Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (588)

HAL 

všechny recenze uživatele

Cameronova Propast na speedu, kde místo ťuťu motýlů jsou Prastaří. A jak se mi ne zrovna často stává že bych chtěl aby film plynul mnohem pomaleji, dal si načas s budováním atmosféry a prohlubováním i vedlejších postav, tak tady mi to věčné uhánění někam od první vteřiny docela vadilo. Film přitom sice nenudí a nedovoluje vydechnout a přemýšlet na nepříliš komplikovanou zápletkou, ale stejně bych byl raději kdyby se ke svému předobrazu, prvnímu Vetřelci, pokusili přiblížit trochu víc i v tomto. 8/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

William Eubank natočil poctu 80tkovým podmořským hororům ale není to nic víc než jen béčková zábava. Film je hezky natočený, monstra jsou parádní a rozjíždí se velice rychle, což jsou zásadní plusy, ale vadilo mi, že film hodněkrát přeslapoval na místě a samotná vybíjená vůbec nezaujme, kolikrát jsem ani nepostřehl kdo a jak umřel, jelikož byl film většinou ve tmě a to mi poměrně vadilo. Napětí a atmosféra na mě moc nefungovala a monstra se ukazují vyloženě až v závěru, což mě taky příliš nepotěšilo. Se zajímavějším tvůrcem z toho mohl být novodobý Event Horizon, takhle jen fajn přírustek do žánru, ale brzy vyšumí. 6.5/10. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná variace na Vetřelce. Není to tedy úplná bomba, že bych z toho skákal dva metry do vzduchu, ale líbilo se mi to. Tempo výborné už od začátku, atmosféra byla vynikající, potvory děsivé, chvilkami jsem chytal klaustrofobické záchvaty (Viděl jsem Full HD verzi a nemám si na co stěžovat) a dokonce mi ani nevadilo, se dívat na pobíhající v kalhotkách, skoro plešatou Kristen. Škoda jen, že to nebylo více brutálnější, ale jinak super. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa intenzívna jednohubka, akú sme tu mali naposledy v podobe Life, ale tento výlet 10 kilákov pod hladinu oceána ma bavil ešte viac. Jasné, že je to béčko ako vyšité, ale ako často tu máme tento podvodný sci-fi subžáner? Zlatú éru mal v osemdesiatkách a úplne mi stačí, že som niečo podobné po dlhšom čase videl a dokonca v kine a nepotrebujem k tomu žiadnu inováciu alebo nebodaj prepisovanie žánru. Ide v podstate o road movie po staniciach a medzi stanicami po dne oceána, pričom občas sa vyskytnú slušne vymyslené scény, potešilo najmä vyslobodenie sa z tela monštra, ale aj samotný útek po katastrofe je klaustrofobický, napínavý a husto na nervy. Dostal som presne to, čo som očakával. No, predchádzajúce dva Eubankove filmy boli slušné mindfucky, Underwater je omnoho priamočiarejší, ale taktiež sa dá jeho úplný záver považovať za otvorený. Jeho kariéru budem ďalej rád sledovať. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Okamžitě zapomenutelné. Pod vodou je směska několika filmu jako Vetřelec, Pacific Rim, Poseidonovo dobrodružství apod. je ale fakt, že se film nesnaží přinést něco nového, ale jen bavit. Monstrum vypadá jako by bylo vyloveno z nějakého koše. Je to vizuálně nesoudržné a scénář má mnoho mezer. Také vztahy jsou zde tak nezajímavé, že jediné o co se lze zachytit je výkon Stewarta. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen v New Orleans v Louisianě. (ČSFD)
  • Z rádia hraje „Spongebob Squarepants Theme“ od Avril Lavigne a na konci filmu hraje „The Unknown“ od BONNIE X CLYDE. (Duoscop)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama