Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au Bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (177)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dvojka naváže tam kde tehdy jednička skončila a nese se zhruba ve stejném duchu. Proto je rozhodně lepší si dát od jednotlivých děl menší pauzu. Byť je to ve všech směrech výrazně slabší, komedie je to stále velice dobrá. Největší problém proto tkví v originalitě a přílišnou inspirací v úspěších jedničky. To podruhé samozřejmě neslaví takové úspěchy, ale za vidění to rozhodně stojí. Alespoň já se tedy bavil. Teď navíc, když už jsem měl tu čest i se zbrusu novou trojkou, mohu díla náležitě porovnat a jednoznačně seřadit od nejlepšího po nejhorší. 69% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jen konstatuji. To snad ještě můžeme ne? Konstatovat...'' --- Konstatuji, že to bylo slabé. Výluh z jedničky skoro nestál za pousmání. Možná se už ani moc smát nechci, protože není čemu. Jedničku jsem viděl skoro před čtyřmi lety a od té doby mám na lecos o dost jiný názor. Na rozdíl od Frantíků. Ale ať si dál sní Francie svůj multikulti sen a točí si rozverné multietnické LGBT kýčovité komedie ač je v té krásné zemi už nemálo míst, kde by starousedlíci naopak (pokud tam ještě jsou) rádi zaplatili aby se novousedlíci zase vrátili do svých rodných zemí... Z filmu mne nejvíce zaujala krásná Elodie Fontan a jedna zásadní pravda a to že Omar Sy je oprvdu jen jeden. Dávám tedy za dvě lednice s grilem. * * ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Moment překvapení je pryč. A to je asi největší výtka, kterou mohu k filmu říci. Zatímco u prvního dílů jsem nevěděl co mám čekat, tak zde už jsem moc dobře věděl do čeho jdu. Tím nechci tvrdit, že bych se nebavil, jen už mě některé věci nepřišli, tak originální, jako na poprvé. Režisér Philippe de Chauveron má film plně pod kontrolou a v pravidelných intervalech do nás sype jeden fór za druhým, a nutno říci, že se dost často trefí. Místy občas zbytečně tlačí na pilu, ale to je problém snad každého sequelu. Problém je, že se děj pořádně rozhoupe asi až v půlce, do té doby je to takové přešlapování na místě. Na druhou stranu, o to více je druhá půlka zábavnější a dokonce přichází i s něčím jiným. Je to fajn oddechová komedie, a pokud Vám sedla jednička, tak dvojka jede na podobné vlně, jen je o něco horší, naštěstí ne o moc. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Perfektní francouzská sluníčkářská propagace jak se sluší a patří... Prvnímu dílu jsem dal čtyři hvěvzdy, neboť tenkrát před lety mi to přišlo ještě zábavné, bohužel dnes už to tak vtipné není. Rozhodně bych tento snímek nenazval komedií, protože se spíše jedná o dokument vystihující reálie západní Evropy. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Roky a od únorového vydání do kin i měsíce čekání se vyplatily a ta svérázná francouzská rodinka, jejíž patálie mě tak učarovaly před 4 lety, je zase zpátky. Nevěřil jsem tomu, kolik nápaditých vtipů půjde vyždímat z nynějšího ústředního problému, a proto jsem tolik překvapen. Nedivil bych se, kdyby Frantíci přišli za pár let s dalšími rasovými a společenskými předsudky v legračním kabátu. P. S. Elodie Fontan se nemůžu vynadívat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)
  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)

Reklama

Reklama