Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Recenze (585)

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť. Dostal som presne to, čo som čakal. Možno dokonca viac, keďže u ústredného zla som z trailerov čakal strašnú slabotu a napokon sa to vyvinulo v niečo absolútne šialené, ale v dobrom. Ak aj vy máte slabosť pre podmorské terory (Deep Star Six, Sféra, Leviathan), prídete si na svoje. Čiže aby som zhrnul plusy: skvelá Kristen Stewart (bez pochýb jedna z najtalentovanejších herečiek svojej generácie a kto tvrdí opak, nerozumie tomu), perfektný Vincent Cassel, sympatický koniec, parádny dizajn skafandrov, vynikajúca výprava úžasnej podmorskej základne (resp. dokonca celého komplexu rôznych základní, miestami to vyzerá až ako hororová verzia SeaQuestu, kde tiež vystupovali rôzne podmorské "mestá"), od začiatku to okamžite a suverénne dupe na plyn (nejako takto by to naozaj vyzeralo v prípade obrovskej katastrofy: nebol by čas na zbytočné reči, nikto by nevedel, čo presne sa stalo a každý by sa len horúčkovito snažil zachrániť si život) a ku koncu už je to normálne čistokrvný... ok, nemôžem spoilerovať, tak len nápoveda: HPL. Mínusy? Vlastne ani neviem. Niekomu možno bude vadiť to, čo mne sa páčilo: že vzhľadom na „rýchlosť“ a akčnosť scenára nie je čas na zastavenie sa a zbytočné pokeci, ani psychológiu postáv (napriek tomu vzhľadom na možnosti Vincent a Kristen dostali kvalitne prepracované postavy, čo vynikne najmä na konci, kedy to začne byť naozaj krásne smutné). Kino Považan NMnV 2020 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je Kristen Stewart, a to bez nadsázky. Ten nezvyklý imidž ji k projevu hodně sednul. A popový song v závěrečných titulcích potrzuje, že hlavním úmyslem bylo přitáhnout její fanoušky. Atmosféricky to docela funguje, razantní vtažení do děje je pecka, ale postupně tomu dojde dech a přešlapování na místě mají nakopnot průměrné příšerky. Motiv ekologické hrozby vrtáním do dna oceánu není úplně objevné téma, a tady není ani ničím extra ozvláštněné. Zůstavá se u zajetých klišé. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, co tak odborně napsat k filmu, ve kterém se naprosto prkenná slizká lesba 90 procent hrací doby unyle plazí skřípajícím tunelem a producíruje se od ničeho k ničemu po mořském dně, až na ni v té tmě nakonec na dvě minuty bafne rozmazaný zubatý megahadr na podlahu, co jim asi zdrhnul z Clovershitu? K filmu, v němž když někdo otevře hubu, zní to jako žádost chovance downího stacionáře o více jogurtu k rozmazávání si po držce o svačině? Tak snad jen: Ahoj Júbenku, zabij se! A co tak odborně napsat k bande převkusných buzniček, co tu dštily odpady a panické pižmo na stokrát sysluplnějšího a zábavnějšího Megalodona a tisíckrát lepší a svižnější Godzilu 2, a tuhle tupou, plytkou, nudnou, otravnou a lacinou megasračku hystericky nadhodnocují? Tak snad jen: Ahoj klucí, že vám dal ošetřovatel na sváču málo Dobrý mámy?! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart to svým bezemočním výrazem herecky těžce nedává, ale film sám o sobě je lepší, než jaké o něm kolovaly předpremiérové zákulisní zvěsti. Má solidní výpravu, takovou správně špinavou, že si říkáte – takhle by to fakt mohlo vypadat po katastrofě 10 kilometrů pod mořem. Bohužel uvěřitelnost toho jde tak do důsledků, že když se hrdinové dostanou do volného prostoru mimo základnu, není skoro nic v té temné vodě vidět a chaotický střih tomu nepomáhá. Závěrečné lovecraftovské bububu mě taky moc nebralo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl v kinech přetlak podvodních monster hororů, pak bych si možná stěžoval, že má Underwater jen letmo načrtnuté postavy, občas ztíženu orientaci v prostoru a akci, a že do subžánru nic vyloženě nového nepřináší. Ale vzhledem k tomu, že poslední po všech stránkách srovnatelná konkurence je Leviathan z osumdesátýho devátýho, nebudu kretén. A budu rád, že když jsem šel na horor s mořskejma obludkama, dostal jsem řemeslně výtečně vysoustruženou žánrovku, která na nic nečeká a vrhá se do intenzivní akce v podstatě hned, jak se v kinosále setmí. Peníze jsou na tom vidět, Eubank znovu dokázal, že vizuální stránku filmařiny zvládá s přehledem. Co do ambicí je Underwater z jeho dosavadní filmografie asi nejpřízemnější, ale tady je to vyloženě ku prospěchu věci. A pro mě zásadním plusem jsou nejlíp nadesignovaný potvory široko daleko. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cha vědci šli bádat na dno oceánu a najednou na ně udělal baf nějakej místní bubák. Jestli film měl za cíl nechat před kamerou Kristen v kalhotkách, tak bomba, mám rád ambicozní filmy, ovšem otázkou zůstává jestli tohle byl skutečný cíl filmu, protože mě žádný další moc nenapadá. Přišlo mě to, jako kdyby se tvůrci nemohli dlouho rozhodnout, zda to bude víc baf baf horor a nebo jakási přepracovaná Koule z roku xy, případně další filmy. Ne, že bych to jako dívak zapích a rezignoval na dění na plátně, na druhou stranu občas jsem se musel usmívat nad myšlenkama hlavních hrdinů. Já fakt s tím hodnocením nevím, občas to má tísnovou atmosféru, ale pak se to zkazí nějakou debilitou, dialogama ala retardov, nějaká ta lekačka, aby se holky v kině neflákaly. Budu za dobráka dám tři, ale je to o Kristeniný prsa. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uf, chceli to byť Votrelci pod vodou, ale je to len matné, digitálne rozmazané a zúfalo nudné niečo. Z kómy ma prebralo akurát posledných 10 minút, nie kvôli megamonštru, ale preto, že Kristen zhodí skafander a pobehuje tam v čiernom spodnom prádle a ukáže, že dokáže byť sexy. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zábavný podmořský béčkový horor, který od začátku do konce šlape a hlavně skvěle vypadá. Když ale občas trošku zbrzdí, ukáže se, že všechny postavy jsou strašně jednoduché a ploché a člověku je vlastně jedno, kdo se dožije závěrečných titulků. Většinu času to má ale hodně solidní tempo a výsledkem je nadprůměrná podmořská variace na Vetřelce. Pokud vám něco podobného v kině chybí, rozhodně se Pod vodou nebraňte. Revoluci nečekejte, nadprůměrné řemeslo ale taky není málo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,291,078Tržby Celosvetovo $40,882,928Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Bol som zvedavý, takéto podmorské dobrodružstvá ma bavia a aj rozbeh to malo dosť solídny. Dokonca latová Kristen Stewart ani nejak moc nevadila, nezavadzala. Prvá tretina mala teda dobrý náboj, celkom to štymovalo. Skľučujúce prostredie, katastrofa na každom kroku, dobrá kamera, napätie, išlo to, potom na rad prichádzajú tie skoro neviditeľné príšerky, čo sa kde tu mihnú, príde na neprehľadnosť a je skoro po všetkom ako tak vybudovanom. Postupne to strácalo dych. Ako keby sa vyčerpal rozpočet a nebolo už za čo točiť. Najhoršie je že okrem nie moc výrazného Cassela tu nikto nijak zvlášť nevynikne, takže nakoniec najväčší tahúň je Kristen, ktorá tiež nedokáže ten trň z päty vytrhnúť. Pre mňa nakoniec skôr sklamanie, ktoré v konečnom výsledku nič zvláštne neponúklo. /45%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nadějný úvod. Sice spíš než film připomíná efektní cinematics k survival hře, kterou bych si rád zahrál, ale účel splní. Na podmořskou úzkost mám extra náchylnost, takže dokud se něco chystá, užiju si i hodně chatrnou výpravu a úmyslně hodně syrové snímání. Jenže pak ouha. Alternativní tagline by měla znít: pod vodou není nic vidět, což bych bral jako přednost, kdyby to nebylo dokopané debilním a strašně nepřehledným střihem. Ten člověku znemožňuje užít si podvodní teror, protože sem tam není jasné, kde se nachází a koho vlastně sleduje. Postavy jsou navíc takové matné, zapomenutelné odrazy. Původce teroru má asi pět různých podob a není úplně zřejmé, kam se nás tvůrci snaží zatáhnout - do alternativní podvodní biologie, nebo full blown sci-fi hororu? Závěr přispěchá s odpovědí v podobě lovecraftovských kedluben a já už se musím jenom smát. Smíchat tolik dobrých věcí do tak matné polívky, to už chce fakt obří vrtáky. Bohužel pro Pod vodou, film je jich plný. Ani jako zábavná jednohubka to nefunguje. Protože zábavný to je asi jako šnorchlování na rybníku. Pro béčkové zavodnění budu i nadále ordinovat ten nádherný verneovský přešlap, co má Koule. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE VODA NEDĚLÁ...“ /// Zachraň se, kdo můžeš… Destrukce podvodní stanice v přímým přenosu. Bez nějakejch dlouhejch keců se jde na věc a pak kromě zdrhání řešíme takový ty otázky, jako „Co se to děje s jeho tělem?“. Je to dost monotónní, takže jsem rád za každý nový zjištění. Asi nemá cenu zatloukat, že podvodní vetřelec dělá těm pár přeživším neustále pakárnu. Až je mi blbý dát jen 3*, protože se furt něco děje, někomu jde o kejhák, nebo někdo chcípá. Největším zážitkem by tak mohl bejt pohled na Kristen ve spodním prádle, ale… no nevím. Spousta zvuků a vizuálních efektů přišla bohužel vniveč. Tohle prostě rejža neukočíroval (a projebal studiu dost peněz). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) 20 000 mil pod mořem už mě moc nebere. 2.) Chci všem říct, aby konečně přestali vrtat do dna oceánů! 3.) Thx za titule „blacklanner“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Miluji takové filmy a strašně jsem se těšil. Bohužel mne štvaly ty sekundové záběry na nestvůry. .....Co mu to tam žere záda? Tak kurva, HD verze a já neviděl nic! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

William Eubank natočil poctu 80tkovým podmořským hororům ale není to nic víc než jen béčková zábava. Film je hezky natočený, monstra jsou parádní a rozjíždí se velice rychle, což jsou zásadní plusy, ale vadilo mi, že film hodněkrát přeslapoval na místě a samotná vybíjená vůbec nezaujme, kolikrát jsem ani nepostřehl kdo a jak umřel, jelikož byl film většinou ve tmě a to mi poměrně vadilo. Napětí a atmosféra na mě moc nefungovala a monstra se ukazují vyloženě až v závěru, což mě taky příliš nepotěšilo. Se zajímavějším tvůrcem z toho mohl být novodobý Event Horizon, takhle jen fajn přírustek do žánru, ale brzy vyšumí. 6.5/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu mizernymu hodnoceni jsem cekal sracku z ranku vsech tech mega zraloku, ultra anakond a podobne a nakonec hodne prijemny prekvapeni. Film se s nicim nesere, jeste se ani nepredstavi postavy a uz jde vsechno do sracek a zacne v podstate neprerusovana 90 minutova jizda za zachranou. Prekvapive vetsi atmosferu ma pohyb ve stanici nez pod vodou, protoze to prvni pripomina Vetrelce, kdezto ve skafandrech se vlastne nic moc nedeje, i kdyz reziser zvlada budovat slusne stisnenou atmosferu. Co se tyce hercu, nejaky budovani postav tu je uplne upozadeny a je to vlastne fuk, na postavach vam vlastne vubec nezalezi, nicmene je fajn, ze neni uplne odhadnutelny, kdy kdo zarve. A prekvapive skutecne nejlepsi je Stewart, ktera fakt hraje, jak kdyz si spletla zanr a jako bonus tu vetsinu casu lita jen ve spodnim pradle. Je trochu skoda, ze vlastne nema moc co ukazat, ale to je detail. Naproti tomu Cassel tu je naprosto nevyuzitej. A Miller aspon obcas trochu pobavi. Prekvapive se povedly i monstra, tvurci je chytre moc neukazujou, ale i kdyz je na ne nejakej vetsi zaber, ostudu rozhodne nedelaj, po trikovy strance jsou zvladnuty slusne. Takze i pres par hluchejch mist fajnova jednohubka a za me spokojenost. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jako 99% skoro-lesba bych měla náležitě ocenit, že můžu koukat na druhou skoro-lesbu, Twillight Bellu, která má permanentně vlhký kalhotky a bradavky napínající práskačku. Jako bonus tam má vlhký kalhotky i skoro soukmenovkyně, takže sem se mohla během filmu buď teatrálně prstit a nebo odtrhnout svá šikmá očka od rýsujících se poštěváků a zaměřit se na děj. Buddhožel, sem se fuck zaměřila na děj. Mno v první řadě bych poprosila všechny, co tento snímek přirovnávají k vetřelci, ať si stoupnou do řady a roztáhnou nohy, ať je mohu s rozběhem nakopat do koulí, či do píči. Tohle má k vetřelci asi tak blízko jako já k...chvilka napětí...kozatý blondýně. Pro debily - "Ano, stále mám malá "prsa" a černý vlasy." Sice tu hraje můj oblíbený frantík Vincent Cassel, ale i když se snaží seč to jde, sám to neutáhne. Kristen není úplně marná, to zas ne...Ale to, že si vyholí hlavu z ní prostě druhou Ripleyovou či Connorovou neudělá a tu drsnou holku jí fakt nevěřím. Obludy jsou obludný, jenže jejich výskyt je zahalen erotikou - Jsou vidět na píču. Finální božstvo našeho H.P. Lovecrafta, mocný Cthulhu, je taky vidět dost eroticky - "Ano, pořád myslím jako že na píču" , takže tu nakonec máme maximálně průjemnou záležitost, kde se sice pořád něco děje, ale vidíme hovno. Za vlhký díry mrdnu tři, ale je to těsný, jak kunda dvanáctiletý "panny", co se ocitne " V síti " českýho predátora. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Můj první komentář po roce a čtvrt, tak do toho... Je super, že i dneska (i když jen velmi zřídka) nechá Hollywood zaplatit nějaké to čistokrevné béčko s vyšším rozpočtem. Underwater je totiž nostalgickým výletem do konce 80. let, kdy v kurzu byly všemožné podmořské příšery ala Leviathan či DeepStar Six. A ty já strašně rád. Proto jsem i ochoten spolknout trošku hořkou pilulku v podobě mnoha scén, kde s prominutím "fakt hovno vidíš". Na druhou stranu, příběh se neodehrává v dětském bazénku, ale v zatraceně kurevské hloubce, kde vám baterka bude nápomocna asi jako kondom v klášteře. Alespoň to více přidá už i na tak těžce klaustrofobické atmosféře. Rejža hned od první minuty sešlápne plyn, všech 6 postav hodí do nezáviděníhodné situace, a jelikož se poměrně rychle redukuje jejich počet, nečekejte psychologickou sondu do jejich duše. Na to není čas! A zrůdičky? Ty jsou sice digitální, ale hezky vystajlované a s objevem maminky (nebo tatínka?) má závěr až lovecraftovský rozměr. Ťuťu ňuňu... (80%) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Přímočará, ale působivá podvodní vetřelcovská variace. Škoda, že chyběla aspoň nějaká expozice, která by představila jednotlivé postavy. Ale jinak překvapivá spokojenost. 70% ()

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama