Reklama

Reklama

Recenze (12)

misterz 

všechny recenze uživatele

Emotívne zdrvujúce, srdce trhajúce... To najlepšie, čo bolo na túto smutnú tému natočené. Realistický, priam až dokumentárny pohľad na život dvojice sužovanej touto hroznou psychickou chorobou. A to pekne postupne, z výšin entuziazmu a vrcholu šťastia, až na samé dno... do pekla, z ktorého už niet návratu. Tiež pohľad na život všetkých ľudí bezprostredne okolo tohto strašného trápenia, ktorého drvivá ruka dopadne nemilosrdne na každého, kto s ním príde do styku. Hrozne smutné, baladické a vyšperkované geniálnou muzikou, ktorá celú tú tragiku pekne podčiarkla. Hrozne, ale hrozne smutné... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ze samého vrcholu až na úplné dno, žádná druhá šance, když bojujete s neviditelným démonem ve své vlastní mysli, kolikrát nepřijde ani ta první šance. Pomalý rozjezd ukolébá diváka do mírného poetického snění, aby mu v rychlém sledu začal předhazovat jeden emocionální zásek za druhým. Uděláme to? ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ťažko mi bolo pri tomto filme. Ach jáj, smutná vec toto. Len si tak žili ten svoj život ako vedeli, a človek tušil, že to dopadne zle. Film mal kopec výborných scén, muzika skľučujúca na správnom mieste, dobre zahraté .. predovšetkým Lynch. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Zhoubný pád do temnoty lidského vnímání. Realistický pohled do života mladého páru bojujícího s psychotickým onemocněním. První polovina příběhu nabídne zábavný pohled do života mladých s vlastním vnitřním vesmírem. Od počátečních nesmělých kroků plných nedůvěry, obavných pohledů (s výrazným líčením) hlavní hrdinky a nepříjemných pocitů pronásledování, k vzájemnému sebepoznání pomocí TV soutěže, která má výrazný vliv na vývoj příběhu, až k nespoutanému sexu téměř bez zábran... a tím se dostáváme ke zplození andělského dítěte a zásadnímu zlomu v příběhu. Druhá část nabízí mně sympatický a zatím neviděný (ve filmu) pohled na soužití psychoticky nemocných a řešení jejich sociálních problémů výrazně narušovaných pochopitelnou sociální fobií, vlastními bludy a obsesemi. Např. při hledání bydlení, zaměstnání nebo odborné zdravotnické péči v těhotenství. Jak jednoduché je rozpoutání konfliktu díky hloupé slevové akci v hypermarketu nebo "ukradeném" kapesníku pošpiněném od krve. Či jak devastující následky může mít vysazení medikace, které vede k naprosté ztrátě kontroly nad realitou. Závěrečná scéna je sice trošku klišé (na efekt), ale asi dokážu pochopit tvůrce, proč se k němu uchýlil - je to i částečně romantický film. ()

Luciana 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem tento film viděla již před několika lety, zapsal do mé duše písmem nesmazatelným. Příběh pojednává o dvou mladých lidech Kate (Jacqueline McKenzie) a Harrym (John Lynch) trpících schizofrenii. Jejich setkání proběhne velmi prozaicky, a to na jednom z mnoha povinných terapeutických sezeních. Osudově se do sebe zamilují a svůj krátký vztah zpečetí společným bydlením. Zlom v příběhu však nastává ve chvíli, kdy se společně rozhodnou nebrat předepsané léky, jež je udržují (alespoň částečně) v reálném světě. Sled následných tragických událostí jen umocňuje Katino těhotenství a následný porod dítěte – „andělského dítěte“. Snímek citlivě a přitom realisticky zobrazuje život lidí stižených jednou z nejkrutějších nemocí, při které ztrácí nejen sami sebe - svou vlastní duši, ale stávají se i štvanci svých představ, halucinací a nebezpečných obsesí. Co se hereckých výkonů týče, oba představitelé se svých nelehkých rolí zhostili na výbornou, zejména bych vyzdvihla sugestivní výkon Johna Lynche. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Prvotní zamilovanost a štěstí mladého páru se velice rychle zvrhlo v nekontrolovatelný pád. Smutný a tíživý film o složitých otázkách lidské mysli, duševních onemocněních a komplikacích s tím spojených. Jen douška.. bez té závěrečné scény bych se obešla.. Každopádně John Lynch podal strhující výkon a Jacqueline McKenzie mu zdatně sekundovala. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film se zabývá jednou z nejhroznějších nemocí - schizofrenií. Na osudu dvou mladých lidí, pacientů, kteří se do sebe zamilují a chtějí změnit své životy, ilustruje, jak těžký a často bezvýchodný je boj s touto nemocí. Nemoci se někdy říká rozklad duše a v tomto filmu je to docela dobře zobrazeno. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Dobre zahrané, ale príliš detailné spracovanie hlavného námetu. Film získal ceny Austrálskeho filmového inštitútu za najlepší film, herca, herečku, režiséra, scenár, kameru a strih. ()

typa 

všechny recenze uživatele

Film disponuje silným příběhem a symbolikou, která má navíc v případě lidí s duševní poruchou stěžejní význam. Kamera působí místy až dokumentárním dojmem, což umocňuje už tak zajímavý námět. Přestože má Andělské dítě dojemné téma, nepůsobí senzacechtivě. Ve mně zanechal sdělení o tom, jak takto nemocní lidé touží po volnosti, odpoutání se a po tom mít život ve vlastních rukách. Líbil se mi i hudební doprovod a samozřejmě výkony herců. ()

Reklama

Reklama