Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

James Wan se dobře stará o svůj zřejmě už nesesaditelný post krále současného duchařského hororu. Corin Hardy a rumunské prostředí podle mě bylo skvělou volbou pro zfilmování právě hororu Sestra. Sympatické je, že když nás James Wan ve svých filmech pozval do domu Warrenových, na příběh démona Valaka poukazoval. Ale už tenkrát musel vědět, že ho on nebo nějaký jeho kolega zfilmuje. Námět je to totiž více než dobrý! A musím říct, že tak dobrou dobovou atmosféru jsem v hororu hrozně dlouho nezažil. Rozhodně nebylo na škodu filmovat právě v Rumunsku...naopak. Tu atmosféru kláštera jsem si doslova užíval. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Měl sem velké obavy, když se okolo tohle filmu začal motat Wan, který ke každému filmovému žánru přistupuje pokaždé jinak, letos uvidíme jak dopadl jeho Aquaboy. O to příjemněji, sem byl vlastně překvapen, jak film hezky šlapal, film velice rychle a snadno vtáhne do děje a nemá žádné hluché místo. A démon Valak je ukázkový zmrd, jelikož hned po příjezdu hrdinů, začne dělat problémy a druhé noci nastolí regulérní teror, kdy děsí různými způsoby. Sou tady halucinace/vize, nebojí se ani posednutí, oživují se mrtvoly a jeho hadi sou všude. Nemluvě o atmosféře, která je zde parádně vytvořená a všechno je špinavé, pokryté plísní a zatuchlinou, mlha kam se podíváš a Valak, který o sobě pravidelně dává vědět. Gore na jedničku, nechutností taky dost, had v puse byl nejlepší. Je dobře, že postavy nebyli žádní Warrenové, ale celkem obyčejní lidé. Soundtrack taktéž stojí za zmínku https://www.youtube.com/watch?v=4zsO_JQyt9A . Osobně filmu nemůžu nic vytknout a tu pětku si zaslouží. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Žiarlivý manžel alebo naštvaný otec?“ Napojenie na univerzum V zajatí démonov neriešim, hoci som všetky filmy videl a na konci je napojenie až nečakane priamočiare. Bavilo ma to. Bavil ma Damián Bichir (Votrelec: Covenant, Za lepší život, Osem hrozných), bavila ma Taissa Farmiga z American Horror Story, bavil ma „Frenči“ a atmosféra s výpravou boli super: prastarý prekliaty rumunský kláštor, cintorín, hlboké (a samozrejme temné) lesy, všetko super. Scenár priemerný, plný klišé, ale to ma netrápilo. K tomu plno dobrých momentov (had, zvončeky na hroboch...). Vlastne som až prekvapený, ako sa mi to páčilo. Ale tak jasné, na 4* to asi nemá. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako samostatný “sequel”, nie je “Sestra” žiadnym, vysloveným sklamaním. Nechápem, prečo podaktorí onanujú nad Conjuringom, s ktorým je síce úzko prepojená, no predsa každému muselo (mohlo) dôjsť, že tento príbeh už nemal z čoho čerpať, a tak bolo zapotreby nejakej odbočky, aby sa samotná story začala uberať iným smerom. Ja osobne som nadšený najmä z výpravy, hudby, no neposlednom rade prostredia, v ktorom sa táto ducharina s prvkami diabloviny (možno aj zombie???) odohráva. Kurva fix, do toho kostola by som nevkročil ani za bieleho dňa, nie to ešte po tme. Atmosféra ma solídne vtiahla do deja, raz so mnou fakt slušne trhlo, efekty boli taktiež peckové, a tak je fakt veľká škoda, že tých klasických klišé prvkov, nebolo predsa len o čosi viac. Čo sa týka scenára, nebudem sa sťažovať (až na drbnuté správanie postáv), lebo v dnešnej dobe natrafiť v tomto žánry na niečo originálne, je už naozaj čistá trúfalosť na hraje s fikciou. Divák v tomto smere zbytočne prahne po niečom, čo skrátka nemôže dostať. Je kopec lacných sračiek, ktoré behom roka vzhliadne, a tak pre mňa, je tento počin minimálne na úrovni lepšieho priemeru, ktorému ľahko prilepším. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ježíš na kříži musí nedobrovolně trénovat stoj na hlavě, protože unholy nun s vizáží Marilyna Mansona zase dovádí. Je jasné, že tuhle řádící sestru může zastavit jen Klášterní tajemství. Krabicové víno totiž zneškodní každého.. Hardyho odbočka z Wanových paranormálních aktivit působí neškodně a bezradně. Švenkování kamerou tam a zpět nemá šanci vystrašit, lekací scény jsou signalizované, Frenchie na rozdíl od vyobrazení Rumunska 50. let není směšný a atmosféra leží někde v hrobě a paralyzována rutinou už ani nemá sílu zatahat za šňůrku od zvonečku. Na Valaka v téhle formě by stačila i Whoopi Goldberg.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Tvorcovia nedostali povolenie nakrúcať vo vnútri rumunských kostolov, postavili si preto interiéry kláštora v štúdiu. Režisér pre nich osobne nafotil interiéry kostola v britskej dedine, v ktorej vyrastal, aby vytvorili čo najvernejšiu napodobeninu. (krasomama)
  • Otce Burkea (Demián Bichir) v noci probudí rádio hrající verzi písně „You Belong To Me“ od Jo Stafford. Název v češtině samozřejmě znamená „patříš mi“, což tím démon otci Burkeovi také oznamuje před tím, než se jej pokusí zabít. (hansel97)
  • Jeptiška je již druhou postavu z V zajetí démonů (2013), které se dostalo vlastního spin-offu po panence Annabelle, ta měla i pokračování. Zároveň se jeptiška v sérii objevuje již po třetí celkově, vidět jste ji mohli i v Annabelle: Zrození zla (2017). (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama