Reklama

Reklama

Secret Superstar

  • Indie सीक्रेट सुपरस्टार (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Patnáctiletá Insia je „skrytou superstar“. Její YouTube kanál, na němž prokazuje, že je výbornou zpěvačkou, se stane senzací, ale nikdo nezná její pravou identitu. Vystupuje totiž v muslimském závoji, aby své aktivity udržela v tajnosti před přísným otcem. Jak dlouho je ale možné jít si za svými sny takto potajmu? A jak se má Insia vypořádat s nabídkou excentrického skladatele Shakti Kumara, pro něhož má nazpívat píseň do připravovaného filmu? (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (19)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 450miliónov ($7miliónov)Tržby USA $2,172,000Tržby Celosvetovo $136,500,000▐ Aamir Khan ako ho už prevažne poznáme v uletenej polohe sa neskôr precíti a stane sa mentorom Tajnej superstar. Dievčaťa z rodiny kde panuje tvrdou rukou otec. Príbeh zaujme, má to dobré nápady, prvky, aj keď nie úplne využité pre fungovanie deja, pútavosti, nuž ak by bol o niečo šikovnejší režisér a využil ponúknutí potenciál, bolo by to omnoho viac významnejšie dielo. /70%/ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Idealistické, rozprávkové, "nereálne", záverom doslova hrôzostrašne "americké", no tak či onak - veľmi pekné, no najmä vhodné pre všetky vekové kategórie. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Indovia, ked' hrajú smutných a skľučených, sú nazabitie! Ešte dobre, že v tom hral samotný Aamir Khan. S každou scénkou s ním som šiel do kolien! No a ten koniec na letisku... To sa budem tváriť, že som nevidel. Ale to sú Indovia, na nich sa treba vedieť špeciálne nastaviť. Ale že to bol hlavne teda rodinný film, tak sa budem tváriť, že som nevidel ani udeľovanie cien! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

"Ak sa vám to páčilo, kliknite na LIKE. A ak nie, tak zmeňte vkus .. lov jú." Pekná indická rozprávočka s posolstvom. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

O patnáctileté dívce, snící, že bude zpívat. Lehce pohádkově nerealistické, ale současně realisticky kruté a na konci jsem měl “zimomriavky”. Indický film, ve kterém se netancuje, což však absolutně nevadí. Trailer https://m.youtube.com/watch?v=J_yb8HORges Nachdi Pira https://m.youtube.com/watch?v=rZ4JfD-YdZY ■ Po druhém vidění oceňuju 1) výkon Aamira Khana, 2) výběr písní - kvalitou odpovídají očekáváním, ale současně je uvěřitelné, že je zazpívá výborný, ale neprofesionální zpěvák, 3) že poslední dva filmy Aamira Khana mají za téma svobodu žen. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dojemné, ale dlouhé. Jasně zaměřené na vztah matky a dcery. Ta malá hrála skvěle. Bavil mě i Aamir jako sebestředný skladatel, ve kterém přece jen dříme dobré srdce (i když jeho rozvedené manželky by s tím asi nesouhlasily). Je to idealizované (holka se letecky dopravuje mezi městy, jak kdyby nasedla jen do autobusu) a někdy kruté, při scénách domácího násilí - ty byly opravdu surové. Jenomže to fakt bylo zbytečně dlouhé. SHRNUTÍ: Je hezké mít sny. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, tak to bolo naozaj vydarené. Áno, malo to v sebe aj kus rozprávkového popoluškovského zázraku, ale napriek tomu ma to vzalo za srdce a v mnohých okamihoch dojalo (po dlhej dobe sa mi v očiach pri pozeraní filmu objavili slzy dojatia). Musím uznať, že oveľa viac ako ten hudobný záber na mňa zapôsobil skôr sociálno-spoločenský rozmer tohto filmu a Insiin vzdor, ktorý sa neskôr nečakane zlomil. Takže ono to ani zďaleka nebolo také jednoduché a priamočiare ako sa prvotne mohlo zdať. Sociálno-spoločenská zápletka s despotickým otcom a utlačovanou matkou na pozadí Secret Superstar potiahla tento film od hraníc priemeru ďaleko vyššie ako som spočiatku očakával. Zaira Wasim bola výborná! ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento film je možné zaradiť medzi fantasy. Nedá sa mu uprieť, že diváka chytí, aj keď nie hneď, ale jeho dej je veľmi, veľmi priehľadný, nekoná sa žiadne neočakávané prekvapenie ani vyvrcholenie. Dej je prvoplánový, verím, že v Indii zabodoval už len svojim námetom, hudobne je podľa mňa tiež dosť slabý, ale možno je to tým, ze piesne sú skôr detské. Aamir bol v ňom doslova trápny aj keď to bolo v úlohe nemôžem si pomôcť... Mozno si nezaslúži ani tie tri hviezdicky... ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Aamir zase zatriasol srdcom, ale Zaira mi ho pohladila. Očakávaná rana do čierneho, ale čo ma milo prekvapilo bola hudba. Kráľovská s min.troma takými šajbami, až ma odpálili niekam do Ugrofínska. A príbeh samozrejme nenechal oko suché. Děkuji Ti světe za tento bollywood. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Pěkná, ale lehce předvídatelná pohádka. První polovina je až příliš rozvláčná a lehce nudila. Druhá polovina je už daleko silnější, a to hlavně díky Aamiru Khanovi, který se ve snímku objevuje žel jen jako okrasa a vedlejší postava. Vzhledem k tomu, že točí v posledních letech jen jeden film za rok, tak je to pro jeho fanoušky, tedy i pro mne, až k vzteku. Bylo ho málo, velmi málo. Jeho postava egoistického excentrika se mi moc líbila. Jako otravný „Evžen, lovec žen" byl skvělý a vtipný sympaťák, který měl přitom i dobré srdce, což bylo o to cennější, takže mě zaujal a moc bavil. Je velká škoda, že nehraje více, velká škoda...! To hlavní hrdinka, ač měla těžký rodinný úděl v podání totálně stupidního, panovačného a násilnického otce v podání Raje Arjuna (takové lidi nesnáším a útočí na mou jeskynní přirozenost vzít ho kyjem po hlavě, zde třeba kytarou a samozřejmě škoda struny, která padne vedle) mě prostě nedokázala strhnout. Zaira Wasim hrála dobře, o tom žádná, ale něco mi tam chybělo. Ono spojení herec/postava vs. divák nebylo plně navázáno. Zato klučina, který ji nadbíhal (Tirth Sharma) se mi jako postava líbil daleko více. Bylo pěkně ukázáno, jak to v dnešním světě přes všechny možné i nemožné sociální sítě chodí. Šanci upozornit na sebe má díky internetu skoro každý, ale jde to společně s velkou přeplácaností, kde se snaží být králem každý žebrák. Vzhledem k námětu celého příběhu jsem čekal více kvalitnějších a propracovanějších písní. Nebyly špatné, ale také ničím dechberoucí. Celkově jsem tedy trochu zklamán a výsledek zůstal za očekáváním, ale jinak příjemné a k předvánoční pohodě jako dělané. Za čtyři hvězdy. Pěkné, poctivé, ale přec tomu chybělo na plné hodnocení po všech stránkách mnoho. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Presladený čajík (čo sa týka príbehu i hudby) s extrémne kolísavou úrovňou. Výborná je dramatická linka s otcom-tyranom, ktorá keď sa odvíja na obrazovke, všetko funguje, ako má. Akonáhle sa ale jej odvíjanie preruší, niekedy akoby sa prepol úplne iný film, ktorý je fakt, ale že fakt zlý. Znie tu slabučká, často až otravná hudba, prezentujú sa tu plytké druhy zábavy. mnohé dramatické scény sú ako z nejakej podradnej telenovely. Všetku tú povrchnosť by som ešte dokázal odpustiť, keby bol film trochu viac nad vecou a netváril sa tak smrteľne vážne. Lenže mi tu úplne chýba tá povestná bollywoodska hravosť. ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

No, já zas tak nadšená nejsem. Těšila jsem se na další seriózní spolupráci Zairy a Aamira a dostala jsem mix hudební rádobykomedie a socdramatu, kde má být přehrávající Aamir ten jakože vtipný. Líto mi ho bylo celou dobu. Rejžo, tohle jsi přestřelil. Škoda. Navíc, ani jedna písnička se mi nelíbila, natož aby mi utkvěla. Naina z Dangala nebo i ta blboučká Selfie le le z Bajrangiho (o Tu Jo Mila ani nemluvím!!) se mi z hlavy jen tak nedostanou. Tady nic, nula, nuda. A drama? Nechytlo mě. Asi hlavně ta linie matky - takže máš despotického manžela, který pro facku nejde daleko a zapomeneš OSOLIT JÍDLO?? Aha aha. Sorry, ale člověk, který vaří a neochutnává, je zkrátka na ránu, a je jedno, jestli má zdířku, nebo banánek. ()

Konev 

všechny recenze uživatele

Film je o 15.leté dívce, která sní stát se superstar. Její cesta za splnění svého snu je dlouhá, těžká, ale s pomocí přátel a maminky a i přes zákaz otce ho nakonec dosáhne. Hudba je citlivá, tanec tam výjimečně není. Více najdete na Wikipedii, kde se také píše, že tento film je nejziskovější v celé indické kinematografii /náklady 2,3 mil. $, dosavadní zisk od říjnové premiéry v roce 2017 150 mil. $/. Pro mě osobně to byla ždímačka na city a na kapesníky a zatím nejlepší film tohoto roku. ()

woody.birch 

všechny recenze uživatele

Indové uměj. Americké filmy se v poslední dekádě dostaly na nějaký divný level. Technicky perfektní práce, ale nějak mi dělá (až na pár výjimek) problém, vzpomenout si, o čem to vlastně bylo. Indická kinematografie se naopak dostává do svého zlatého věku. Úžasný mix společenské satiry, komedie i akce. I když je tu Ámir Chán jen ve vedlejší roli, tak dokazuje svoje mistrovství. Tři idioti sice zůstávají na špičce pomyslné hindustánské hitparády, ale Tajná Superstar jim spolu s PK slušně šlape na paty. Našincům pro porozumění určitě schází hlubší pochopení naprosto neznámé kultury. Jenže je to i naopak tyhle filmy nám přibližují rozporuplnou Indii počátku třetího tisíciletí. Pozn: Viděno ve Světozoru 10.10.2018 PS: Všimli jste si jedné zvláštnosti? Jediný taneček je vlastně až v potitulkové scéně, která je vložená jako komický závěr. ()

Nataraja 

všechny recenze uživatele

Film je to bollywoodsky standard, ale svym obsahem je to neuveritelne revolucni, resp. pokracujici v revoluci o emancipaci nejen indickych zen... sak mel taky ve sve domovine docela problemy... ()

Související novinky

Reklama

Reklama