Reklama

Reklama

Sekta

  • Itálie La Setta (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1970 vyvraždil v Jižní Kalifornii podivný tulák, který před tajemnou postavou v limuzíně přísahal věrnost Ďáblovi, skupinu hippies žijících v malé pouštní komunitě. O dvacet let později opustí v německém Frankfurtu mírumilovně vypadající muž středního věku svou rodinu se slovy, že jde koupit mléko. Místo toho sleduje mladou dívku domů, kde ji zavraždí a vyřízne jí srdce. Uprchne do metra, a když je dopaden, raději se zastřelí... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Michele Soavi bol žiakom a obľúbencom geniálneho talianskeho režiséra a scénaristu Daria Argenta. Držal nad ním ochrannú ruku a podporoval ho v jeho tvorbe. Významne mu pomohol i pri realizácii snímku "Sekta" z roku 1991. Podieľal sa na produkcii, spolupracoval na scénari a iste Soavimu asistoval aj pri réžii. Vďaka pomoci maestra Daria Argenta sa snaživému učňovi Michele Soavimu podarilo natočiť zaujímavý psycho okultný film, ktorý nadväzuje na tadíciu klasických talianských horrorov. "La Setta". **** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zbytečné mluvit o příjemném překvapení, když režisérem je Soavi a producentem Argento, který svého snaživého žáka lecčemus přiučil. Více než Argentovy filmy připomíná však Sekta Fulciho, což vůbec není na škodu. Místy značně bizarní film: pomatenec-tajemný stařec-mladá dívka-brouk-sen-sklep-studna-smrt-život-smrt-život....Celý film je jakýmsi malým klonem Rosemary má děťátko od Polanského (předloha I.Levin). Skupina - sekta -, která si vybere mladou ženu k přivedení temných sil na svět. Velmi podobná je rovněž snová sekvence - znásilnění démonem, které snem možná je a možná není. Sekta se nese v příjemném duchu italského horroru 80.let s výborným H.Lomem, skvělou hudbou P.Donaggia a neklidnou kamerou. Brouk ve filmu skutečně existuje, jde o drabčíka, s největší pravděpodobností sršního, následné larvy jsou ale potemníka (oblíbené v horrorových filmech zejména italských a španělských). ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Soavi, režisér ( Hrôza na javysku, Dellamorte Dellamorte, Svätyňa), natočil ďalší hororový kúsok a pojal to miestami tajuplna, atmosférou a semtam nejakým tým gore efektom. Sem tam to začne nudiť, mohlo by sa to skrátiť o 10 minút ale to, čoho sa dočkáme posledných 30 minút je ukážkových a neprekonateľných, scénka kde stiahnu z tváre zaživa kožu mladej dievčini je vynikajúca a takisto ten podivný záver 80 percent. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

talianska gore klasika s dosť sugestívnou atmosférou. film má o niečo lepší príbeh ako režisérov iný horor (svatyňa), avšak pre mňa to už nie je ono a stráca hlavne na tej atmosfére. je to dosť veľké psycho a väčšinou temné a strašidelné (až na scénu so zajačikom a tv). nedoporúčam sledovať slabším povahám! ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Sekta síce nedosahuje úroveň predchádzajúcich režisérových hororov Des na javisku a Svätyňa, už vôbec nie kvality nasledujúceho hororu Dellamorte Dellamore, ale stále je pozerateľným filmom. Scenár nie je vôbec nápaditý, dejovú osnovu preberá z Polanského Rosemary´s baby, inšpiruje sa schémami démonického hororu. Začiatok bol zaujímavý, vytvoril predpoklad pre dobrý horor, ale nestalo sa, film je pridlhý, len tak sa pomaly plantá vo vzťahoch a miestami stráca atmosféru. Napriek tomu sa predsa v istých sekvenciách ukazuje Soaviho filmárske majstrovstvo. Korením sú splatter scény, aj larvy a chrobáky majú svoje čaro, pekné je i voľné asociatívne spájanie obrazov. Napríklad: keď Miriam, budúca satanorodička, zaspí a do nosa jej vlezie chrobák, kamera sníma jeho prienik ako prechod tunelom, dostane sa na pestrofarebnú lúku, kde zase číha iné nebezpečenstvo. To, čo sa postavám sníva sa často aj splní, ale nie do bodky, Soavi vždy niečo nové pridá. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • První oběť se jmenuje "Marion Crane", což je odkaz na film Psycho (1960). (Chatterer)

Reklama

Reklama