Reklama

Reklama

Xiang Gang qi an: Xi xue gui li wang

  • Hongkong 香港奇案之吸血貴利王 (více)

Obsahy(1)

Mladá rodina je kvůli zadlužení manželky vydírána a postupně je na ni vyvíjen čím dál větší tlak. Situace se zdá být bezvýchodná, manželka musí vydělávat peníze na splátky prostitucí, manžel se cítí velmi zahanben. Po přímém útoku na byt a rodinu, bere manžel spravedlnost a pomstu do vlastních rukou. Při tom všem je mu nápomocen soused, předčasně propuštěný sériový vrah - Dr. Lamb...
Jedná se o dalších z extrémních HK CAT III snímků, které začínají jako komedie a končí krutostmi a násilím za hranicemi běžných filmových zvyklostí. (Flipnic)

(více)

Recenze (4)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně raritní kousek z odnože HK CAT III exploitation flicků. Vystřídala se zde celá řada herců, kteří se v těchto "kruťárnách" na počátku 90. let objevovali a samozřejmostí je zde Anthony Wong, který tentokrát hraje klaďase, otce od rodiny, manželky a syna. Od začátku je film zaměřen hlavně humorně a to vyjímečně pro mne i docela dobře, že jsem se fakt smál. Pak ale příjdou "rodinné" trable, manželka se zadluží mafii, tlak na ni a Wonga stále stoupá, psychické i fyzické násilí přibývá až na hranici únosnosti (postav, nikoliv diváka ... film patří k těm "jemnějším" exploiterům ...). Velmi vtipná a zásadní věc je, že na začátku filmu se jen tak mimoděk objeví ve dveřích rodiny DR. LAMB, tedy postava z o 2 roky staršího a kultovního sériového zabijáka a ultra-úchyla z jiného CAT III exploiteru - DR. LAMB/Gao yang yi sheng (1992). Nehraje ho sice Simon Yam, jako v původním filmu, ale Ka-Kui Ho, který si také zahrál vyšinutého sériového vraha v silně raritním cat III flicku Bloody Beast/Leng xue ren lang (1994). Myslel jsem, že právě předčasně propuštěný Lamb z psychiatrické léčebny bude hlavním ohrožujícím prvkem, jaké bylo ale moje překvapení, když pak téměř na většinu stopáže filmu vyklidil pole, aby se pak znovu objevil jako pomocník a "vendeta" spolu s Anthony Wongem ... Asi 30 minut před koncem je humor již hodně černý a ve 20 minutách vypukne pravé a nefalšované CAT III EXPLO-PEKLO!!! Je zde úplně vše, u jedné scény jsem brečel dojetím a mafiánům přál fakt tu nejstrašnější odplatu ... Wong z posledních sil vzal sekáčky na maso do rukou a Lamb, který se stane jeho kamarádem a vidí všechno bezpráví a torturu sousedovy rodiny páře mafiány jako na běžícím pásu ... Nejlepší hláška byla asi od Lamba:"Už strašně dlouho jsem z vraždění neměl takový dobrý pocit jako dnes!!" ... Konec mne opravdu dostal. Wong hraje výborně, ale nemá tolik prostoru a trochu myslím i roli odbyl (snad poprvé co jsem od něj viděl ...). Jinak absolutně na výbornou, atmosféra, melancholie, smutek, tíseň, bezpráví, tlak na hl. postavy, brutalita za hranicemi filmových tabu, erotika, nahota, sex, krev, gore, krutá pomsta ... prostě vše... ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak tu mi sakra niečo vyniesol prievan , alebo niečo zutekalo , prípadne sa niečo spláchlo , ale najskôr mi na obrazovke asi sublimoval celý ten pokus o prerod naivu v pomtychtivého šaška , ktorý si to rozdá so systémom neprávostí. Bodíky dám za prvú polhodinku a za rešpekt k žánru. Ostatok je nefunkčný ako vizuálne , tak aj " hallaá " audio formou ( hudbu ani nespomeniem ). Záverečný " knife/fight " nezafungoval , ako vlastne v tomto snímku nič. Na podobné srandičky asi nie som stavaná. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť nesúrodý zlepenec, ktorý svojim bratrancom a sesterniciam z HK CAT III nesiaha ani po kotníky. Málo ingrediencií, ktoré tento subžáner tvoria. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Vypjatá anti-moralita hrdinu a jeho rodinu vystavuj stále drsnějším útokům, až se konečně hrdina přestane spoléhat na slušnost a státní autority a vezme spravedlnost do vlastních rukou. Film nápaditě variuje motivy tipické pro exploatačně pojaté sníky z doby před předáním Hongkongu Číně a skládá je do bezprecedentně intenzivního obrazu bezmoci obyčejného člověka ve světě, kde neplatí zákony ani tradiční hodnoty. Vyprávění důmyslně graduje pocit tísně z bezpráví páchaného na postavách až do finále, kde se tyto emoce vyplaví při rozjařilém vykonávání pomsty. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama