Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Heroin je špatný sluha, ale ještě horší pán... Členové organizované skupiny, která pašuje heroin z Francie do Itálie, pošlou novou zásilku drogy oklikou přes Švédsko, NDR a Československo. V Praze ve Fibichově divadle se v té době chystá premiéra nového baletního představení. Situaci však zkomplikuje hrůzná událost: primabalerína Milada Havlová (K. Fialová) je ve své šatně nalezena mrtvá. Z pitvy a z prvních analýz vyplyne, že zemřela na předávkování heroinem. Vyšetřováním je pověřen kapitán Chrástek (M. Horníček), podle kterého nejde o nešťastnou náhodu, nýbrž o vraždu. Rozbíhá se tak vyšetřování, které odhalí nejen napjaté vztahy mezi členy baletního souboru, ale především mezinárodní zločineckou síť… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V řadě ohledů zajímavý film, bohužel vůbec ne jako kriminálka. Skoro bych řekl, že je to odpověď na první film s majorem Kalašem s tváří Rudolfa Hrušínského Vrah skrývá tvář z téhož roku, ale je-li to pravda, je to odpověď chabá, která potěší hlavně příznivce Miroslava Horníčka, plzeňského Divadla J. K. Tyla, Waldemara Matušky, nudistů na Rujáně... A také příznivce překvapivých odhalení, neboť identita zdejšího vraha je tak nečekaná, že vlastně ani pořádně nedává smysl. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedená detektivka o překupnících heroinu, díky němuž se v divadle předávkuje jedna balerína a hlavního vyšetřovatele, zjišťujícího, že se jedná o vraždu hraje Miroslav Horníček, který mi do role moc nesedl. Ani celková atmosféra Východoněmeckého pašeráckého prostředí není vykreslena moc přesvědčivě a na film si brzy ani nevzpomenu. Možná mě nejvíc utkví v paměti Walda Matuška, který hraje jednoho z překupníků a v rádiu hraje zrovna jeho píseň, kterou hodnotí slovy : "To se nedá poslouchat, ten zpěvák řve jako pavián!" ()

Reklama

pOne 

všechny recenze uživatele

Odnikud nikam se ubírá děj této nezajímavé a nudné detektivky, v jejímž průběhu mi postupem času bylo víc a víc jedno, jak celá zápletka dopadne. Nejvíce jsem si přál, ať už je konec. Krom toho, že film jako celek je špatný, mi do očí v negativním slova smyslu bilo obsazení pana Horníčka do role vyšetřovatele. Už dlouho jsem neviděl, aby se někdo do hlavní role tak nehodil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle muselo projít nějakou krušnou a bolestivou cestou, že z toho vznikl nakonec takový paskvil. Přitom drobné náznaky na jemně satirickou komedii by zde člověk našel - třeba když Walda jakožto francouzský zločinec pustí v rádiu Matušku a pak to jde vypnout se slovy, že řve jako pavián. nebo Horníčkovo lavírování mezi pocity a jistotami, nuda pláž (tehdy v čs. filmu!), resp. obsazení herců do netradičních rolí... to vše mne bavilo. Ale pak je tu příběh, který je naprosto strašně sestříhaný, některé střihy jsou wtf, kde najednou vzali tu blondýnku v podání Vránové, to nijak vysvětleno není, němečtí policisté jsou hozeni na scénu stejně divně jako předtím ten stařík o holi, až si říkám, kdo to je, proč tu, a musí se to domýšlet těžce z kontextu... Nebo se v půlce filmu najednou objeví u Horníčka pes, kde byl předtím, proč až teď? Nevíme. Potom ta neschopnost pohlídat jednu bonboniéru mi taky přišla neprofesionální a klidně bych vzal, že zločincem je ta uvaděčka, co vaří kafe. A když vás honí zločinec, fakt místo do foyer, kde jsou spousty lidí, budete prchat do kotelny? Další wtf. Nakonec ani ten vztah mladého poldy v podání Satoranského s baletkou (kterou překvapivě nikdy! nevidíme tančit) není nijak dotažen do konce. Přitom to vážně nějaké náznaky mělo, ale tohle vypadá, jak když v Hollywoodu točí Allan Smithee film. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moje zaujímavosti: V úvode filmu, keď sa priekupníci drog dohadujú, možno počuť hrať z rádia pieseň "Divoký koně", ktorú spieva Waldemar Matuška. Jeden z priekupníkov, ktorého hrá práve Matuška, sa rozčuľuje, že spevák spieva ako pavián. (dyfur) Filmovanie prebiehalo v Prahe a na ostrove Rujana vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike. (dyfur) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Divadelní scény se natáčely v divadle J. K. Tyla v Plzni za účasti místního baletního souboru. (sator)
  • Filmovanie prebiehalo v Prahe a na ostrove Rujana vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike. (dyfur)
  • Orbigny (Waldemar Matuška) jezdí vozem Mercedes-Benz 220 z roku 1960. Pohřební Vůz je Škoda 1202 (Typ 981) z roku 1963 . (sator)

Reklama

Reklama