Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dusné vedro, pochmurná atmosféra, skryté sociální problémy a boje o hierarchické postavení. Vítejte v městečku Tűzkő, kdesi v současném Maďarsku. Hlavní hrdina Misi zdědí po dědovi dům a majetek. Rozčarovaný a frustrovaný mladý muž, který nikde nemá stání, se neusadil ani ve světě, ani v práci, ani v partnerském vztahu. S pomocí několika přátel se rozhodne dům zrekonstruovat, čímž ovšem naruší zájmy místního oligarchy. Začíná tvrdý boj o majetek, lásku i život. Misi se ve všech ohledech promění v kojota. Kojot je surový východní film s úžasným vizuálním ztvárněním. (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Seděla jsem jako přikovaná...JEDNA VELKÁ PARÁDA...Skoro by se chtělo říct: ONCE UPON A TIME IN THE HUNGARY... Výborní herci....Výborná kamera...Výborný příběh...Za mě plný počet ... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Boj proti „bytovej“ mafii na vidieku na maďarsky spôsob. „Jednoduchí“ ľudia voči ľuďom majúci moc. Surový film, čo je už potvrdený začiatočnou scénou (ktorá mimochodom vďaka svojej sile by kľudne mohla byť aj záverečnou). Záver ma síce trošku „sklamal“, pretože som čakal iný „kompromis“. Ale aj napriek tomu dávam „štvorku“. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

...nejen bitka ve V naší střediskové vesničce ovšem s maďarským temperamentem. Srovnání moderního filmu s našim současným nemá co do kvalit vlastně žádné srovnání, ...možná naposledy Sekal. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Někteří lidé si myslí, že budou žít navěky. Nenasytně bohatnou a za svými zájmy jdou třeba i za použití násilí. Neví, že do hrobu je zakázáno si cokoli vzít. O tom je tento maďarský skorowestern plný brutálních bitek, ale celkově dost neurovnaný až chaotický. Chování některých lidí bylo podivné. Je tu i jedna humorná scéna. Mám na mysli tu švédskou delegaci (ikdyž to je spíš smutné, tak před dvaceti lety by asi vypadala jinak). ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No tě péro, rvačka na začátku je poměrně ultimátní, řekl bych, dost ujetý a dost maďarský. Sic mě trochu sral ten vyteplenej buzík se žlutou kundolapkou, je to natočený zřejmě velmi levně, ale jisté kouzlo to jistojistě má. Více to však nemusím, páč vzhledem k okolnostem .. není to úplně blbý ale pořád mám takovou nepatrnou jiskérku kdes v mozgu, abych napsal, že je to sračka. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Už len samotný názov potvrdil, že tento maďarský kinematografický pokus sa im moc nevydaril. Tento gýčový plne nezáživný akčný príbeh ničoty a trápnych bitiek pod stuchnutým scenárom toho veľa neponúkol. Snáď jediné pozitívum, príjemná hudba. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Úvod snímku trochu mate. Myslíte si, že půjde o nějakou rváčskou komedii. Ale vyklube se z toho z toho docela solidní venkovské drama. Trochu to kazí délka, ale užil jsem si to. Líbil se mi střih a finále. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Maďaři si to docela dali. Film působí dost realisticky, herci parádní, příběh, jenž jich je jistě mnoho i ve skutečnosti, zvláště v takové řiti, v jaké se odehrává i tento snímek. A dobré bitky. ()

Tucne.prasa odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným pozitívom filmu je zistenie, že nielen na Slovensku či v Čechách sa v poslednej dobe točia mizerné filmy. Aj tomuto úplne chýba emócia. S nikým sa nedokážete stotožniť, každá postava koná nelogicky, nikto vo vás nevzbudí sympatie. Chabý pokus o umelecký dojem ide do stratena, na toto nestačí roztrasená kamera, ani pársekundový záber na muchu na tanieri. Režisér sa nevedel rozhodnúť, či chce drámu, príbeh nezlomnej lásky, alebo art film. Lány kukurice sú krásne, ale od 2-hodinového filmu musíme chcieť viac. ()

Reklama

Reklama