Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (178)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Není to tak "úderné" jako jednička, ale pořád dobré. Chybou je, že do půlky se jen tak plácají a humor nic moc. Pak už se to celkem vrátí do starých kolejí. Od natočení jedničky uteklo 5 let, takže i nároky na umění jsou dnes vyšší. Už nestačí arab, žid, číňan a černoch. Přibyl ještě "talibánec" a dvě černé lesby. Paráda. Opět jsme na milém rasistickém mejdanu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Co jsme komu udělali 2. Moc dobrá komedie, která navazuje na výtečnou jedničku o nic horší dvojkou. Celý film se vyznačuje brutálně rychlými dialogy, kterým ani v češtině občas není rozumět, občas je kadence tatatatata a někdy i rychlejší, ale český dabing je výtečný s báječným hlasem Donutila s Balzerovou. Občas jakoby filmu docházel rytmus, ale v té chvíli přijde úžasná scéna s dobrým vtípkem nebo hláškou. Tohle se skutečně povedlo. ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Na hranici v principe veselej komedie a moderneho shitu. Vezme sa puding, klobasa, kakao, cesnak, med.. - a vsetko zmixuje: tak je to vtipne, ci ani moc nie? "Bratia" Zid, Cinan, Arab, Cernoch, trocha ironicki, trocha nablbli, 4 pipky k tomu, par gagov - celkom by to uslo. Ale ked uz tam pridali cierne lezby na svadbe, katolickeho knaza v omsovom ruchu ako beha po navstevach (to co za idiota to reziroval?!) atd., tak vaham, co to bolo vlastne.. Nebola to vyslovena tycka, no ale nemalo to k tomu zasa az tak daleko, taky ten "moderny" nablbly humor, kde je velice smiesne, ked sa uzatvara homo-zvazok medzi dvoma zacukrovanymi nevestami ciernymi jak noc a vsade je plno kvetov a vysmiatych kretenskych hosti. 2*, obcas sme sa dokonca aj zasmiali ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Aby to bylo sluníčkovsky úplný, tak ještě nějakou tu gay postavu, že? Tentokrát humor místy až mrazivý najmě vzhledem k aktuálním událostem (virózy na dovolené, bezpečnost ve Francii, bederní pás, narážka na Libyi), ale opět rejpy napravo nalevo, padni komu padni. Zase nejvíc zaperlil černej katolík ("Chcete se odstěhovat do Indie?! Do země, kde se lidi klanějí kravám?!") a kupodivu si i všiml, že Clavier zas tak bílej není. Ale happy end tentokrát už pohádkový. // 64% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jednoznačně nejlepší a nejvtipnější komedie, co jsem za poslední roky viděl. Daleko lepší než jednička, a to je co říct. Vtipy, které si dělají humor absolutně ze všeho vč. rasismu, imigrantů, Francie, nordic walkingu a dalšího. Obrovským plusem je český dabing, který je tady prostě bezkonkurenčně skvělý. Prostě jednoduše řečeno film ideální na úplné vypnutí a bavení se nad humorem, který se tady servíruje celých 90 minut od začátku až do konce, dlouho jsem neviděl celé kino se tak nahlas smát. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)
  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)
  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)

Reklama

Reklama