viděl o rok mladší film Jezdec formule risk a jedinou věcí, která mě na něm nadchla, byla hudba Karla Svobody. V případě filmu My, ztacený holky mám to úplně stejně, Svobodova hudba dokáže v pravou chvíli připoutat k dění a navodit ty správné emoce i tam, kde se všechno ostatní nezáživně topí v hlubokém průměru. Pro mě je to film, který rozhodně nemá čím urazit, ale mimo zmíněnou hudbu + ještě pohlednou a přirozenou Jarku Schallerovou ani čím výrazněji utkvět v paměti. [55%] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Zvu tě! - Ale jen do vosmi kaček '' -------- Byť točeno za normalizace, jedná se spíše o poetický film o dospívání. Jistě, rok 1972 byl již z hlediska režimu pevně v rukou nového vedení KSČ. Situace se ,,normalizovala'' a čo bolo oportunistické nechť odpaďně jak řekl soudruh generální tajemník UV KSČ Husák. Jistě se dal o tomto období natočit trezorový film o bojechtivé režim podvracející mládeži atd... Upřímně si však nejsem jist, zda studentky prvního ročníku zdrávky v roce 72 více zajímal politický vývoj v republice než škola, hadry a kluci. Film je o dvou dívčinách, které se snaží zorientovat při praxích v nemocnici, navazují první nesmělé známosti s kluky z tanečních a ze špitálu...Je to vlastně rok jejich života vymezen koncem léta, chmelovou brigádou, nástupem do školy a končí s vysvědčením za první ročník.. S tímto obdobím jsou spjatá jejich zklamání i radosti. Přiznám se, že film jsem shlédl hlavně díky Jarce Schallerové, kterou už od Valérie můžu všemi deseti :-). Je to neskutečná baba. připočteme-li módu sedmdesátých let, kdy minišaty a dokonce stejnokroje sestřiček ve špitálech končili těsně pod zadečky, srdce nejednoho příznivce Jarky zaplesá !!! Škoda, že s kariérou filmové herečky skončila. Ztracený holky se pohodově dají vidět a oproti jiným brutkám té doby se divák snadno ztotožní i s myšlením mladé hrdinky... Tři poháry se šlehačkou. * * * ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dospívající dívky a jejich problémy jsou ústředním tématem snímku, který v soudobé tématicky spřízněné filmové tvorbě představuje díky celkem svižnému tempu a přiměřené stopáži lehký nadprůměr. Jeho největší devizou je ovšem hlavní hrdinka (tedy až na to jméno - Žofie, chudák holka) neopakovatelným způsobem ztvárněná nad jiné půvabnou Jaruškou Schallerovou, za kterou si tu jednu hvězdičku navíc jednoznačně zaslouží. ()

Liya 

všechny recenze uživatele

Mně se film líbil moc, je krásně pohodový, příjemný, přitom nepostrádá hloubku. Takovýhle film by už dnes taky nikdo nenatočil. to Jacinda: A mně je zas moc líto, že právě v oné době nežiju. Vše bylo pohodovější, slovo "hektické" nebylo ve slovníku, silnice nebyly přeplněné auty, lidé k sobě byli slušnější, nic nebylo super, hyper, ultra a mega, ale normální a obyčejné - ale zato opravdové a lidské. A móda? Ta byla super. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ty texty distributora by se tu měly zakázat. To je zase blábol jak noha. Celý ten film je přece o tom, že jedna je mrcha a druhá je hodná a naivní. Co víc lze taky o holkách v pubertě rozebírat? To jsou jediné problémy a pocity skutečné mládeže. S tím si bez problémů v tomto snímku vystačíme. Je to dobrý film, v němž se ta hodnější naučí roztřídit si známé podle spolehlivosti a nenechat se využít kdejakou potvorou. Má to pěkný otevřený konec. 80% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama