Reklama

Reklama

Ivanna

  • Španělsko Ivanna: El castillo de la puerta de fuego (více)

Obsahy(1)

Krásná mladá žena přijíždí na odlehlé panství, kde hledá práci biochemičky u barona Janose Dalmara (Carlos Quiney). Zjistí, že ji přitahuje, a tak se ponoří do práce, aby potlačila své chlípné touhy. V okolí dojde k sérii poměrně brutálních vražd a ona brzy zjistí, že baron není tím, čím se zdá být. Nedlouho poté se baron promění v démona a krásná mladá žena se stane jeho vlastní otrokyní lásky. (JasonCZ)

(více)

Recenze (7)

fragre 

všechny recenze uživatele

Ve své době to muselo být dílko působivější (byť je to sériový komerční výrobek), ale i zde příslovečný zub času zahlodal mocně. Zbyly tedy hezky ponuře tajemné exteriéry, pěkné kostýmy, pohledné ženy. Vcelku decentní erotika, pár scén s náznaky násilného sexu. Děj je jednoduchý a celkem předvídatelný, obluda z hlediska masky a triků vypadá zastarale. Ale jednou to shlédnout lze. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný gotický kousek. Téma se mi líbilo, starý hrad, tajemný baron, mizející mladé dívky, šílené experimenty... Zpracování už bylo slabší, výtvarně i hudebně nevýrazné a technicky zastaralé. Několik scén se sice povedlo, naskytnou se i pohledy na nahou Ernu Schürer, ale jako celek mě to audiovizuálně příliš nezaujalo. Atmosféra mi přišla spíše kolísavá a strašilo se jen velmi málo. Častěji se hlavní postavy mezi sebou jenom dohadují. Co se týče italských gotických hororů, tak šedesátá léta a černobílý formát jim podle mě sluší víc. V těch sedmdesátkách už to působí více sleazy a trashově, což zase slušelo jiným subžánrům, jako například sexploitation nebo giallo. Gotiku mám raději decentnější, ale i tak se tento kousek do sbírky hodí. Tři hvězdičky akorát. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Žalostně průměrný, v našich končinách zcela zapomenutý flick, který oplívá nespočtem alternativních názvů. Snímek nevybočuje z řad podobně laděných, gotických hororů, ve kterých mají hlavní prostor ponuré panství, tajemné komnaty, skryté mučírny a v nich přebývající znetvořená bytost. Jen to napětí se tentokrát ne a ne dostavit, bohužel. Dlouze se kecá, málo vraždí, a ty dialogy zní hodně strojivě, což bylo tehdy celkem základním artiklem španělské kinematografie. Ještěže je to celé pěkně natočené, obsahuje slušnou hudbu a hlavně trio krásných žen, které nemají problém s nahotou. Takže zklámání, jelikož Merino umí lepší horory, třeba La Orgía de los muertos z roku 1973 je úplně jiná káva. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Gotika so všetkým, čo k tomu patrí. Hrad, tajomstvo, pán "domu", podivné experimenty, zakazané dvere, mysteriózna smrť v plameňoch, podozrievaví dedinčania a miznúce devy. K tomu láska, nová žena... Výslednú skladačku si pomerne rýchlo poskladáte sami. Hudba filmu "zamrzla" kdesi v 60s, no, vlastne celý film. Je tu trošku viac veľmi decentnej nahoty a nejaké tie krvavé šrámy najviac, popalená tvár a skôr naznačené mučenie, ale žáner už bol v tej dobe trošku ďalej. O. K. filmík, ktorý ale mohol trošku inovovať, ako sa v tej dobe v Európe dialo. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Podstatně slabší než Merinovy Orgia de los muertos, nicméně i zde vystupuje charakteristický španělský výtvarný výraz gotických hororů. Děj s takřka detektivní zápletkou je naivní a spíše úsměvný než strašidelný (žádnou napínavou atmosféru "Ivanna" vlastně nemá): mladá biochemička Ivana Rakovská přijíždí zkoumat experimenty na hrad barona Jánoše Dalmara. Merino si do této role sehnal německou herečku Ernu Schürerovou, která byla ochotna se svlékat. Také tento film byl natočen ve verzi "oblečené" (pro země s morální cenzurou jako např. Španělsko, USA aj,) a "svlékací". Za povšimnutí stojí i to, že Španělé umisťují děj podobných příběhů do slovanských nebo balkánských zemí. Italská účast se zde projevuje hezkou herečkou Agostinou Beli v roli komorné a podílem skladatele Malatesty na hudebním doprovodu. Sečteno, podtrženo: slabší tři hvězdičky. Oddechovka na jedno shlédnutí při vypnutém intelektu. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama