Reklama

Reklama

Meg Murryová je typická středoškolačka, která bojuje s nízkým sebevědomím a která touží zapadnout. Je dcerou světoznámého fyzika, je inteligentní a talentovaná, stejně jako její mladší bratr, Charles Wallace, což si však Meg zatím neuvědomuje. Situaci silně zkomplikuje zmizení pana Murreyho, které Meg sklíčí a její matce zlomí srdce. Charles Wallace představí Meg a jejímu spolužákovi Calvinovi tři nebeské bytosti, které přicestovaly na Zemi, aby našli pana Murreyho. Společně se vydávají na dobrodružnou cestu. Pomocí skládání času a prostoru jsou přenášeni na světy za hranicemi fantazie, kde musí čelit mocné zlé síle. Na Zemi se Meg vrátí jen tehdy, když se naučí čelit temnotě ve svém nitru a najde sílu potřebnou k poražení temnoty, jež se rychle šíří vesmírem. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (80)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Asi je třeba ocenit, že film odevzdaný této estetice vůbec vznikl - jde o celkem odvážný úkrok oproti současnému americkému mainstreamu. To ale nic nemění na tom, že to je hnusné, až z toho oči bolí a hloupé, až mysl přechází. New age moudra přeříkávaná unuděnou Oprah, postavy předčítající scénář způsobem, kdy jsem předpokládal (nemíněno v nadsázce), že se z nich vyklubou skrytí mimozemšťané, a v neposlední řadě strašně mechanicky špatně sestavené vyprávění... Hodně nezvládnuté ve všem. Ale respekt za pokus. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Černo-bílý film plný barev, který byl jak na drogách, ale přesto se snažil diváka moralizovat. Protože jasně - být odlišný je v pohodě a člověk musí být za každou cenu rád tím, kým je. Pěkné houby - hlavně se toho nedržte, milé děti. Celý snímek byl výrazný asi jako Země zítřka - vůbec se nedivím, že jsem o něm od promítání v kinech vůbec neslyšel. Otravná a neustále nedůvěřivá hlavní postava, které samozřejmě nikdo nevěřil, protože si automaticky za šikanu mohla sama. Po ani ne deseti minutách nástup ujetých, rádoby sympatických postav a konečně i oslavované cesty napříč vesmírem kamsi, kde člověk viděl stromy se smát a publikum nad tím sjetým děsem řeky slzet. A nechybělo nějaké to rádoby temné drama, kde stačilo držet se toho, co jsem napsal na začátku, aby vše dobře dopadlo a zazvonil zvonec. Po 109 minutách díkybohu! Koncept divný, nesmyslný, nezajímavý, nesympatický... 3x ne. Nebýt to vysokorozpočtová produkce, asi by se to zasloužilo i o odpad. Takhle - ano, efekty byly fajn. A možná tam ani nebyly, jen jsem opravdu měl v těch lívancích k večeři jiný prášek, než ten kypřící. Fakt nevím. 20% ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Tento film mě přinutil pochybovat o tom, zda jsem již na tyto filmy starý či ne. Vždyť přece mám rád pohádky, nové kouzelné světy a věci, které nedávají tak úplně smysl. Tak proč jsem z tohoto filmu na vážkách? Zneklidnilo mě snad moderní pojetí pohádky, kdy se již do Never-never landu nechodí pomocí začarované skříně, ale za pomocí nějakých těch teorií o čtvrtých rozměrech (pojem tesseracting)? Vylekaly mne tři podivné Bohyně se skvělými jmény, které jsou sice jako nápad zajímavé, ale jejich vizuální provedení místy působí jako prostá odpověď "Ano" na otázku "jak si přejete vypadat?"? Jsem snad znepokojen příliš kýčovitým zjevem některých nejmenovaných planet? A nebo si prostě v duši uvědomuji, že děj je i na dětskou pohádku neskutečně slabý a poselství křičící z filmu na všechny strany působí účelově a směšně. Jistě, film má skvělé části a velmi dobré nápady, ostatně za to dávám hvězdičky, ale celkové provedení jednoduše není dobré. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange se tranformoval do 13leté holky, vzal si velké množství drog a v multiversu potkal naprosto rasově korektní víly (sudičky? Whatever). Vůbec tenhle film už korektnější být snad ani nemůže. Ale mně se líbil. Normálně se mi fakt líbil, a to je to neskutečná slátanina! A Charles Wallace - slyšet ty krásné, psychpopatické poznámky z úst malého chlapečka je luxusní. A Pineovi ty vousy fakt seknou...heh ;) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Uff. Toto bolelo. Už chápem prečo distribútor zrušil kinodistribúciu. Šialený námet, šialené kostýmy a makeup. Ani hviezdne obsadenie tu nepomohlo. Oprah Winfrey na odstrel. Umelé CGI v každom zábere a vôbec celé zle. A pritom rodinné fantasy môžem. Pri pohľade na mutujúceho Leviho Millera som si spomenul na žánrovo podobného Pana, ktorý bol však kvalitatívne na oveľa vyššej úrovni. A taktiež som uvažoval nad tým, prečo majú dnešné deti vlažný vzťah k filmom samotným. A potom som si uvedomil že moju lásku k filmu v detstve formovali diela ako Nekonečný príbeh či Jurský park. Keby som ako decko pozeral miesto Gumkáčov či Rozprávkovej jazdy na podobné sračky ako toto, zrejme by som dopadol podobne a filmy bral len ako okrajovú záležitosť na zahnanie nudy. Našťastie nestalo sa tak, no súčasnej generácie detí je mi úprimne ľúto. A vyzerá to tak, že bude ešte horšie....1* za tých pár emocionálnych scén, ktoré k rodinnému filmu patria, inak obrovský fail v každom smere. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Los Angeles v Kalifornii (USA) a na Novém Zélandu. (griph)
  • Kniha začíná slovy: „Byla to tmavá a bouřlivá noc.“ Zatímco film se koná v slunečném centru Los Angeles. (griph)
  • Režisérka Ava DuVernay nikdy nečetla knihu „A Wrinkle in Time“, na jejímž základě je film natočen. (griph)

Související novinky

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

03.06.2019

Ava DuVernay (Selma) se svým prvním blockbusterem V pasti času zklamala. To ale studiím Warner Bros. a DC nezabránilo v tom, dát ji šanci natočit stomilionovou adaptaci bizarního komiksu The New Gods… (více)

Reklama

Reklama