Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný Irrfan Khan v roli majitele obchodu s oblečením pro nevěsty. On a jeho žena pocházejí z nižší střední vrstvy a zejména manželka aspiruje na to, aby se dostala do vyšší společnosti. Když se to nepodařilo přímo jim, mají v úmyslu poskytnout patřičné vzdělání své dceři a umožnit jí, aby se dostala mezi elitu. (ČSFD)

Recenze (8)

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Irrfan Khan mě poslední dobou překvapuje... Batra je majitel obchodu s látkami a značkovým oblečením, peněz vydělává dost, ale i tak je takový skromnější, jeho žena Meeta skromná bohužel není... jejich dcera Pia je normální dítě... pobavilo, jak potřebovali v žádosti popsat vlastnosti jejich dcery, museli využít služeb spisovatele.... je to zábavné sledovat... 3*** ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Cílem filmu je poučit publikum a poukázat na problém. Aspoň zpočátku se o to snaží zábavnou formou, pak ale převáží moralita. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Akože nie je to žiadny zázrak. Len je to príjemné. Neťahá to za emócie čo je celkom prekvapivé a je to v zásade herecký koncert Irrfana Khana. Ten je naozaj výborný. Inak pekný film o chudobe, vzájomnej pomoci a priateľstve. Užil som si to a hoci je to skôr ten typ filmu, ktorý sa neudrží dlho v pamäti a ktorý nemá výrazne silnú scénu, je natoľko príjemný že trošku nadhodnocujem. Čo všetko neurobíme pre svoje deti :) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku trochu nevýrazné a miestami rozpačité, ale čím ďalej sa poberal dej tohto filmu, tým to bolo zaujímavejšie a viac na zamyslenie. No a záverečné finále už bol zlatý klinec programu, po ktorom som mal chuť začať tlieskať. Spoločenská satira zameraná na nezmyselnosť výberu "tých správnych" detí do prominentných škôl - to presne so sebou prináša Hindi Medium. A musím uznať, že tento námet bol zvládnutý bravúrne a štýlom, ktorý sa mi veľmi páčil - či už po žánrovej stránke (satirická dramédia) alebo v rámci kontrastnej kompozície bohatstvo vs. chudoba. Zaujímavé bolo sledovať aj vývoj charakterov postáv a postupné uvedomovanie si, čo je správne. Batra v prevedení Irrfana Khana bol neskutočne charizmatická postava. Toto si zaslúži 5*! ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa nedá nazvať inak ako herecký koncert Irrfana Khana, ktorý je hercom tisícich tvári a aspoň mňa osobne vždy prekvapí. Zaujímavý príbeh o rodičoch, ktorí sa snažia akýmkoľvek spôsobom dostať svoju dcérku na najvychytenejšiu školu v Dílií a nezastavia sa ani pred odsťahovaním sa do chudinskej štvrte. Je to úsmevný, milý ale hlavne vážny a k zamysleniu nabádajúci film, z ktorého ako to už v Indických filmoch býva, vyplýva silné mravné memento. Napriek viac ako dvojhodinovej dĺžke, na Indiu dosť šetrnej, film neoplýva tanečnými piesňami. Piesne sú, ale skôr detského rázu, nakoľko sa film vlastne celý točí okolo detí. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Typická hindošina skôr priemerného charakteru, príbeh riadne poťahaný za vlasy, ale Irrfan má tak neskutočnú (nevtieravú) charizmu, že o hviezdu hore to muselo ísť. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Vtipná bollywoodská komedie o bídě státního školství...a touze rodičů po kvalitním vzdělání pro své děti můžeme vztáhnout i na nevalnou úroveň státních škol u nás. Škoda moralizování a nešikovně podaném prozření o tom, jak je nutné pomáhat chudým v závěru filmu. ()

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Reklama

Reklama