Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mr. Gau (Ching-Ying Lam) spojí své síly s taoistickým knězem Mao Mingem (Richard Ng), aby svou vesnici zbavili zlé čarodějnice, která usiluje o podrobení lidské rasy. (Epistemolog)

Recenze (4)

Lacike 

všechny recenze uživatele

V tretom diely sa seria vratila do minulosti, ale prekvapivo sa tu neobjavi ani jeden hopkajuci upir. Hlavni hrdinovia tentokrat bojuju proti zlym duchom a demonom. V uvode spozname taoistickeho knaza Minga (Richard Ng), ktory si so svojimi dvoma spriaznenymi duchmi zaraba na zivobitie mensimi podvodmi. Ale osud ho privedie do dedinky v ktorej sa pripoji k boju miestnych na cele s majstrom Gaom (Lam Ching Ying) proti zlym demonom ktorych vedie ultrasilna demonka (Pauline Wong). Vdaka ucasti komika Richarda Ng sa dockame este väcsiej porcie humoru ako je v tejto serii obvykle. Miestami tie jeho magicke finty pôsobia skoro ako parodie na tuto seriu. Nastastie väcsinou vtipne. Nesmie chybat ani otravny a zakerny Billy Lau, ktory si zahral ziaka Gaoa. Kedze tato seria bola takym rodinnym podnikom Samma Hunga, tak neprekvapi, ze sa v nej objavovali herci z radov jeho stalych spolupracovnikov. Tentokrat tu ma v jednej scene cameo vystup aj Sammo, Wu Ma alebo reziser Corey Yuen. Akcne sceny tvoria magicke suboje, takze klasicke bitky tu nie su, ale jednotlive magicke finty su dostatocne rôznorode a zaujimave. Po trikovej stranke na svoju dobu pôsobive a aj dnes ma tieto triky bavia. Skoda len, ze zla demonka nema nejaku poriadnu motivaciu, ale je proste zla demonka. A aj ked mytologia okolo demonov je zaujimava, tak mi tu predsalen chybal aspon jeden hopkajuci upir. Vysledkom je druhy najlepsi diel serie. 7/10. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Tvůrci sundali růžové brýle a všimli si přehmatů z druhého dílu a tento "nový" díl vrátili zpět do staré Číny s pravými taoistickými kouzly, rituály a způsoby likvidace duchů. U toho se nedá moc mluvit jako o hororu, ale určitě to bylo strašidelnější ne6 dvojka. Pár komických prvků obstaral starý dobrý Richard Ng, kterému snad padne každá role a pak dva neschopní pomocníčci moudrého a ostříleného taoisty Ching-Ying Lama. Ve filmu se mihne i bodrý tlouštík Sammo Hung. Kvalitou se tento počin může i rovnat s první částí, ale ta je o menší stupínek lepší, takže abych byl fér, zde udělím 4*, ale nebylo daleko od duchařských 5*. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Sic duchy přehemženo, žel přítomnost těch "kouzelníků" mi unikla jak špatně olístkovaný duch. Přestože scéna s povařeným duchem byla milá, 靈幻先生 Mr. Vampire III. byl slaboučkým čajíčkem vylouhovaným vícekrát, než návod na lněném pytlíku k chuťové spokojenosti doporučoval. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než jsem čekal, ne tak dobré jako původní film, oproti dvojce ale malý zázrak. Zase dostáváme úplně jiné postavy, ale tentokrát je tu historické zasazení, velké množství akce a Richarda Ng v hlavní roli. Zvýraznit pak zasluhuje zejména scéna se zloději koní, která vypadá jako by snad inspirovala samotného Jacksona pro to jak na koni jezdí Nazgûlové. Škoda jen, že tu má Sammo Hung pouze cameo. Pokud si čtyřka udrží alespoň tuhle kvalitu a ideálně už tvůrci znova neobsadí Billyho Lau, který je díl od dílu otravnější, bude to zase fajn. ()

Reklama

Reklama