Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Na začátku byla víra v lepší zítřky. Hranice mezi vykoupením a zatracením je ale povážlivě tenká. Pobyt v zeleni s tropickým klimatem a asijskými specialitami nemusí symbolizovat pozemský ráj.  Pět neznámých lidí. Tři měsíce života. Jeden uzavřený prostor. Zazděním to teprve začíná. Pěstírna má totiž mimořádně dobrou živnou půdu, emoce a plody zla uzrávají pod zemí každým dnem. První thriller českého internetu v režii Andyho Fehu uvádí internetová televize Stream.cz. (Stream.cz)

(více)

Recenze uživatele Jara.Cimrman.jr k tomuto seriálu (11)

Pěstírna (2017) 

"Mě nezajímá, že nechtěj poslouchat šikmý držky." Podzemní sólo pro fašistu, smažku a tři vietnamské "kluky" by nebylo špatné, kdyby bylo vcelku a mělo nějaký konec. To dietní dávkování epizod mě totiž celkem otravovalo, vietnamština s titulky taky není moje miska rýže a ještě víc mě štvalo, že se aktuální neotřelé téma nepodařilo naservírovat zajímavěji. Takže hvězdy jsou za padoucha Šemberu a krásnou Rebeku, kteří mě bavili v každém záběru, ale to ostatní byla jen po soustech podávaná depresivní nuda. ()

Zahradník (2017) (E01) 

"Kočičí hovna chutnaj líp." K tomuto zjištění se nehodlám vyjadřovat, neboť jsem takovou krmi nikdy vědomě nepozřel. K čemu se však hodlám vyjádřit, tak to je nultý díl Pěstírny. Ten je totiž tak napěchovaný dějem, že mi muselo něco uniknout. Nebo jsem se opravdu jenom prošel po pěstírně a konstatoval smrt zahradníka? ()

Služební cesta (2017) (E02) 

"Když mi do zejtřka přineseš aspoň půl mega, tak ti dám chvilku pokoj." K Ondřejovi jsem od počátku pocítil averzi, jakou dokáže vyvolat pouze ulhané individuum, které dluží všem kamarádům, známým i mafiánům. S takovým týpkem je snadné se ztotožnit, ale ještě lepší je hodit ho do díry a udělat z něj zahradníka. Na můj vkus se to však rozjíždí příliš pomalu, takže epizoda samotná mě moc neuspokojila. ()

Seznamovací kurz (2017) (E03) 

"Mě nezajímá, že nechtěj poslouchat šikmý držky." A mě zase moc nebaví sledovat, jak šikmý držky neposlouchají. Taky mě nebavil celý ten našlapaný děj - Ondra přišel do práce, omdlel a nedostal najíst. Ovšem konec musím pochválit, protože klaustrofobik v uzavřeném prostoru to konečně rozbalil a já se těším na účet od "sympaťáka" Šembery. Snad se to tím konečně rozjede, protože zatím to pořád víceméně stojí. ()

Tour the light (2017) (E04) 

"Vy si myslíte, že jsem svině. Ale jestli nám ty kytky pochcípaj, tak vůbec netušíte, co nám udělaj ty lidi nahoře." Tak pořád čekám, že se bude něco dít a ono se pořád nic neděje. Pokud tedy není děj opravování elektriky, šlapání na kole a pouštění elektriky do debila, který nerozezná kluka od holky. Pěstírna mě zkrátka nudí, ale vždycky se v mém okolí najde někdo, kdo si ji za mé přítomnosti pustí a tak nejsem otrávený sám. ()

Chlapská záležitost (2017) (E05) 

"Všichni ve Vietnamu si myslej, že to tady je skvělý. Bohatství, práce, skvělá budoucnost." Tak to sedí. Jenom by to chtělo vydělávat v Německu a mít náklady na život jako ve Vietnamu. To bych i já vždycky měsíc makal do roztrhání těla a rok si za to užíval. Jenže o to tady nejde. Tady jde o to, že lidi žijící v chemickém podzemí mají splín a řeší nesmysl, jestli je Viki kluk nebo holka. Za mě tedy vypadá jako holka, kuňká jako holka, uklízí, vaří a on si někdo není jistý jejím pohlavím? Opravdu? Velká gratulace. ()

Panna a netvor (2017) (E06) 

"To je nějaká vzpoura? Ty chceš zase přes držku jako minule?" Šembera byl vynikající, když chtěl zhasnout Vietnamce, ale jinak mě to kojenecké dávkování příběhu dost štve. Chlapci si totiž zahulí, Šembera se ukojí, pak se všichni poperou a už je tu zase konec dílu. Být to vcelku, tak by mi to možná chutnalo, ale tohle rozstříhání příběhu na kousíčky má pachuť těch Ondřejem servírovaných sladkých brambor. ()

Dokonalé alibi (2017) (E07) 

"Pamatuj si: V prdeli seš ty, ne já." Tak tímto tvrzením Šembera dokázal, že není neomylný. Nicméně do té doby, než došlo k závěrečnému zajímavému posunu děje, tak jsem se nudil. Ono se tam totiž jen plkalo, ještě k tomu většinou vietnamsky, trošku se snilo a to je asi tak všechno, což mě tedy neuspokojuje. ()

Než si pro nás přijdou (2017) (E08) 

"Škoda, že tady nepěstujem třeba okurky." Došlo jídlo, tak si dáme dietku v podobě rýže, hrášku a hada. Tak fajn, tentokrát se alespoň něco stalo a závěr byl zajímavý. Navíc mě rozesmál lov hada a vietnamské karty, ale jinak mě to podzemí už dostává trošku do depresí. ()

Naděje umírá poslední (2017) (E09) 

"To je tak všechno, co ti k tomu můžu říct. No a teď si můžeme v klidu zaprcat." Tak jsme vylezli z díry a já musím uznat, že dívat se na pátrající Rebeku je mnohem zábavnější než sledovat kvartet zahradníků v podzemí. Ale být velkým mafiánem, tak se asi zase tak moc nezhroutím, když by mi Rebeka ukázala klíče od auta svého ztraceného miláčka. Pitter se však hroutit začal, což mě zklamalo, ale rychle se oklepal a jeho nabídka vězeňského sexu mě vyloženě potěšila. ()

Atrapa (2017) (E10) 

"Ty se bojíš?" Šemberův duch měl asi děsit, i když si tím nejsem úplně jistý, ale moc mu to nešlo. Na to ovšem časem zapomenu, ale na na konec seriálu nezapomenu nikdy. Ten byl "brilantní". Jen jsem se nedozvěděl, jaká byla kvalita marihuany, kolik jí vypěstovali, za kolik ji prodali a vlastně ani vůbec nic jiného. Velká gratulace tvůrcům. ()

Reklama

Reklama