Reklama

Reklama

Cahuenga

Krátkometrážní / Sci-Fi
Česko, 2017, 35 min

Obsahy(1)

Cahuenga je majitel erotické videopůjčovny v pomalu umírajícím městě. Ulice ovládají mutanti a násilnické gangy, ale Cahuenga stále sní o zdánlivě ztracené budoucnosti. Jednoho dne nachází záhadné dítě a končící svět ho začíná pohlcovat. (Bio Oko)

Recenze (3)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já to trochu nadhodnotím, vzhledem k tomu, že to natočil někdo, komu v té době bylo 17 a nemá vlivné známé jako David Balda, proto tady toho režiséra vlastně nikdo moc nezná. Ale k filmu - moc se mi líbila kamera, spousta záběrů byla natočená opravdu obstojně, dále zde byla dobře vybraná hudba a na celkem ušli herci. Dokonce to mělo i nějakou atmosféru a celkem slušnou. Příběh to taky nemělo špatný, ale jedině v tom případě, kdyby se ten film nerozebíral do detailů. A tady přichází největší problém. Spousta otázek tu totiž zůstane nezodpovězena, přitom by mě jak diváka odpovědi na ně zajímaly - Co ve skutečnosti byla ta holka zač? Kdo ji vytvořil, proč a proč ji chce zničit?Jak můžou lidi zaplatit letenku, když se v té budoucnosti skoro nedají sehnat žádné peníze a banky krachují? A ti mutanti, jak se tam objevili, jak vznikli? Co se stalo se světem, že je v takové události, ve které je? A těch otázek by bylo víc, ale tyhle jsou nejzákladnější. A pak je tu jeden detail, který si koleduje o zparodování - hlavní hrdina, Cahuenga, v každé scéně, ve které je vidět, vždycky (ale fakt v každé) kouří cigaretu nebo si je zrovna zapaluje. Takhle to prostě působí, jako kdyby kouřil 24/7 bez přestávky a když už to tam bylo podesáté, už jsem se tomu prostě musel smát. Jinak ale ten film není špatný, jen to chtělo hodně zamakat na scénáři a vymyslet pořádně funkční svět. Slabé 3* ()

kriplozoik 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle filmeček funguje, jen když divák konstantně odpouští jeho tvůrci jeho nedostatky. Možná pro někoho působí jako dobrý film, ale je to jenom jeho náznak. plusy: pěkný nápad ("půjčený" ze Stranger Things a určitě pěkně dlouhé řady ostatních), cením (ne úplně dotaženou) snahu o atmosféru, barevné podání, hudba a hudební režie, skvělý herecký projev hlavního hrdiny i holky; osobně neznám český film podobný tomuto minusy: zlouhavost - stopáž roztažená do nudy; chyby a díry v příběhu, nedotaženosti a nedomyšlenosti, skečovitost - mnoho věcí je nedotažených do konce. Režisér určitě na svůj věk nějaký talent má; v tomhle svém dílku ředil akci "lyrickými" momenty s hudbou, až naředil něco, na co se nikdo podruhé už nepodívá. Pavlíka rozhodně nechci zatracovat, příště by měl ale ještě víc zapracovat na příběhu - ještě víc vyladit scénář (například není vysvětlený vztah dvou hlavních postav k sobě; je tam několik Deus ex machina momentů, atd.), snažit se všímat si kontinuity (např. jedna postava je střelena do nohy a těžce kulhá, pak o pár hodin později chodí normálně), dostat z herců ty nejlepší výkony (dva hlavní herci jsou skvělí, ostatní vedle nich působí všelijak), naučil se, že vyprávět lze třeba i kompozicí kamery (ta byla dle mě podprůměrná, několikrát se střihem zachraňovalo pravidlo osy), a tak dále a tak dále. ()

Reklama

Reklama