Reklama

Reklama

Meg Murryová je typická středoškolačka, která bojuje s nízkým sebevědomím a která touží zapadnout. Je dcerou světoznámého fyzika, je inteligentní a talentovaná, stejně jako její mladší bratr, Charles Wallace, což si však Meg zatím neuvědomuje. Situaci silně zkomplikuje zmizení pana Murreyho, které Meg sklíčí a její matce zlomí srdce. Charles Wallace představí Meg a jejímu spolužákovi Calvinovi tři nebeské bytosti, které přicestovaly na Zemi, aby našli pana Murreyho. Společně se vydávají na dobrodružnou cestu. Pomocí skládání času a prostoru jsou přenášeni na světy za hranicemi fantazie, kde musí čelit mocné zlé síle. Na Zemi se Meg vrátí jen tehdy, když se naučí čelit temnotě ve svém nitru a najde sílu potřebnou k poražení temnoty, jež se rychle šíří vesmírem. (Falcon)

(více)

Recenze (80)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak strašně blbej film, snad i na dítě. Přitom takových herců se v něm objeví. Každopádně musím uznat, že pro onu blbost jsem u něj vydržel i já. Občas jsem si zazíval, ale ten vizuál se netvářil, že by si zasloužil zdejších 37 procent. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $100,478,608Tržby Celosvetovo $132,675,864Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Čistá hrôza. Strašne sterilné, suché, ošuntelé, nevýrazné až gýčové. Zlá kamera, rovnako tak obsadenie. Známe herecké mená sú v tejto účasti už dosť mimo prvoligovú misu. /15%/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Asi je třeba ocenit, že film odevzdaný této estetice vůbec vznikl - jde o celkem odvážný úkrok oproti současnému americkému mainstreamu. To ale nic nemění na tom, že to je hnusné, až z toho oči bolí a hloupé, až mysl přechází. New age moudra přeříkávaná unuděnou Oprah, postavy předčítající scénář způsobem, kdy jsem předpokládal (nemíněno v nadsázce), že se z nich vyklubou skrytí mimozemšťané, a v neposlední řadě strašně mechanicky špatně sestavené vyprávění... Hodně nezvládnuté ve všem. Ale respekt za pokus. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat. Věděl jsem, že to bude špatné, ale už se mi nesčetněkrát stalo, že i hodně kritizovaný film mi perfektně sedl. Wrinkle in Time rozhodně není ten případ. Už se mi dlouho nestalo, že bych u filmu neudržel pozornost déle než půl hodiny a přistihl jsem se, že jsem třeba 10 minut přemýšlel nad úplně jinými věcmi, ačkoliv mé oči neslezly z monitoru. Ve zkratce tedy řeknu : je to příšerná nuda a nekoukejte na to...Disneyovci sebrali ty největší klišé, hlavně v Americe několik známých jmen a nasáčkovali je do trikově poměrně výpravného filmu a zaobalili obrovskou vrstvou patosu a opovržení. Samozřejmě, že nejsem cílovka, ale přece se nesmí stát, aby naprosto každá postava ve filmu mi byla nesympatická (možná jen Chris Pine se snaží, ale i vzhledem k příběhu je tu bolestivě málo) a absolutně vůbec mě nezajímalo, jak to celé dopadne, tim spíš, že je to pořád Disney, takže to bylo od začátku jasné. Už jsem jen čekal, kdy na ně vlítne Thor a sebere jim ten tesseract. Velká bída. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Taková moderní pohádka, která má občas hezký vizuál. Příběh je fajn, jen nám chvílemi habruje a zachází na místa, která by se klidně mohla vynechat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mně se líbí, jak se velkolepě píše, že je to podle knižní předlohy. Tohle jestli totiž mělo nějakou předlohu, tak leda omalovánky Hurvínka, protože představovat si takhle film já, podám si dobrovolně žádanku k Chocholouškovi. Všechno se tady tváří důležitě jak anténa na Žižkově, přitom když tenkrát pejsek s kočičkou pekli dort, muselo to proti tomuhle úletu roku být na Michelinskou hvězdu. (Banff, Kanada) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rádoby dobrodružná/fantasy dětská výprava vesmírem, která vede přes to nejhorší z Nekonečného příběhu, dětské tvorby Roberta Rodrigueze a málem potkáme i zlého klauna To. Tenhle film není dobře natočen, jeho tvůrci to vědí, ovšem je jasné, že takhle dobrý blockbuster natočit nelze. Negativní ohlasy, na které vždy prdím, tentokrát fakt nekecaly. Už úvodní rozjezd, koketující s filosofickými prvky, je značně zdlouhavý a absolutně nenaladí na příští dění. Hlavní hrdinka je šeredná a nesympatická až běda, to nás ještě vzápětí čeká herecky netalentovaná prasnice Oprah Winfrey v roli jedné ze tří kouzelných bytostí. Netvrdím, že knížka, podle níž film vznikl, nemohla být pěkná i čtivá, ke všemu budí dojem, že byla obsáhlá a tvůrci z ní provedli výcuc, který režisérka špatně a nefunkčně pospojovala. Ava DuVernay není dobrá vypravěčka příběhu, nijak jí nepomáhá ani scenáristické duo Lee & Stockwell, které filmy pro rodinné publikum umí, jenže tentokrát se nijak nesnaží o potvrzení své reputace. A režisérka nahodí několik vizuálně zajímavých scén, v závěru namíchá koktejl z temnoty, ale Pizdney děti šetří, takže o osud postav se divák bát nemusí. V tom nezvládnutém a nesourodém mumraji sebou melou hvězdy Reese Whitherspoon a Chris Pine (dobrá, jako jeden z mála snese přísnější metr), zbytek je tvořen z dobrých herců, ale třeba takový Levi Miller nepředvede vůbec nic. Film šel na filmovou scénu s ambicemi, které nenaplnil. Je pochopitelné, že poté, co nebyl pozitivně přijat diváky ani kritikou, se do našich kin už nedostane. A litovat nemusíte. Z kina byste stejně odcházeli nespokojení. Většina pozitivních známek je za obstojné technické zpracování a občasné stopy (nevyužité) originality. 5/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V pasti času působí jako popový videoklip určený zakřiknutým dívkám, avšak natažený do neskutečných 110 minut. Příšerně doslovnými motivačními proslovy nabitý přeslazený příběh o získávání sebevědomí a moci lásky - daleko za hranicí pouhé dětské naivity, kde začíná vyložená stupidita - však těžko i ti nejmladší mohou brát vážně. Promluvy postav kolísají mezi úsměvně hloupými, kdy se třeba dozvíme, že i elektrony mohou být spojeny silou lásky, až vyloženě směšnými žvásty - když mladá dívka nalezne sebedůvěru a porazí tím zlo, je přirovnána k Nelsonu Mandelovi a Oskaru Schindlerovi. Opravdu mizerné herecké výkony dětských herců (zejména malý Deric McCabe), nadějní dospělí herci v kýčovitých kostýmech papouškující cukrkandlové řeči, okaté angažování Oprah Winfrey do role nejmoudřejší bytosti a Mindy Kaling ve snad nejotravnější roli celého snímku už člověku způsobí jenom psychedelický bolehlav. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi hodnotí veľmi ťažko. Nemôžem povedať, že by "A Wrinkle In Time" nemalo určité kvality, no rozhodne má aj veľké množstvo problémov, ktoré z neho robia veľmi zaujímavý film plný veľkých mien, no súčasne sa príliš snaží na to povedať svoje posolstvo. Až do takej miery, že to môže byť pre mnohých (a aj pre mňa) veľmi otravné. No začnime najprv s kvalitami filmu. Lebo mám pocit, že tým sa venuje málokto. Musím povedať, že vizuálna stránka filmu je zaujímavá a dobre spracovaná. Niektoré časti sú skutočne magické ako napríklad keď deti môžu lietať na obrovskej listovej víle a pôsobí to celkom efektne. Veľmi dobre je to skĺbené a aj svety, ktoré navštevujú sú dobre spracované. Tie efekty nebijú nejako moc do očí a pôsobí to potom skutočne dobre natočené. Scénka, kde sa ocitnú v susedstve kde sa všetci správajú úplne rovnako je podľa mňa excelentná. Je na tom niečo skutočne nepríjemné a dá sa z toho dostať dávka atmosféry. Chris Pine je podľa mňa dobrý, no objaví sa vo filme dosť málo. Storm Reid je podľa mňa tiež vynikajúca a dosť dobre vie predať svoju postavu. Levi Miller je podľa mňa fajn. A rozhodne na mňa pôsobil príjemnejšie, než vo svojom poslednom filme. A napriek tomu, že myšlienka filmu je skutočne tlačená strašne moc, tak to nie je zlá myšlienka. No fungovala by lepšie, keby na ňu tak moc netlačia, lebo výsledne je to tak veľmi Disneyfikované, až sa mi miestami zastavil rozum. Prípadne by možno bolo lepšie, keby to urobili trošku inak, lebo všetko je to poňaté maximálne doslovne a keď si rozoberieme históriu sveta "IT" tak výsledne je nám všetkým jasné o čo ide. Lenže svet nemôže byť proste šťastný a hravý. Tam kde je svetlo vždy bude aj temnota. Len jej nesmieme dať šancu preniknúť hlboko. Nebolo by to takto podané lepšie? Výsledne človek ani nevie čo si má z filmu odniesť. Byť sám sebou, byť šťastný a bojovať s temnotou všade je cesta? Radšej to neskúšajte, lebo nie vždy to funguje. Takže to je môj názor na myšlienku. Dobrá, ale nedopracovaná a strašne tlačená. A veľmi to film posúva dole. Osobne ani nemôžem pochváliť moc Resse Witherspoon lebo mi prišla maximálne divná. Mindy Kaling je okey a osobne ma teší, že toho toľko moc nehovorí. Robí ju to zaujímavejšou. A Oprah Winfrey je tiež okey, no neviem či vie filmu aj reálne niečo dať. Plus záver je miestami skutočne až moc. Doslova boj svetla s temnotou. A láska je cesta. Ako je vidno, najväčším problémom je skutočne nesprávne podaná myšlienka. Lenže bohužiaľ to atakuje celý film a to ako na nás pôsobí. A je ťažké sa sústrediť na pozitíva, keď neustále chceme, aby bol film pokojnejší a vedel lepšie podať svoje posolstvo. Tým to teda uzavriem. Nemyslím si, že film je zlý, no rozhodne zápasí s problémom, ktorý môže znechutiť veľa divákov. Hodnotenie: C+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to film pro děti. Meg Murry (Storm Reid) je typický studentka střední školy.Je dcera dvou renomovaných fyziků. Má mladšího bratra Charlese Wallace (Deric McCabe). Pak náhle zmizí pan Murry (Chris Pine). Téma má velký potenciál a film nefunguje. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Takový zajímavo nezajímavý film, herci byly slušní a příběh se snažil být zajímavý, ale já jsem se nedokázal bavit. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Oprah the Wise. Tou politickou korektnostou a empovermentom je to tak presytene, ze uz neostava priestor nicomu inemu. Snad len akoby-hororovitemu zlemu decku... S kludnym srdcom vynechat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Malo ísť o veľké dobrodružstvo pre celú rodinu. Veď je to film od Disneyho štúdia. Pastelkový vizuálny dizajn plný trikov, masiek a barvičiek. Ale vidno ( podľa tržieb ), že to už netiahne tak, ako kedysi. A na vine je skôr zbytočné vnucovanie, ktoré z filmu smrdí na hony. Pár plusov ( Zach Galifianakis, scény ktoré neobsahujú CGI ale proste len obyčajné ľudské emócie ) sa ale nájdu. Na film takýchto proporcií, je to ale zúfale málo. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Uff. Toto bolelo. Už chápem prečo distribútor zrušil kinodistribúciu. Šialený námet, šialené kostýmy a makeup. Ani hviezdne obsadenie tu nepomohlo. Oprah Winfrey na odstrel. Umelé CGI v každom zábere a vôbec celé zle. A pritom rodinné fantasy môžem. Pri pohľade na mutujúceho Leviho Millera som si spomenul na žánrovo podobného Pana, ktorý bol však kvalitatívne na oveľa vyššej úrovni. A taktiež som uvažoval nad tým, prečo majú dnešné deti vlažný vzťah k filmom samotným. A potom som si uvedomil že moju lásku k filmu v detstve formovali diela ako Nekonečný príbeh či Jurský park. Keby som ako decko pozeral miesto Gumkáčov či Rozprávkovej jazdy na podobné sračky ako toto, zrejme by som dopadol podobne a filmy bral len ako okrajovú záležitosť na zahnanie nudy. Našťastie nestalo sa tak, no súčasnej generácie detí je mi úprimne ľúto. A vyzerá to tak, že bude ešte horšie....1* za tých pár emocionálnych scén, ktoré k rodinnému filmu patria, inak obrovský fail v každom smere. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dopředu jsem o filmu nic nevěděl, a tak jsem se nechal zlákat scify názvem a kapitánem Kirkem v prvních scénách filmu. Pozor na to, je to past. Od té chvíle je to nedokoukatelná strašlivost sama, kde nejsou sympatické postavy, není zajímavý jiný svět a kde je vše tááák dlouhé. Já si raději z čirého nezájmu šel v polovině číst noviny. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Od Wrinkle in Time jsem absolutně nic nečekal, protože jsem věděl, že to byl propadák. Ale překvapil. V dobrém slova smyslu. Je to náhodou hezká pohádka, dokonce jsem i uvažoval o vyšším hodnocení, protože první polovina se mi fakt líbila, bohužel v druhé polovině trochu ztratila šťávu. Ale i tak fajn příběh, herci a příjemná podívaná. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po prvním traileru (už hodně měsíců zpátky) jsem měla pocit, že tohle rodinné fantasy bude mít něco do sebe, a docela jsem se těšila na návštěvu kina. Zrušení české premiéry mě zamrzelo, ale teď už rozhodnutí distributorů úplně chápu. V tomhle filmu totiž nefunguje zhola nic - herecké výkony známých i méně známých tváří k smíchu (zdravím Oprah), logika děje absolutně nulová, jedna z planet mi vizuálně připomněla krajinu z Teletubbies... obrovské zklamání a velké pokárání směrem k Disneymu. ()

Související novinky

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

03.06.2019

Ava DuVernay (Selma) se svým prvním blockbusterem V pasti času zklamala. To ale studiím Warner Bros. a DC nezabránilo v tom, dát ji šanci natočit stomilionovou adaptaci bizarního komiksu The New Gods… (více)

Reklama

Reklama