Reklama

Reklama

Zvířátko

Trailer 2

Tento strašidelný psychologický horor sleduje Setha (Dominic Monaghan), samotáře pracujícího ve zvířecím útulku. Z rutiny jeho monotónního života ho jednoho dne vytrhne náhodné setkání s Holly (Ksenia Soloová), bývalou známostí ze střední školy, jíž se záhy stane posedlý a začne ji sledovat. Když Holly rázně odmítne jeho návrhy, Seth ji unese a drží ji jako rukojmí v kleci v útulku, kde pracuje. Holly však střeží vlastní skrytá tajemství, díky nimž ukáže svému únosci, zač je toho loket. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (86)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Seth je samotár bez priateľov či známych, ktorý pracuje v útulku pre zvieratá. Keď jedného dňa počas jazdy autobusom stretáva Holly, bývalú spolužiačku zo strednej, nadobudne dojem, že jeho inak nudný život nabral nový zmysel. Nakoľko mu dotyčná svojou prirodzenou krásou mimoriadne učarovala, stáva sa ňou napriek jasne odmietavému postoju doslova posadnutý. Nasledovný plán v podobe zajatia mladej ženy v útrobách podzemia zvieracieho útulku, však naberie úplne odlišný "scenár", s ktorým nerátal ani samotný únosca. Úvodná tretina je ako rýchlosťou svetla prezentovaná stalker story. Obával som sa, že to celé bude na jedno kopyto, bez akejkoľvek snahy (nejako-hocijako) zaujať. Chvála bohu som sa mýlil, pričom pochybujem, že by niekto po pol hodine dokázal odhadnúť, akým smerom sa tento príbeh bude uberať. Nie, nejde o nič mimoriadne prevratné, z čoho by divák padal na riť, no o príjemné osvieženie daného subžánru sa určite jedná. Gore bolo málo, no keď sa už nejaké objavilo, spĺňalo najvyššie kritériá. Dobrý, miestami solídne napínavý snímok, ktorý ponúka pomerne čudný priebeh i (podivno hlúpe) rozuzlenie - 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jistě znáte to rčení - ti dva se hledali, až se našli. Tak tenhle psychologicky orientovaný horor přišel objasnit, jaká složitá cesta vede k seznámení takových dvou lidí. Jaká je k tomu zapotřebí seznamovací taktika. A jak si to ti dva lidé vlastně dělají při seznamování těžké. A je hlavně o tom, jak být v seznamování hodně nestandardní. Normálně muž pozve ženu do restaurace, do kina, na procházku, koupí jí květiny. Až na ty květiny, všechno špatně. Podle pošahaného Setha, zřízence v psím útulku, žena zabere, až když ji zavřete do klece. A jak si naplánoval, tak i provedl. Ovšem s ženami, kromě Anči dlaňovky, zkušenosti neměl, jeho absolutně čistá duše neměla ještě tu čest poznat geniální manipulátorku, jakou je psychicky narušená servírka se spisovatelskými ambicemi Holly. Kdo by si byl pomyslel, že herecky nenápadný Dominic Monaghan zaujme v roli nemocného muže, který touží po lásce a citech. A že jednoho filmového dne mu osud do cesty přivane sexy mrchu Ksenii Solo. Na filmu vás nemusí zajímat vůbec nic jiného než právě tihle dva, kteří mezi sebou rozehrají psychologickou hru na lásku, jejíž důsledky mohou být v nejzazším možném případě pro jednoho z nich zničující. A až do konce můžete tipovat, kdo z těch dvou dopadne fakt blbě. Ačkoliv film není natočen typicky napínavou formou, není v něm nouze o podmanivé kamerové nájezdy, netrpí ani nedostatkem klaustrofobické atmosféry, i na kvalitní gore přijde řada. Klišé uvězněné oběti, strach z prozrazení, i s tím si film uměl poradit. Zajímavě fungovalo následné obrácení rolí - věznitel/vězněná oběť. Velkým objevem je Ksenia Solo, která přesně do role zapadla. Režisérovi Carles Torrensovi nedělalo zjevné problémy udělat z tradičního hororového spektáklu téměř komorně podmanivou záležitost, do které aplikoval stravitelné psychologické prvky. Takže takového originálního Mazlíčka ve Zverimexu fakt nepořídíte. 10/10 ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nesympatické obsazení i postavy, námět o stalkerovi a únosu je dost ohraný, a celé to završuje stupidní a krajně nevěrohodný závěr (více to zde už rozebrali někteří lidi v diskuzi). Přesto mě to vcelku bavilo, protože děj slušně odsejpá a má to pár zajímavých zvratů a celkově je docela zábavné hádat další vývoj děje. Strašidelné mi to ale nepřišlo ani trochu a jako horor už vůbec ne, spíš thriller, navíc zjevně dost nízko-rozpočtový. Kdyby to bylo natočené ve španělštině, mohlo to být celé o třídu lepší. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Nehororový horor, kterému vévodí zejména lehce přitroublý scénář Jeremyho Slatera. Dokud se jedná o prostý stalkingový thriller, nemám se snímkem Pet výraznější problém. Oddechové, leč relativně záživné pokoukání. Jenže po několika desítkách minut je lidský mazlíček umístěn do klece a v daném okamžiku tak vlastní horor nejen začíná, nýbrž zároveň i končí. Dějová linie se omezí na pravidelné krmení a jedno "nečekané" odhalení, které jsem jakožto odborník na žánr horor pochopitelně vytušil dlouho dopředu. Kdo přimhouří oči nad občasnou absencí logiky a nevadí mu horor, v kterém se nic podstatného neděje, ten může být s výsledkem spokojen. To však rozhodně není můj případ, a tak uděluji slabší dvě hvězdy a snímek Pet ke zhlédnutí spíše nedoporučuji. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dominic Monaghan presvedčivo zahral nepredvídateľného, tichého magora, ktorý raz zabije piatich susedov a preživší o ňom budú hovoriť ´nikdy by sme to doňho neboli povedali´. Páčila sa mi aj Ksenia Solo – „pošahanú blondínu“ zahrala lepšie, ako preceňovaná Margot Robbie v tiež tohoročnej Jednotke samovrahov. Scenár je miestami vystavaný veľmi zaujímavo (nechcem spoilerovať), ale už na začiatku som sa dosť strácal v motiváciách a osobnostiach jednotlivých postáv a nepomáhali tomu ani vyložené blbosti (ten SBS-kár tam tuším aj býval), očakávané klišé a nezrozumiteľnosti (ak by poriadne vrieskala, čo vrieskala, musel by ju niekto počuť a zvláštne je tiež to, že hoci útulok nie je nijako extra gigantický, nikoho netrápi, že sa v ňom Seth na X hodín tajuplne a bez stopy stráca, WTF tiež pôsobí absencia aspoň jednej bezpečnostnej kamery pri vchode). Ku koncu to bolo čoraz horšie a fakt som sa nechytal, že o čo komu vlastne ide. Takže ani fajn koniec s klietkou na mňa bohvieako nefungoval. Škoda, mohlo to byť oveľa, oveľa lepšie. I tak to ale hodnotím ako veeeeľmi ľahký trilerovo-hororový nadpriemer. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (5)

  • Dominica Monaghana (Seth) otravovalo nekonečné čakanie na prvú klapku, a preto sa chcel projektu ujať sám. Časom sa plánu vzdal pre nedostatok finančných prostriedkov. (Marceloo)
  • Dominicovi Monaghanovi pomohlo vcítiť sa do úlohy Setha aj to, že sa zaujíma o sériových vrahov. Za najzaujímavejších považuje Teda Bundyho a Andreia Chikatila, u ktorého sa mylne domnieval, že pochádza z Česka. (Marceloo)

Reklama

Reklama