Reklama

Reklama

Mafie

  • Itálie Arrivederci amore, ciao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Giorgio Pellegrini, bývalý levicový aktivista a terorista uprchl před spravedlností do Střední Ameriky, kde bojoval spolu s místními partyzány. O patnáct let později má už po krk života v džungli a rozhodne se vrátit do Itálie. Zde chce vést pohodlný život a realizovat svůj sen být "úctyhodným" občanem. Cesta k tomuto cíli je ale dlážděná krádežemi, kuplířstvím, drogami, loupeží a vraždou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

obitus 

všechny recenze uživatele

Po více než deseti letech se Soavi vrací do kin a i když se bohužel nejedná o horror, je Arrivederci amore, ciao zatracene stylova a povedena zalezitost. Příběh by určitě snesl nějaké to učesání ale tenhle drobný nedostatek (kvůli kterému nedávám plný počet) je vyvážený skvělými hereckými výkony a především parádní vizuální stránkou filmu. Soavi je malíř. Více: http://blog.obitus.cz/2008/01/arrivederci-amore-ciao.html ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vždy som veľmi potešený, keď zistím, že po rizikovom vybratí filmu nemusím ten výber ľutovať. Takisto aj pri tomto filme s nič neevokujúcim a plytkým názvom sa mi dostal nakoniec do rúk kvalitný snímok z gangsterského prostredia od zručnej talianskej produkcie. Vidno, kde majú mafiánske praktiky svoje korene. Dochádza aj ku konfrontovaniu s americkou formou zobrazenia podsvetia a musím povedať, že pokiaľ by sa v takom veľkom objeme točilo v európskych pomeroch, bol by som viac spokojný. Príbeh prakticky neprináša nijaké inovatívne náhľady na túto stranu mince, o to viac sú reálnejší herci a tým aj celkový príbeh. 75%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac, predsa len Soavi je môj obľúbenec z talianskych hororových špecialistov. Tento mafiánsky film však dieru do sveta neurobí i keď štýloví Michele Placido potešil, ale pod názvom Mafia som si predstavoval menej komornejší snímok. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Eklektická , zcela nihilistická italská kriminálka ve stylu neonoir s dobrou prací kamery a pěknými výkony Michele Placido a Alessio Boni, dva zkažení zločinci. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

FIlm o tom, že hajzel ostane vždy len hajzlom...Michele Soavi mi utkvel v pamäti ako tvorca Delirie - tak trochu (dosť) úchylného slasheru, ktorý si človek pamätá aj po rokoch. Tento krát sa vydal serióznejšou cestou a podarilo sa mu natočiť až prekvapujúco realisitckú a občas riadne drsnú krimi drámu, ktorá sa neserie a politická korektnosť je jej ukradnutá. Každá postava je tu vlastne prototypom anti-hrdinu, s veľmi pekne a zaujímavo vykreslenými charaktermi. Všetko funguje ako má a to aj po formálnej stránke, Soavi sa pohral aj s kamerovými filtrami, všetko účelne a v prospech deja. Príjemné prekvapenie... Btw, netreba sa nechať odradiť/zlákať absolútne debilným názvom filmu v češtine/slovenčine. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Od Mafie jsem nečekala prakticky nic, možná něco jako tradičního prostě s "rodinou" a tak, ale ten název samotný "Mafie" trošku klame. Hlavní hrdina filmu, Giorgio, není žádný Tony Montana a není to ani žádný Jacques Mesrine a vůbec není to nikdo podstatný, za to je ale vyčůranej jak díra do sněhu, jenže stejně vyčůranej je i policejní komisař Anedda, který ho donutí aby mu Giorgio dělal informátora. To je tak v kostce začátek filmu, protože první půlhodina je zmateně táhlá a bezcílná, i když semtam rozjíždí nějaké klasické gangsterské motivy, ale nikdy je nedotáhne do konce, takže se film opravdu stává pořádným filmem až někdy od 35. minuty což zrovna na zábavě nepřidá. A od té 35. minuty to má zase dvě rozdílné poloviny :). Ta první je napínavá a ta druhá je taková podivně padlá na hlavu. Vůbec celá hlavní postava je takovej prostě šmejd a na tom stojí všechny tři třetiny filmu. Giorgio prostě není sympaťák, i když se tak může tvářit a nedovedu si představit kdo by s ním na konci filmu ještě mohl sympatizovat nebo jako vůbec mít pochopení pro jeho motivy. Ne že by byly nějak děsně tajemné, na to Giorgio zas tak chytrej není, ale prostě celé jeho chování je odsouzeníhodné a poslední scéna je jak cynicky černohumorná facka všem slušným lidem :), ale na druhou stranu to bohužel není nic odtrženého od té opravdové reality. Každopádně první třetina mimózní, druhá napínavá a třetí s nějakou závěrečnou myšlenkou ale jinak docela nuda. Prostě neucelené a tak nějak bezcílné a pokud chtěl autor divákům sdělit jen to co jim pověděl tou poslední scénou, tak to šlo udělat i líp. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Trochu mi není jasné, proč se film jmenuje Mafie. Kdo shlédl nějaké knihy o mafii nebo četl knihy Maria Puza, pak očekává trochu více, než toto. Na druhou stranu materiál nebyl zpracovaný špatně a levicový aktivista se na konci stane ctihodným občanem, tolik používaným obratem mafie... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

DVD 11 (IT) - Hodně zvláštní film, kde už jenom samotný český název je podle mě nejnepovedenější překlad filmu za historii světové kinematografie. Toto krimi sice překvapí občasnou kvalitní akcí, ale jinak se vám po celou dobu jeví chování hlavní postavy při nejmenším jako divné. Občas si i říkáte, co je to magora, viz. samotný závěr, kdy sledoval svou budoucí ženu, jak umírá na otravu a ani to s ním nehlo. S tím chlapem prostě není něco v pořádku :) V konečném zúčtování však nemohu říct, že to byl špatný film, naopak po filmařské stránce (kamera, hudba) to bylo obstojné, ale chybělo tomu něco, co by posunulo tento italský snímek do kategorie čtyř-hvězdičkových filmů. Z mého pohledu si "Mafie" zaslouží pouze 3 hvězdičky, ale procentuálně to není tak zlé. 65% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ne moc známý, ale velmi dobrý thriller, na kterém je nejlepší jeho totálně zkažený, ale sympatický hlavní hrdina. Ten sice dělá hnusné věci, ale divákovi je sympatický a tvůrci nemají záchvaty falešné morálky, takže nad jeho činy nemudrují, ale naopak si je jako on užívají. A ten nádherně amorální konec... Plus Michael Placido v záporné roli. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Shakeus to vystihl. Úplně špatné to není, není to ale dobré a vlastně proč se na to koukat. žádné poselství to nenese, jen popis situace jednoho zkurveného hajzla, který se ničeho neštítí. Pak popis situace druhého zkurveného hajzla, který je ještě zkurvenější než ten hajzl první. K čemu takový film? Hajzlů mám kolem sebe habaděj, zatím nikoho nezabili, ne proto, že jsou to menší hajzlové ale proto, že jsou zbabělí. ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

No nevím, jestli je film špatný, řekl bych spíš, že není dobrý. Hlavně není o mafii, jak se všude uvádí (a to ne jen v názvu, ha ha), ale o magorovi, co se většinu filmu snaží otrávit manželku, až se mu to povede. Zajímavé … nebo ne? Špatné to úplně není, ale proč to točit a proč na to koukat? ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Film nám předkládá příběh recidivisty a mafiána Giorgia Pellegriniho, jež se po letech vrací ze Střední Ameriky, kde se ukrýval před zákonem, do rodné Itálie, aby se usadil a stal se "úctyhodným" občanem. Jenže starého psa novým kouskům nenaučíš.......Není to špatné, ale ve své podstatě takové obyčejné, snadno zaměnitelné krimi, které si budu pamatovat jen díky účasti Michela Placida, což asi vzhledem k naturelu režiséra Soaviho zas až tak úplně neodpovídá jeho ambicím. ()

JackDullBoy 

všechny recenze uživatele

Najprv som chcel dať 4* ale potom som si uvedomil, že by to asi nebolo fér voči ďalším kúskom, ktoré si to zaslúžia oprávnene. Príbeh je celkom zaujímavý a ťažko predvídateľný. Herecky aj režijne dobre zvládnutý, no má jednu veľkú slabinu: väčšina divákov pravdepodobne nebude schopná sa vžiť do role hlavného hrdinu pretože tomu grázlovi naozaj nie je nič sväté a obdivovať jeho životný príbeh by som skôr považoval za choré a nepochopiteľné. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený snímek Soavio s M.Placidem,který se proslavil v mafiánské sáze Chobotnice jako komisař Corrado Cattani z roku 1984.Trochu mě sice mate název MAFIE,ale budiž.Soavi sice odvedl svou práci,ale žánr horor je mu podstatně bližší.Zpracování filmů o mafii necháme jiným esům s touto tématikou.Mario Puzo by moc velkou radost neměl. ()

Reklama

Reklama