Reklama

Reklama

Poslední bojovní králové Evropy

(seriál)
  • Česko Poslední králové válečníci Evropy (více)

Obsahy(1)

Před tisíciletím bojovali o slávu a korunu malého ostrova u Evropy Viking, Norman a Sas. Během jednoho roku dva z nich skončili smrtí a jeden jako vítěz, který disponoval bohatstvím a mocí, o nichž se mu ani nesnilo. Analýzou prastarých dokumentů vám představíme příběh touhy po moci a bohatství, boj o kulturu a víru, báji o rodinných sporech a zradách, které změnily Evropu. Vojenský historik Dan Snow se s vámi vypraví do míst, kde se tento příběh odehrával, tj. do Caen, Norska, na Stamfordský most a Saint-Valery-Sur-Somme a rovněž do Hastingsu a Westminsterského opatství. Vstoupí do světa vikingských válečných veslic a sekerami mávajících válečníků a provede důležité experimenty, aby porozuměl způsobům zásobování, přepravy a předně zbraním, spojil dohromady jednotlivé díly tohoto jedinečného příběhu a pomocí barvité dramatizace nám přiblížil krutý svět středověku. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

Montcalm 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o udalostiach jedenásteho storočia, ktoré výrazne ovplyvnili ďalší vývoj britských dejín. Hrané pasáže sú pre potreby dokumentu zvládnuté na dobrej úrovni, pomáhajú divákovi dotvoriť si predstavu a taktiež zapamätať jednotlivé kľúčové udalosti. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Sejdou se takhle Sas, Norman a Viking a každý z nich zatouží po anglické koruně. Tohle není začátek vtipu, ale výborného dokumentu o události, která změnila tvář Anglického království. Oceňuji způsob, jakým je příběh tohoto osudového roku "odvyprávěn". Máme zde hranou část, která se drží historických reálií. Dále jsme seznámeni s tím, jak výše zmínění rekové patrně přemýšleli. Dojde i na testování raně středověkých zbraní, na návštěvu památných míst a k nahlédnutí do historických pramenů. Co si více přát? Zkrátka nádhera. Fanoušky Hry o trůny může potěšit Černá Ryba jakožto král Harald Hardrada. Ačkoliv mám tuto historickou událost poměrně dobře zmapovanou, opravdu by mě zajímalo, jestli ve službách Viléma Dobyvatele skutečně působil černý diplomat, jak bylo předloženo v dokumentu. Mé realistické já ovšem říká, že je zbytečné se na tuto otázku ptát. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Průvodce nám méně známou částí historie. Chvílemi spekulativně zpracováno psychologicky - historikové nebo hrané scény odhadují co si historické postavy mohli myslet. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalší zaujímavý dokument, kde nás Dan Snow prevedie najzaujímavejšími bitkami, zbraňami, ale aj terénom. 80% - 4* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama