Reklama

Reklama

Při pátrání po měděném drátu narazí detroitský dospívající chlapec Eli Solinski na supermoderní zbraň, která má výjimečnou moc. Když se jeho bratr Jimmy zaplete do potíží s místním šéfem podsvětí, oba sourozenci popadnou tajemnou pistoli a dají se na útěk. Eli a Jimmy jsou tak nuceni svádět boj na život a na smrt s armádou zločinců a dvěma těžce obrněnými futuristickými vojáky, kteří chtějí získat svou zbraň zpět. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (74)

RedRose 

všechny recenze uživatele

Dve tretiny filmu je to fakt nudne az utahane krimi drama... Sci-fi element je tady fakt velice okrajovy a v podstate ke zbytku obsahu i zbytecny... Hrozne promarneny potencial a spousta otazek... Quaid nevyuzity, Franco tradicne skvely, zbran a supervojaci zajimavi ale bez hlubsiho vysvetleni... na lepsi hodnoceni to nestacilo... 53% ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Dávam 5*, je to nezaslúžené, skôr tak na 3.5*, no tak celé je to tak podivne nevyvážené, a keď už máš chuť prepnúť program, bum a rozbehne sa to. Paráda. Dokonca som zabudol sa opíjať a pustil sa klávesnice. No a to o druhej ráno väčšinou vstane a idem pretiahnuť priateľku, no toto začalo o 1:45 a inak sa nedalo. Ráno bude isto presolená praženica, pre mňa a obed, dačo hnusné čo ma zabije a zamorí dom, ako švédske nakladané slede. No ale film je pecka. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tímto snímkem se tvůrcům povedl filmový majstrštyk. Řekl by někdo, že se jedná o nezávislý nízkorozpočtový snímek? Už vizuální stránka je srovnatelná s lecjakým vysokorozpočtovým blockbusterem, čímž se dalo najevo, že CGI již není příliš nákladnou záležitostí. Po scénáristické stránce je navíc do jednoho dějství pospojovano několik žánrů, které pospolu překvapivě, chtě nechtě, prostě fungují. Rodinné drama, gangsterka, thriller a v neposlední řadě hlavně sci-fi. A jedná se o další snímek, kterých v poslední době vzniklo  docela dost, ve kterém se dá rozeznat mix nejrůznějších motivů z několika starších sci-fi snímků. Signál z neznámaPůlnoční dítěRiddickZakázaná zónaEx Machina nebo také třeba District 9. Ano, nápady z těchto snímků, a mnohých dalších, tu skutečně jsou, i když ne každý je dokáže rozeznat, neboť pro tento snímek byly zpracovány přeci jen poněkud jinak. Ale třeba útok na policejní stanici, jak vystřižený ze snímku Terminátor, snad pozná každý. Filmové dílo vytvořené producenty snímku ´Příchozí či seriálu Stranger Things. To už mluví samo za sebe. Koncept příběhu zní složitě, ale je jednodušší, než jak vypadá. Celé se to v podstatě odehrává v mezeře mezi včerejškem, dneškem a zítřkem. Do hlavní role byl obsazen afroamerický kluk Myles Truitt, pro kterého to byla první role a tímto ukázal, že na to prostě má. Z počátku to však v rámci příběhu v příbuzenském stavu nehapruje, neboť je uveden jako bratr staršího mladíka, který je však běloch. Naštěstí  netrvá dlouho a dozvíme se, že kluk s tmavou pletí je adoptovaný. No jo, rasový kodex prostě musí být uplatněn. Každopádně tu máme odlehčené, avšak vizuálně dokonalé, chlapecké dobrodružství, ve kterém je  jednoho dne nalezena laserová zbraň, kvůli které se začnou dít věci vskutku nevídané. Pro děti to však určitě není, protože kromě násilných scén se tu často sprostě nadává a jsou tu scény ze striptýzových klubů. Jako pocta filmových sci-fi počinů od osmdesátek až po teď je ale jinak snímek vkusný a, dejme tomu, i nápaditý. P.S. Lze si také všimnou, jak hlavní postava hraje arkádovou hru ´Terminátor 2´. No nic. To jen tak naokraj. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

No nevim... Nejdřív jsem si myslel, že to bude slušný scifíčko s emZáky, ale hnedka po titulkách jsem zpozorněl... Aha - tak žádné scifíčko (to bylo spíše jako "doplněk"), ale drama. V podstatě šlo o sociální drámu na téma: brácha má (téměř) príma bráchu..(teda nevlastního). A aby to nebylo tak úplně "sociální" a nezáživné, taxe tam naroubovala naháněčka "padouchů", jemuž bossovi jeden z nich zabil brášku (takže pomsta byla na spadnutí, že ;-)). No a aby to bylo alespon natažený do klasický délky, tak spoooousta keců o ničem. Závěr v podobě "emzáků" byl silně nelogický (bylo fakt nutné předstírat "emzáky"?? A jakýpak "boj"??? No nic - spoilovat nechci, abych případné zájemce o tento snímek ještě neodradil ... Efekty rovno televiznímu zpracování (a zřejmě i tak vynaloženému budgetu) taktéž dávaly najevo, že to žádná extra sláva asi nebude... Takže suma sumárum - shlédnout (s častým rychloposuvem) se to dalo, ale po shlédnutí okamžitý výmaz z disku ;-) PS: a proč se to vlastně jmenovalo KIN?? :-O ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"KIN" má svoje dobré momentky, no nemôžem sa ubrániť pocitu, že to mohlo byť silnejšie, že to mohlo mať viac a viac využiť z toho potenciálu, ktorý sa tu ponúka. Lebo akosi film neponúka veľa muziky vo svojom hracom čase. Tá vesmírna zbraň je super, no keby sme ju mohli osobne využiť viac a ukázať jej schopnosti a možnosti. Pretože je pravda, že to ešte nemohli byť všetky jej možnosti. James Franco tu opäť hrá grázla, ktorý je proste len grázel. Myslím si, že tento rok to ukázal aj horšie, no nemôžem ho pochváliť. Jack Reynor je okey, no neviem či jeho postava ma nejako berie. Myles Truitt celkom funguje. No asi by som sa chcel o ňom dozvedieť viac. A možno keby sa tam viac vybudoval vzťah s jeho otcom. Miesto toho je film najprv trošku nudný a nezaujímavý, no postupne sa to rozbehne a konečne sa niekam dostaneme. Ak chcete sci-fi film, tak budete čakať viac. Ak akciu, tak tiež budete očakávať viac. V mojich očiach nedotiahnutý film. Alebo sa minimálne sústredil na nesprávne elementy. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Keď Jimmy (Jack Reynor) popíja v moteli na verande so striptérkou whisky (58. minúta), podáva jej takmer prázdnu fľašku. V ďalšom zábere, keď ju už striptérka drží, je fľaša takmer plná. (brianko.sk)
  • Ve scéně na policejní stanici jeden z gangsterů používá československou útočnou pušku vzor 58 se sklopkou a kompenzátorem. V čase 01:23:56 – 01:23:57 si lze také všimnout chyby střihu, kdy jdou díky transparentnímu zásobníku vidět různě napáskované zásobníky. (Mecker)

Reklama

Reklama