Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Recenze (612)

POMO 

všechny recenze uživatele

V sérii Conjuringu, které startér představuje žánrový vrchol dekády, nechci vidět v roli mladého rumunského vesničana amerického hezouna, který po vanhelsingovsku zachraňuje v poslední vteřině efektním výstřelem z brokovnice. Nebo aspoň ne, když se film snaží navodit autentickou atmosféru východoevropského (a pro mnoho diváků exotického) místa mimo civilzaci, které má velký potenciál hororového prostředí. Díky podobným lacinostem je film přes bohatou výpravu dějovou nabitost pouze průměrně vtahující a strašidelný. Práci s napětím, ke kterému je vždy lepší se propracovávat pomalu a sofistikovaně, se tu úplně nedaří zprostředkovat zamýšlenou non-stop-scary jízdu. Nezávisle na sérii ale OK, ne takovej průser jako první Annabelle. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan Válek je konečně kulantní démon! Vypadá jako Mensnovic Mařenka v kostýmu Betmena, tedy dostatečně hrozivě, hned od startu se nebojí řádně bubat a jít pěkně naprudko s xichtem na trh, místo aby 90 procent filmu jen ukrutně nudil a skřípal panty, načež udělal na konci nesmělé homobaf, xmrti vyděsil všechny ty zdejší esoterické geje (čti „hororové experty“) a ti mohli nadšeně pětkovat, jak tomu bylo třeba u Inshitdious. Tudíž jako obvykle, když se objeví pěkně přímočarý, solidně ponurý a svižný gotik s pekelnou hudbou a mile tísnivou atmosférou prastarého rumunského jeptiškária, kde má skoro každá řádová sestra pod řeholním čepcem nachystanou nějakou tu odpornou démonickou držku, s níž bubá jako o život, všichni ti místní na rimming vzatí odborníci a milovníci artově pomalého prostupování pánských rekt otráveně sténají, melouce cosi o nedostatečně sofistikovaných scénářích (Ano, nevrzl v tom snad jediný pant a nikdo hodinu naprázdno nehoupal lustrem!), nedostatečném prokreslení charakterů (Víme hovno o démonově traumatickém dětství a zneužívání taťkou Luciferem, takže lze jen stěží predickovat jeho následné pohnutky!) a sériových kopírkách (Vraj že ak démon už kadekde otáčal kríže, keď to urobí v inom filme, je to klišé, a upíri by mali okamžite začať hrýzť ľudí do riti, aby to bolo akože originálne!), no a verbal jásá. Prostě roztomile temná a hezky odsejpající jednohubka, jejíž celkový dojem kazil snad jen ten rádoby tumorný žabožroutský bukanýr. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trojka s přimhouřenýma očima. Scénář psal snad opravdu automatický hororový generátor, divím se, že si Warneři své temné universum neošéfujou po téhle stránce lépe. Ale konzumentům to asi stačí, no. Nejvíc mě na Sestře vyděsilo, že stejný člověk je podepsaný i pod scénářem druhé částí To. U něj se snad bude snažit víc. Pokud u Sestry stojí něco za pochvalu, tak výběr lokace a celkově prostředí starého hradu (vylepšený rumunský hrad Hunedoara). Ty staré chodby, sklepení, kaple a hřbitovy, to prostě atmosféricky působí, ne že ne. Bohužel tvůrci z toho svými schopnostmi nevytěžili nic moc navíc. Což mě celkem překvapilo, protože Hardyho předchozí The Hallow bylo boží. Je to celé takové nemastné, neslané, děj nezaháčkuje (ono to ani moc děj nemá - postavy přijedou, pak se nějakej čas jen tak potloukaj a motaj v kruhu, pak jedna z postav doslovně vysvětlí, co se děje, následuje naháněná se zlou jeptiškou a je konec), postavy jsou nezajímavé, lekačky pro děcka. V roce, kdy jsme se dočkali už poměrně nadstandardního množství povedených hororů různých subžánrů, musí tenhle mainstreamek nutně prošumět. Pro povedenou poctu starým Hammerovkám sáhněte radši po Léku na život či Ženě v černém. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

James Wan se dobře stará o svůj zřejmě už nesesaditelný post krále současného duchařského hororu. Corin Hardy a rumunské prostředí podle mě bylo skvělou volbou pro zfilmování právě hororu Sestra. Sympatické je, že když nás James Wan ve svých filmech pozval do domu Warrenových, na příběh démona Valaka poukazoval. Ale už tenkrát musel vědět, že ho on nebo nějaký jeho kolega zfilmuje. Námět je to totiž více než dobrý! A musím říct, že tak dobrou dobovou atmosféru jsem v hororu hrozně dlouho nezažil. Rozhodně nebylo na škodu filmovat právě v Rumunsku...naopak. Tu atmosféru kláštera jsem si doslova užíval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $22miliónov║Tržby USA $117,481,222 ║Tržby Celosvetovo $366,082,797▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,506,523║ Tržby za predaj DVD v USA $2,982,230║ Strach a hrôza, tak rutinná hororová zívačka, až hrôza. Ešte viac dejovo blbšie, povrchnejšie než Annabelle 2. /20%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE TADY NĚJAKÁ MOCNÁ ZLÁ BYTOST“… /// No tak určitě… baví mě ten příběh, protože církev a starý budovy maj co nabídnout. Navíc se tady snažej i trošku strašit a všechno je tak nějak hezky nasvícený,,, Nadstandartní duchařina, která neprudí ani nezdržuje, ale vyprávět vo tom vnoučatům nebudu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často se ptám, kde si se vzal „Valaku?“ 2.) Ségra se chce vypravit na misi do Rumunska. 3.) Thx za titule „Sarinka a UniCorn“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dobre, tak prídu do kláštora, straší tam démon, treba ho vyhnať, finiš. Čiže súhlasím s tým, že scenár je prvácky, ale takýto scenár má 95% komerčných duchárin. Nemám totiž pocit, že by po tejto stránke boli Žena v čiernom či obidva Conjuringy niečím výnimočnejšie, a všetkých týmto hororom sa to minimálne vyrovnáva. Aj keď je pravda, že v jednom momente počas filmu som sa zľakol, že tam začnú zo zeme vyliezať zombíci... v takom prípade by som možno uznal, že nápad je ojedinelý, ale asi by celý horor išiel do hája. Prostredie starého sídla je fajnové, atmosféru to má, herci neoslnili (ale ani to neposrali), triky pekné a nevidel som iný účel filmu ako sem tam vydesiť nejakým šokom. Takže aj keď je to zase o tom istom a pre mnohých to bude najskôr sterilné, aspoň je to celkom adrenalínové a až na pár slabších miest v záverečnej tretine môžem povedať, že film ubehol prekvapivo rýchlo. Horor roka to však nebude ani vo sne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Do Nun se letos vkládaly velké naděje ( nejen, že letos jsou horory výjimečně komerčně i divácky úspěšné) Nun však divácky lehce pohořela. Aktuálních 65% sice není vyloženě průšvih, ve srovnání s Conjuringem je to však propad dolů, ale pořád úspěšnější než Annabelle. Kino však bylo narvané, takže alespoň komerčně doufám film uspěje. Byť jsem byl lehce skeptický, pořádná trailerová kampaň se vůbec nekonala, vlastně jsem zhlédl jen ten minutový teaser, ve výsledku jsem příjemně překvapen i potěšen. Nun má tu výhodu, že oproti konkurenci se odehrává v nádherném Rumunském hradu, kde figurují jeptišky, což je pro mne mnohem víc atraktivnější než obyčejný barák s rodinou a démonem. Film nabere tempo poměrně rychle a na strašící atrakce se dlouho nečeká,což je hodně dobře. Nun je oproti jiným Mainstream duchařinám i nečekaně drsnější a temnější než jsem doufal. Lekaček je zde poměrně dost, no zafungovala na mne pouza jedna, ale samotná atmosféra mě strhla slušně a finále je vygradováno perfektně. Taissa Farmina je kouzelná obdobně jako její máma a hezky film v závěru propojili s Conjuringem. Co trošku zamrzí, že démon Valak strhne na sebe větší pozornost až v závěru,v průběhu nejde buď vidět anebo zde působí jiné zlo,což beru jako mínus, jelikož Valak je skvělá démonická postava. Příběhově to sice mohlo být výživnější,ale to mi až tak nevadí, jelikož lepší horor s Jeptiškami jsem doposud neviděl. Za mě slušná práce. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Žiarlivý manžel alebo naštvaný otec?“ Napojenie na univerzum V zajatí démonov neriešim, hoci som všetky filmy videl a na konci je napojenie až nečakane priamočiare. Bavilo ma to. Bavil ma Damián Bichir (Votrelec: Covenant, Za lepší život, Osem hrozných), bavila ma Taissa Farmiga z American Horror Story, bavil ma „Frenči“ a atmosféra s výpravou boli super: prastarý prekliaty rumunský kláštor, cintorín, hlboké (a samozrejme temné) lesy, všetko super. Scenár priemerný, plný klišé, ale to ma netrápilo. K tomu plno dobrých momentov (had, zvončeky na hroboch...). Vlastne som až prekvapený, ako sa mi to páčilo. Ale tak jasné, na 4* to asi nemá. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Už se nemůžu dočkat naprosto fenomenálního pokračování s luxusním názvem Bratr, kde Valak o obnaženým kokotem vojede do prdele všechny, kdo marně doufali, že Sestra bude pěknej horor. Už nejednou se stalo, že bubák z filmu dostal svůj vlastní film, jako třeba panenka Annabelle nebo někdo jinej, jsem líná přemejšlet. Pokud se mě někdo zeptá, komu jeho vlastní film nejvíc domrdali, nebudu muset naopak přemejšlet vůbec a než otázku dořeknete, odpovím Vám - Valak, pyčo. Tahle jeptiška byla/byl v Zajetí démonů 2 totálně creepy ujetá svině démon a já div nechcala, když byl Valak na scéně. Takže zjištění, že Valak bude bubákovat v rumunským klášteře, mě nadchlo jak pannu bukkake. jenže ouha, Valak se trochu víc projeví až po hodině a jediný co předvede, je to jeho hučení, jako když Vám hučí u porna v kládě. Lekačky lacinější než 50ti letá děvka a jako bonus nejtrapnější možnej konec v duchu akce - Budeme nejvíc předvídatelný co to jde. Sečteno, podtrženo tak sledujeme jednu krávu se dvouma volama, co se motaj po klášteru za zvuku hučícího Valaka kdy vrcholem strašení je na plný pecky dunící ooooommmmmmmmmm. Atmosféra chcípla v tomhle, jako že hororu , první a až na jednu scénu sem tak celej film měla pocit, že mě někdo strašlivě zneužil, což po naskočení titulků už nebyl pocit, ale fakt. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle hodně bolelo. V druhém The Conjuring byla postava sestry, striktně odmítající dentální hygienu, naprosto děsivou čubkou a na londýnském předměstí strašit uměla. Bohužel, ve svém filmu je degradovaná nikoliv na řádovou sestru, ale na řadového bubáka. A to je zatraceně velká škoda, protože to prostředí starého rumunského kláštěra se sousedním hřbitovem slibovalo o něco nápaditější hrátky s atmosférou, než jen levné lekačky. Jenže to by musel mít taky trochu jiný scénář. Nebo zajímavější postavy. Takhle mám dojem, že ač Hardy (který u mě zabodoval se svojí peckou The Hallow) dělal za kamerou maximum, producenti mu do výsledku kecali víc, než bylo záhodno. Ze Sestry se tak stala celkem nudná a předvídatelná "pásovka" s již klasickým digitálním závěrem. (40%) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po záhadnej samovražde mníšky sa nastávajúca Sestra Irene (Taissa Farmiga) vydáva do Rumunska, kde sa udalosť odohrala. Vatikán nariadil, že má robiť spoločníčku skúsenému kňazovi. Po príchode na miesto zisťujú, že už dávno nie je posvätným, ale že ho ovládlo desivé zlo, ktorému sa osamelí návštevníci budú musieť postaviť. - Bez rozmyslu môžem povedať, že tento horor mal asi najlepšie promo za posledné roky, pretože aj ludia, ktorí horory nikdy nepozerajú, sa ma naň neustále vypytovali. Rozhodnutie zveriť réžiu tvorcovi, ktorý má za sebou len jeden, aj keď dosť slušný, horor, trochu nechápem, ale tak James Wan a jeho tím vedia čo robia. Dejovo je The Nun citelne slabý, ale v rámci atmosféry dokáže fungovať, pretože ten majestátny kláštor je neskutočne creepy zvonku aj zvnútra. Taissa Farmiga je v hlavnej úlohe presvedčivá, čo nie je prekvapením, keďže má možnosť učiť sa od jednej z top hororových herečiek vôbec. Ako pohodový horor na víkend The Nun zafunguje, ale jeho ambície boli mnohokrát vyššie, takže nie je prekvapením, že takýto výsledok velkú časť hororových fanúšikov nepoteší. Som zvedavý na The Conjuring 3, ktorý bol zverený tvorcovi, ktorého debut ešte ani nevyšiel, a hlavne dúfam, že sa z tejto série nestane nástroj na zarábanie na oddaných fanúšikoch. + Mark Steger + herečka z American Horror Story a The Final Girls + herec z Alien: Covenant + herečka z Extinction + herec z Would You Rather + herec z Outpost a The Hallow ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ježíš na kříži musí nedobrovolně trénovat stoj na hlavě, protože unholy nun s vizáží Marilyna Mansona zase dovádí. Je jasné, že tuhle řádící sestru může zastavit jen Klášterní tajemství. Krabicové víno totiž zneškodní každého.. Hardyho odbočka z Wanových paranormálních aktivit působí neškodně a bezradně. Švenkování kamerou tam a zpět nemá šanci vystrašit, lekací scény jsou signalizované, Frenchie na rozdíl od vyobrazení Rumunska 50. let není směšný a atmosféra leží někde v hrobě a paralyzována rutinou už ani nemá sílu zatahat za šňůrku od zvonečku. Na Valaka v téhle formě by stačila i Whoopi Goldberg.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Příšerná blátotlačka, která jen recykluje stokrát viděné ve vylidněných kulisách nepříliš děsivého kláštera a nenabízí ani zajímavé nápady, ani náznak příběhu. ZLO. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dobrý a strašidelný horor s výbornou atmosférou. No minimálně mohu s jistotou říci, že to byla nejlepší jeptiška tento rok :D. (ty odpad hodnocení si film fakt nezaslouží) Bylo zde jen málo věcí které bych filmu vytknul, ale mám rád tenhle styl. O něco slabší než Conjuringy, ale stále dost dobré 75% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Devadesátiminutová únikovka z kláštera kdesi v Rumunsku, která je celkem na sílu naroubovaná na Conjuring. Sestra tancuje na hraně mezi mysteriozním hororem a fantasy filmem, takže to místy působí, jakoby se měl každou chvíli objevit HellBoy, který s pomocí starých artefaktů zavře portál do podsvětí. Místo něj tu ale pobíhá zmatená Farmiga s Bichirem, kteří mají dlouhé vedení a nechají se děsit prvoplánovými lekačkami. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem obří fanda Conjuringů (jestli Wan nenatočí tu trojku, tak ať si mě nepřeje), ovšem s těmi spin-offy je to poněkud složitější. Hned úvodní scéna Jeptišky mě vyloženě zarazila do sedačky a perfektně mě naladila na hororovou atmosféru. Trošku jsem se nemohl zbavit pocitu, že je to celé banální historka, bez které bychom se v tomhle univerzu obešli, ale mě to prostě bavilo a ona zmíněná Jeptiška je správně děsivé monstrum, se kterým ještě bude zábava. Nedovedu si ale představit, jestli by dvojka nebyla ještě zbytečnější (vzhledem k tržbám rozhodopádně bude), ale to už je holt úděl těhle levných hororovek. Nejsem si jistý, jestli je to přímo návštěvou kina, jelikož na horory moc nechodím, ale horory mimo Blumhouse se oproti Nun vůbec nechytají. ()

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama