Reklama

Reklama

Spoorloos

  • Francie L'Homme qui voulait savoir (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý zamilovaný párik z Holandska, Rex a Saskia, sa rozhodne stráviť svoju dovolenku vo Francúzsku. Obyčajná cesta autom sa však zmení v peklo v momente, keď dvojica po prekročení francúzskych hraníc zastane na miestnej benzínovej pumpe. Saskia odbehla po občerstvenie, ale späť sa už nevrátila. Zúfalý Rex sa snaží chytiť každej maličkosti, ale nič nevedie k úspechu. No nevzdáva sa. Po Saskii pátra aj po nekonečných troch rokoch. Na všetko bude mať možno odpoveď Raymond Lemorne. Muž, ktorý stojí za tajomným únosom. Je Rex pripravený prijať desivú pravdu? (Tomco)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

emma53 

všechny recenze uživatele

George už si tě nedám, protože tohle mně úplně stačilo . Šla jsem do Spoorloos s tím, že je mysteriózní, ale ne takhle utahaný, kde jsem si stihla pomalu udělat všechny domácí práce a s naprosto nesympatickými herci, pouze s jedinou, která zmizí hned na začátku. Chybělo tomu snad všechno, co bych od takového filmu normálně očekávala a ani mě tím pádem neláká vidět remake. Škoda, ale já dneska nad dvojku nepůjdu ani omylem. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který mě bavil méně než jeho americký remake. Obvykle fandím našim evropským sousedům a hrdinně nenávidím americké kopírovače, ale Spoorloos pro mě byl až příliš klidný a zároveň vynervovaný, tím způsobem, který mě naprosto ubíjí. Vždycky si vzpomenu na vznětlivé jižany, kteří jednají bez přemýšlení. Elektronická hudba možná byla tehdy ve filmech velká móda, pro mě je to ale jen umělé navození znepokojující atmosféry, které mě znepokojuje úplně jiným způsobem, než by si tvůrci přáli. Jistě je to skvělé zahraný film s dobrým nápadem, ale je to celé unylé a pro mě to postrádá tu správnou atmosféru. A konec mi přišel useknutý, jako kdyby se už režisérovi nechtělo dál myslet a říkal: "Nazdar přátelé, končím, víc po mně nechtějte." ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pěkná ukázka toho, jak se dá film zkurvit tim, že se "obohatí" o hollywoodskej konec. Remake jsem už viděl, takže jsem dopředu věděl, co se bude odehrávat a chvílema jsem se i trochu nudil. On je totiž remake prakticky doslovná kopie. Opravdu jsem nečekal, že si filmy budou tak strašně podobný i v naprostejch detailech. Takže jestli jste už viděli známější remake, tak vám originál nachystá překvapení až úplně na konci. Tenhle film teda doporučuju hlavně lidem, co remake neviděli. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Netuctový záporák Bernard-Pierre Donnadieu s neokoukaně zapamatovatelným obličejem, jistým tajemstvím i hrdinským činem na kontě, patří spolu s posledními 45 minutami k tomu nejzdařilejšímu na tomto oceňovaném nizozemském thrilleru. Závěrečná pointa je děsivým, zároveň však originálním překvapením a případné utnutí filmu s takovou pointu bez dalšího očekávaného děje, zneklidňuje-li vyústění v dostatečné míře, tu kupodivu nevnímám jako mínus. Mysteriózní vyprávění s postupným vytvářením obrazu o životě ústřední záporné postavy se dost vydařilo a celkový dojem do jisté míry pozdvihuje i fakt, že Spoorlooos je svým zpracováním skutečně jiný oproti většině klasických thrillerů s tématem únosu ženy či dítěte. Jenže ono jiné pojetí na mě celou první hodinu, která se mi strašně táhla a budila zvláštní chlad, nefungovalo, překousával jsme se ní často se slabým zájmem, atmosféra na mě působila spíše jen v krátkých záblescích a zvláště hlavní hrdina jménem Rex vyvolával ve mně nevýrazný až lhostejný dojem. [65%] ()

choze 

všechny recenze uživatele

Thrillerem bych to úplně nenazýval, protože tu prakticky absentují napínavé situace, spíš mysteriózním dramatem, kde celou dobu visí ve vzduchu otázka/záhada, co se stalo, a hrdina je pro odpověď ochoten obětovat vše. A spolu s hrdinou sledujeme i člověka, který jednoduchou odpověď celou dobu zná... Atmosféru to místy má, výraznou koncovku taky, ale že by mě to nějak extra bavilo nebo sejmulo se říct nedá. Ale zvláštní film to je. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy románu nizozemského autora Tima Krabbého "Zlaté vejce" z roku 1984. (skudiblik)
  • Na film můžeme narazit v knize „101 hororů, které musíte vidět než zemřete“. (pornogrind)

Reklama

Reklama