Reklama

Reklama

Meg Murryová je typická středoškolačka, která bojuje s nízkým sebevědomím a která touží zapadnout. Je dcerou světoznámého fyzika, je inteligentní a talentovaná, stejně jako její mladší bratr, Charles Wallace, což si však Meg zatím neuvědomuje. Situaci silně zkomplikuje zmizení pana Murreyho, které Meg sklíčí a její matce zlomí srdce. Charles Wallace představí Meg a jejímu spolužákovi Calvinovi tři nebeské bytosti, které přicestovaly na Zemi, aby našli pana Murreyho. Společně se vydávají na dobrodružnou cestu. Pomocí skládání času a prostoru jsou přenášeni na světy za hranicemi fantazie, kde musí čelit mocné zlé síle. Na Zemi se Meg vrátí jen tehdy, když se naučí čelit temnotě ve svém nitru a najde sílu potřebnou k poražení temnoty, jež se rychle šíří vesmírem. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (80)

Baerdeller odpad!

všechny recenze uživatele

V posledních pěti dnech jsem zhlédl pět filmů... a bohužel jsem se trefil do sestupné tendence. A Wrinkle in Time je ještě horší než včerejší Crazy Famous a tomu jsem bez váhání střelil odpad. A Wrinkel in Time mě nalákal na povedené trailery a na papíře silné herecké osazenstvo. A skutečně - A Wrinkle in Time obsahuje dvě solidní CGI scény, které vypadají dobře v traileru, ale ve skoro 2h díle se ztrácejí. A herci tu opravdu mají známá jména - např. Chris Pine, Reese Witherspoon, Oprah Winfrey, Zach Galifianakis, Michael Pena... Jenže většina herců tu stojí za nic (s výjimkou dětského herce Derica McCaba), scénář je pitomej a utíká jak čtrnáct dní chcíplý morče, a posledním hřebíčkem je hrůzostrašné kombo režisér+kameraman. Dlouhé záběry z blízka na obličej (pomalu častěji než dělal Sergio Leone), ale zároveň doplněné o rádoby cool třesoucí obraz + snímání obličejů z divných rádoby cool poloh, udělalo film jen obtížně sledovatelným. Jak kdyby ho natáčel zfetovaný Umpa lumpa trpící parkinsonem. Výsledek by se možná dal hodně vzdáleně přirovnat jako zvrácený mix Sergia Leoneho s Paulem Greengrassem, ale s úrovní provedení horší než by docílilo duo Uwe Boll a Olivier Megaton. Fujtajbl. Vyžadujete moderní pohádku s nějakou progresivní vložkou? Pak bych zvolil raději The Last Dragonslayer. Ten také sám o sobě kvalitou neoplývá, ale i ten je na tom mnohem lépe než Wrinkle in Time. Wrinkle se prostě nepovedl. Spálit, zahrabat a radši si poněkolikáté pustit Nekonečný příběh. Rhymes that keep their secrets, will unfold behind the clouds, and there upon a rainbow, is the answer to a neverending stóórýýý... ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Tento film mě přinutil pochybovat o tom, zda jsem již na tyto filmy starý či ne. Vždyť přece mám rád pohádky, nové kouzelné světy a věci, které nedávají tak úplně smysl. Tak proč jsem z tohoto filmu na vážkách? Zneklidnilo mě snad moderní pojetí pohádky, kdy se již do Never-never landu nechodí pomocí začarované skříně, ale za pomocí nějakých těch teorií o čtvrtých rozměrech (pojem tesseracting)? Vylekaly mne tři podivné Bohyně se skvělými jmény, které jsou sice jako nápad zajímavé, ale jejich vizuální provedení místy působí jako prostá odpověď "Ano" na otázku "jak si přejete vypadat?"? Jsem snad znepokojen příliš kýčovitým zjevem některých nejmenovaných planet? A nebo si prostě v duši uvědomuji, že děj je i na dětskou pohádku neskutečně slabý a poselství křičící z filmu na všechny strany působí účelově a směšně. Jistě, film má skvělé části a velmi dobré nápady, ostatně za to dávám hvězdičky, ale celkové provedení jednoduše není dobré. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Snaha o snovou magičnost se při prolétávání prvními fantaskními pohádkovými světy vcelku dařila, no záhy doplatila na neuchopitelnou podivnost námětu, a především ohromnou kýčovitost všeho. Rodina, láska (a světlo) porážejí temnotu korumpující lidská srdce, doslovněji to řečeno být nemohlo. Nijakou režii nezachránil ani barevný (byť opět často kýčovitý) trikový vizuál a líbivá hudba, natož až "kvótovaně" mezirasový casting. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Černo-bílý film plný barev, který byl jak na drogách, ale přesto se snažil diváka moralizovat. Protože jasně - být odlišný je v pohodě a člověk musí být za každou cenu rád tím, kým je. Pěkné houby - hlavně se toho nedržte, milé děti. Celý snímek byl výrazný asi jako Země zítřka - vůbec se nedivím, že jsem o něm od promítání v kinech vůbec neslyšel. Otravná a neustále nedůvěřivá hlavní postava, které samozřejmě nikdo nevěřil, protože si automaticky za šikanu mohla sama. Po ani ne deseti minutách nástup ujetých, rádoby sympatických postav a konečně i oslavované cesty napříč vesmírem kamsi, kde člověk viděl stromy se smát a publikum nad tím sjetým děsem řeky slzet. A nechybělo nějaké to rádoby temné drama, kde stačilo držet se toho, co jsem napsal na začátku, aby vše dobře dopadlo a zazvonil zvonec. Po 109 minutách díkybohu! Koncept divný, nesmyslný, nezajímavý, nesympatický... 3x ne. Nebýt to vysokorozpočtová produkce, asi by se to zasloužilo i o odpad. Takhle - ano, efekty byly fajn. A možná tam ani nebyly, jen jsem opravdu měl v těch lívancích k večeři jiný prášek, než ten kypřící. Fakt nevím. 20% ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Príbeh nás zobral na púť galaxiou, kde sa tri prapodivné tety rozhodli pomôcť Meg, dcére vedca ktorý záhadne zmizol, a bojovať proti temnote ktorá vplýva na nás všetkých. A Wrinkle in Time právom zanechá nezáživnú pachuť v ústach niektorých ľudí. V tomto filme je toľko vecí ktoré nedávajú zmysel, sú divné, nefunkčné, otravné ... no napriek tomu som si tento film obľúbil po prvom zhliadnutí. Obzvlášť prvá tretina filmu, kde sa zoznamujeme s postavami, ma trafila do tých správnych miest a tak trochu rozcitlivený som opustil od cynizmu s ktorým som vkročil do kina. Najväčšiu zásluhu na tom mala úžasná Storm Reid u ktorej dúfam, že jej hviezda bude rok od roku vyššie a vyššie. Ďalším plusom je v mojich očiach to, že film má veľa vecí ktoré chce povedať, a je treba dúfať že si mládež zoberie aspoň jedno ponaučenie z mnohých odprezentovaných. Plusom A mínusom však budú vizuálne efekty. Niekedy hrozné CGI, niekedy absolútne famózne hodné zarámovania a povesenia na stenu. Tie nedokonalé scény však zamrzia, obzvlášť keď sa jedná o Disney film. Ako som spomenul na začiatku mnohé nedáva zmysel, príbeh funguje len tak tak, a postavy niekedy konajú neľudsky ... no oceňujem srdce ktoré tento film má a že sa snaží o niečo iné. Áno, je to nefunkčný film, no je to aj krásny film. Je to divný film, no svojim spôsobom je čarovný. Môže byť otravný a zároveň emočne bohatý. Tento film je beautiful mess po ktorom som opúšťal kino s príjemným pocitom a s radosťou si ho pozriem znovu. Ava DuVarney má môj rešpekt a teším sa na ďalšie jej projekty. P.S. kto sa potešil a s radosťou pousmial keď počul túto vetu “Tomorrow there’ll be more us — Miranda, American” nech mi dá vedieť, lebo je možné že sme najlepší kamaráti len o tom ešte nevieme. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Kniha začíná slovy: „Byla to tmavá a bouřlivá noc.“ Zatímco film se koná v slunečném centru Los Angeles. (griph)
  • V Česku i na Slovensku byla zrušená premiéra filmu z neznámého důvodu. (kytka.patrik)
  • Režisérka Ava DuVernay nikdy nečetla knihu „A Wrinkle in Time“, na jejímž základě je film natočen. (griph)

Související novinky

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

03.06.2019

Ava DuVernay (Selma) se svým prvním blockbusterem V pasti času zklamala. To ale studiím Warner Bros. a DC nezabránilo v tom, dát ji šanci natočit stomilionovou adaptaci bizarního komiksu The New Gods… (více)

Reklama

Reklama