Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Heroin je špatný sluha, ale ještě horší pán... Členové organizované skupiny, která pašuje heroin z Francie do Itálie, pošlou novou zásilku drogy oklikou přes Švédsko, NDR a Československo. V Praze ve Fibichově divadle se v té době chystá premiéra nového baletního představení. Situaci však zkomplikuje hrůzná událost: primabalerína Milada Havlová (K. Fialová) je ve své šatně nalezena mrtvá. Z pitvy a z prvních analýz vyplyne, že zemřela na předávkování heroinem. Vyšetřováním je pověřen kapitán Chrástek (M. Horníček), podle kterého nejde o nešťastnou náhodu, nýbrž o vraždu. Rozbíhá se tak vyšetřování, které odhalí nejen napjaté vztahy mezi členy baletního souboru, ale především mezinárodní zločineckou síť… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Tosim 

všechny recenze uživatele

V podstatě skoro ničím nezajímavá detektivka, která má štěstí v tom, že se větší stopáž filmu zaobírá pouze vraždou baletky a ne gangem pašeráků. Dovedu si představit ty rádoby akční momenty... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Průměrná černobílá detektivka z dřevních časů, kdy se závislosti na heroinu ještě říkalo ,,doping". Nesourodé světy mezinárodních překupníků drog a ambiciózního špičkového baletního souboru. Vyjma kriminální roviny film tak částečně předznamenává Aronofského Černou labuť... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opravdu banální detektivka, zajímavý námět ale bohužel málo akce a hodně mluvení..Točilo se v bývalém NDR a aby měl film ten správný účinek tak se v něm se střídavě mluví i německy. Kachlíkova první krimi u mě bez většího ohlasu. Viděno poprvé dnes 25.01.09 na TV Barrandov. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všechen modernismus není k ničemu, když dílo samo mlčí." Tak to je hluboká myšlenka. Nicméně snímek by byl i bez ní světovej, protože se v něm mluví francouzsky i německy a je tam ohromující černobílej záběr na nudapláž. To bude asi ten modernismus. Tím ovšem ta světovost končí, protože autoři ani kriminalisti si s tím heroinem nevěděli moc rady. Nakonec z toho vypluli na povrch čtyři podezřelí a zbývalo čekat, na koho scénárista ukáže prstem. A kdo není úplně hluchej, tak hlas vraha stejně poznal z odposlechu, takže závěrečný odhalení cosi postrádalo. Že by překvapení? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V řadě ohledů zajímavý film, bohužel vůbec ne jako kriminálka. Skoro bych řekl, že je to odpověď na první film s majorem Kalašem s tváří Rudolfa Hrušínského Vrah skrývá tvář z téhož roku, ale je-li to pravda, je to odpověď chabá, která potěší hlavně příznivce Miroslava Horníčka, plzeňského Divadla J. K. Tyla, Waldemara Matušky, nudistů na Rujáně... A také příznivce překvapivých odhalení, neboť identita zdejšího vraha je tak nečekaná, že vlastně ani pořádně nedává smysl. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to tak blbé, že bych nejraději nehodnotila, z úcty k panu Horníčkovi si nedovolím dát odpad. A také kvůli jedné drobnosti. Když si v úvodu snímku povídají padouši francouzsky, jsou překládáni pomocí titulků (vzhledem k technické kvalitě filmu - bílých na bílém pozadí). A v těch titulcích se objeví slovo "džop", tento přepis z angličtiny mne zcela odzbrojil. Takže ve výsledku dávám půl hvězdičky za Horníčka a půl hvězdičky za džop. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle muselo projít nějakou krušnou a bolestivou cestou, že z toho vznikl nakonec takový paskvil. Přitom drobné náznaky na jemně satirickou komedii by zde člověk našel - třeba když Walda jakožto francouzský zločinec pustí v rádiu Matušku a pak to jde vypnout se slovy, že řve jako pavián. nebo Horníčkovo lavírování mezi pocity a jistotami, nuda pláž (tehdy v čs. filmu!), resp. obsazení herců do netradičních rolí... to vše mne bavilo. Ale pak je tu příběh, který je naprosto strašně sestříhaný, některé střihy jsou wtf, kde najednou vzali tu blondýnku v podání Vránové, to nijak vysvětleno není, němečtí policisté jsou hozeni na scénu stejně divně jako předtím ten stařík o holi, až si říkám, kdo to je, proč tu, a musí se to domýšlet těžce z kontextu... Nebo se v půlce filmu najednou objeví u Horníčka pes, kde byl předtím, proč až teď? Nevíme. Potom ta neschopnost pohlídat jednu bonboniéru mi taky přišla neprofesionální a klidně bych vzal, že zločincem je ta uvaděčka, co vaří kafe. A když vás honí zločinec, fakt místo do foyer, kde jsou spousty lidí, budete prchat do kotelny? Další wtf. Nakonec ani ten vztah mladého poldy v podání Satoranského s baletkou (kterou překvapivě nikdy! nevidíme tančit) není nijak dotažen do konce. Přitom to vážně nějaké náznaky mělo, ale tohle vypadá, jak když v Hollywoodu točí Allan Smithee film. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Jedna za Horníčka, kterej je prostě Horníček, i kdyby hrál robota, tudíž mu vyšetřovatele člověk nevěří, ale dokoukal jsem to jenom kvůli němu. Druhá za scénu s francouzsky mluvícím Matuškou, který sám sebe poslouchá v rádiu a pak se vypne s tím, že ten zpěvák "řve jak pavián". Jinak to měl točit někdo jinej, než Kachlík, jeden z nejhorších režisérů. Scény nenavazujou, chybí kusy děje, v jednom záběru má Horníček klobouk a za chvilku po něm není památky atd. Vlastně ani nechápu, proč tam Horníček s Matuškou hráli. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V mnohých ohľadoch, viac ako svetový pohľad na mysterióznu detektívku. Podobnosť s nemeckými wallaceovkami, náhodne náhodná. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl Horníček v roli vyšetřovatele překvapením, protože to nebyla jeho tradiční role. Tenhle film je hodně nudný. Pokud by se řešelo pašavání a honičky s pašeráky, byla by z toho možná docela slušná kriminálka. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedená detektivka o překupnících heroinu, díky němuž se v divadle předávkuje jedna balerína a hlavního vyšetřovatele, zjišťujícího, že se jedná o vraždu hraje Miroslav Horníček, který mi do role moc nesedl. Ani celková atmosféra Východoněmeckého pašeráckého prostředí není vykreslena moc přesvědčivě a na film si brzy ani nevzpomenu. Možná mě nejvíc utkví v paměti Walda Matuška, který hraje jednoho z překupníků a v rádiu hraje zrovna jeho píseň, kterou hodnotí slovy : "To se nedá poslouchat, ten zpěvák řve jako pavián!" ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá detektivka s nevhodně obsazeným Miroslavem Horníčkem, který se tím svým dobráctvím a pohodou do role detektiva vůbec nehodí. Sledováno jedním okem. (1 251.) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moje zaujímavosti: V úvode filmu, keď sa priekupníci drog dohadujú, možno počuť hrať z rádia pieseň "Divoký koně", ktorú spieva Waldemar Matuška. Jeden z priekupníkov, ktorého hrá práve Matuška, sa rozčuľuje, že spevák spieva ako pavián. (dyfur) Filmovanie prebiehalo v Prahe a na ostrove Rujana vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike. (dyfur) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Trochu změna v postavě a osobě vyšetřovatele v zaběhlé praxi šedesátých let. Neobjevuje se tu Hrušínský nebo Bek, ale Miroslav Horníček. Je to asi to nejlepší z filmu, neboť Horníček "odvedl" své. Jinak se jedná o podprůměrnou kriminálku o vyšetřování smrti baletky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nezáživná báchorka z dob dávno minulých, kdy vrcholem sezóny byl letní pobyt na Rujáně v kožichu s teplým čajem. Květa Fialová zde hraje asi 5 minut, Walda Matuška se mihne třikrát... Z dnešního pohledu velice naivni film. ()

Reklama

Reklama