Reklama

Reklama

Réquiem para el gringo

  • Itálie Requiem per un gringo (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Originální španělský western s mysteriózními prvky. Gringo (Lang Jeffries), oděný v charakteristickou jaguáří kůži, se vrací domů a zjišťuje, že jejich rodinnou haciendu obsadil gang mexického bandity Carranza (Fernando Sancho). Bandité týrají peony a zabijí i jeho bratra. Gringo využívá v boji proti zločincům jejich psychologie a svých astronomických znalostí. Závěrečné zúčtování je nastaveno do okamžiků zatmění Slunce. (Mariin)

(více)

Recenze (6)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Originální chorizo-western, v němž hrdina využívá svých znalostí meteorologie a astronomie. Mimořádně působivá hudba F. A. Lavagnina (viz též např. hudba k Pokladu Inků) a místy až surrealistické obrazy, dodávají tomuto nevšednímu dílu mysteriózní nádech. Největším nedostatkem je jistá roztříštěnost děje a řada naivních scén s hrdinou, nosícím plášť z jaguáří kůže, představovaným ne příliš charismatickým gringem - kanadským hercem L. Jeffriesem. Slabší čtyři hvězdičky či přesněji 3,5. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Pistolník v ponču z jaguáří kůže (odkaz na mayského Jaguářího boha?), který nejen že střílí přesně a rychle, ale zároveň je velice inteligentní, chová holuby a zajímá se o astronomii, což všechno využívá v boji proti nepřátelům. Tady by se zapotil mnohem víc, ono když bandu vede lstivý Fernando Sancho, jeho nejlepšími pistolníky jsou indián Aldo Sambrell, nadržený Carlo Gaddi a ještě více mazaný Ruben Rojo, spojivší se s prohnanou Femi Benussi, mohli by být nepřemožitelní. Jenže zároveň nejsou tak úplně svorní, truhla plná šperků láká každého k uchvácení jen pro sebe. Čehož využívá hrdina, trpělivě čekající na svou pomstu... Sledoval jsem anglický VHSrip, který na mě působil dost zmatečně a získal jsem z něj pocit, že je to verze silně přestříhaná a znehodnocená (včetně zvukových efektů). Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že od originální španělské verze se anglická liší jen v detailech! To mě docela zklamalo, myslím, že film by lépe fungoval tak, jak jsem si myslel, že původně opravdu vypadal. Takže to mě zklamalo, nicméně i přes některé věci, co se mi nelíbily (například zvukové efekty nebo nepříliš dobře natočené přestřelky) se mi to celkem líbilo. Slabší čtyři hvězdičky. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Ještě k výstižnému komentáři Mariina dodám, že hrdina též ovládá geografii. Film tvoří dvě prolínající se linie. V první je nám ukázána hiearchie v Carranzově gangu a kromě Carranzy jsou představeni tři hlavní padouši a jejich motivace. Ve druhé sledujeme Rosse Logana (Lang Jeffries) v jaguářím ponchu na cestě za pomstou. V závěrečné půlhodince se obě linie propojí a přichází dlouhé efektní finále vrcholící při zatmění slunce. K neokoukanému strohému Jeffriesovi nemám žádných výtek - byl dobrou volbou do hlavní role inteligentního pistolníka. Další velké plus je nádherná hudba a pokud máte již ze žánru něco nakoukáno, jistě oceníte i originalitu. // Moc nechápu, kdo má být ten týpek na plakátu, nikdo takový ve filmu snad ani není. :) ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Konečně po nějaké době příjemné překvapení! Španělské westerny bývají vizuálně povedené a tento není výjimkou. Hudba parádně sedí a při střelbě na dítě v pohřebním průvodu vystoupala má spokojenost k vrcholu. Srát na technické slabiny (dank Špačkovi, že jsem o nic nepřišel:-D), čím blíže jste císaři, tím víc roste JEHO strach! ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

To byl ale "hrdina". Nemám rád, když hrdina používá v soubojích zákeřné finty a kvůli němu hynou nevinní lidé, jen aby se objevil v správný čas nebo tím správným způsobem. Příběh občas nemá logiku. V rámci žánru za 2,5. ()

Reklama

Reklama