Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dusné vedro, pochmurná atmosféra, skryté sociální problémy a boje o hierarchické postavení. Vítejte v městečku Tűzkő, kdesi v současném Maďarsku. Hlavní hrdina Misi zdědí po dědovi dům a majetek. Rozčarovaný a frustrovaný mladý muž, který nikde nemá stání, se neusadil ani ve světě, ani v práci, ani v partnerském vztahu. S pomocí několika přátel se rozhodne dům zrekonstruovat, čímž ovšem naruší zájmy místního oligarchy. Začíná tvrdý boj o majetek, lásku i život. Misi se ve všech ohledech promění v kojota. Kojot je surový východní film s úžasným vizuálním ztvárněním. (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Maďaři ty na to jdou hodně originálně, dají tam rvačku, jednu, dvě, několik nechají film působit jako nekontrolovanou střelu, jenže ouha někde tam v duši filmu je poměrně silná a pro dnešní dobu zatraceně pravdivá pointa i když byla podovaná hodně na divoko, ale originalitu oceňuji jak ve způsobu, tak ve zpracování. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ulítlí Maďaři vtrhnou na scénu naprosto neuvěřitelnou akční sekvencí záběrů, kde jeden dvou a půl metrovej Maďar vymlátí půlku vesnice, aby se následně rozjel evropský western. Ten je připomínán vyprahlým prostředím, což dokazuje, že i v Maďarsku mají v současné době problémy se suchem a zároveň samotnými postavami, kde je nad míru jasné, kde je zlo a kde je dobro. To, co se ale děje v průběhu, to je to zábavné, leč místy ne tak efektivní, jak přepálený úvod. Rozhodně se ale jedná o zajímavou maďarskou jednohubku, která chce být jiná a docela jí to prochází. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Maďarský Evropský Western/ Boj o pozemek/ Mafiáni! Film má nečekaně slušné a ostré souboje, dobrého záporáka a nepříliš sympatického hlavního hrdinu. Zajímavý film, který sice neuchvátí, ale má pár slušných momentů. Na Maďarský debut slušné. 65% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

"Oda kell baszni, ha az arcodba másznak" / Treba jebnúť, keď Ti lezú do ksichtu --- Ťažko popisovať tak jedinečný film, z ktorého srší rukopis životnej bolesti pravého rázu. Pre mňa možno najlepší európský "western". Pozdravujem kolegu Bocsárszkyho z divadla, opäť klobúk dole... Kostyál prekvapil, takú prvotinu som ešte veru nevidel, jak po technickej, tak po obsahovej stránke. Dokonalá demonštrácia toho, že keď chcete vidieť divoký západ, nemusíte ísť do štátov, stačí zavítať do našich končín ;) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Únavně repetitivní až rozčilující jednotvárný děj v kombinaci s parádním audiovizuálním ksichtem a několika šťavnatými bitkami. Chvílemi to dokonce vypadá jako ambiciózní maďarský pokud o Raid s prvky artového dramatu. Vskutku prapodivný mix. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyto jakoby realistické snímky autorů z nějakých důvodů namíchnutých na svoji zemi a snažících se proto vylíčit ji v těch nejnepravděpodobnějších hnusných barvách. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zápletka je dost jednoduchá. Dusno v opuštěném kraji, nevyřčené sociální problémy a zápas o postavení v hierarchii. To je maďarská ves Tuzko. Misy ztratil všechny iluze, je frustrovaný a stále na útěku. Nedaří se mu najíst své místo v životě, práci a vztah. Tak začne stavět a renovovat dům což naštve místního oligarchu...Jako western průměr. Pobavila mě antiromantická postelová scéna s hláškama chlápka "určitě tam dole pěkně voníš"...""jsi tak teplá, krásně voníš" , a slečna to druhý den ohodnotí : "včera večer za mnou příšel ten úchylák a ty jsi tam nebyl". ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Šílené místo a ještě k tomu šílení lidí kvůli kousky půdy. No herecký to bylo super a začátek a konec asi nejlepší potom vlastně zbytek dvě hodiny mluvení a řešení a chyběla dávka akce a podobně a bylo by to přeci jenom solidnější. Příště přidat dobrého začátku a ubrat na délce filmů, jinak super. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začalo to parádní bitkou, která měla všechno, co člověk od brutální rvačky chce a vzbudila velká očekávání. V tomto ohledu je Kojot naplnil jen částečně, ale to vůbec nevadilo. Ona totiž maďarská vesnice je podobná té naší, na úřadech to chodí podobně a stejně tak jako u nás mají v Uhersku své lokální Andreje a zednické fušery. Jen to filmové zpracování se liší a v podání Maďarů to ve finále nevyzní jako nepovedená parodie. Trochu delší, než by se slušelo a hlavní hrdina by mohl být menší debil, ale jinak jsem spokojen. 80% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neúsměvný westernový příběh buranů z maďarské puszty. 1) Maďarské filmy, které poznávám výlučně prostřednictvím dostupných televizních kanálů, se mi líbí, hodnotím je 3 - 4*. Zprostředkovávají realitu zvláštním jakýmsi naturalisticko-poetickým viděním. Vždycky stojí za zhlédnutí. Nejinak je tomu i u Kojota._____ 2) Maďarská dramata bývají pochmurná, jdou na dřeň a nepěstují hollywoodské konce._____ 3) Pokud je obraz vesnické mentality skutečný, pak zřejmě není daleko od pravdy ani konstatování: Tady není žádná Evropa. Nikdy nebyla. Jenom si na to všichni hrajou. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Na tento film čakám už asi rok. Pri zistení, že ho uvidím dabovaný v TV, som si od radosti skoro zatancoval. Bola to však neskutočná nuda. Ako by povedal kolega sochoking "bolo to o buranoch buranských z vidlákova, z ktorých chovania sa mi otváral nožík vo vrecku." Výstižnejšie sa to charakterizovať nedá. Pôvodne tu Kojot mal 77% a ja nechápem za čo. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Madarským filmom rozumejú asi iba madari. Ako viem čo chceli povedať, viem že je to neowestern, ale boha, dve hodiny sa pozerať na niekoho ako sa v kuse mláti, ako rieši svoje problémy, no načo? Neni to ten film, ktorý si dáte len tak ku káve. ale v artovom kine s bio raw koláčikom a potom nad lattéčkom filozofovať, o čom to vlastne bolo a čo tým chcel autor povedať. Ale tie bitky a násilie bolo natočené hodnoverne. 1 z 5 ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý filmový počin, obsahujúci na stredoeurópske pomery nezvykle veľa surovosti a naturálne vykresleného násilia. Musím Maďarov za túto osobitú snímku pochváliť, hoci občas pôsobí trochu naivne. Je ťažko uveriteľné, že by si polícia vo fyzickej konfrontácii s hŕstkou vidlákov, vyzbrojených maximálne tak lopatou počínala tak žalostne bezmocne. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Pred asi týždňom sme sa smiali z prezývky posledný kojot, ktorá pribudla nášmu znamému kamarátovi. Čize za názov tohto maďarského filmu určite plus. Ale film bol dosť chaotický. Na Maďarsku tvorbu to ale je vydarený priemer a celkom sa to dalo pozrieť. 3* ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Ti, kdo se na tomhle realizují víc než třema hvezdama, tak ať se prosím podívají na Lovce jelenů a k tomu na jakýchkoli film Sama Peckinapaha, protože to není nic jinýho, než tohle plus John Woo, navíc s happyendem:-) ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl trochu dojem jako že "takhle by Bohdan Sláma natočil western". Přestože se to pak rozjelo a přibylo vypjatých scén, na takového (tématicky ne nepodobného a ve filmu i vizuálně lehce připomínajícího) Leviathana to nemá. ()

Reklama

Reklama