Reklama

Reklama

Sekta

  • Itálie La Setta (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1970 vyvraždil v Jižní Kalifornii podivný tulák, který před tajemnou postavou v limuzíně přísahal věrnost Ďáblovi, skupinu hippies žijících v malé pouštní komunitě. O dvacet let později opustí v německém Frankfurtu mírumilovně vypadající muž středního věku svou rodinu se slovy, že jde koupit mléko. Místo toho sleduje mladou dívku domů, kde ji zavraždí a vyřízne jí srdce. Uprchne do metra, a když je dopaden, raději se zastřelí... (Allan)

(více)

Recenze (36)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Sekta síce nedosahuje úroveň predchádzajúcich režisérových hororov Des na javisku a Svätyňa, už vôbec nie kvality nasledujúceho hororu Dellamorte Dellamore, ale stále je pozerateľným filmom. Scenár nie je vôbec nápaditý, dejovú osnovu preberá z Polanského Rosemary´s baby, inšpiruje sa schémami démonického hororu. Začiatok bol zaujímavý, vytvoril predpoklad pre dobrý horor, ale nestalo sa, film je pridlhý, len tak sa pomaly plantá vo vzťahoch a miestami stráca atmosféru. Napriek tomu sa predsa v istých sekvenciách ukazuje Soaviho filmárske majstrovstvo. Korením sú splatter scény, aj larvy a chrobáky majú svoje čaro, pekné je i voľné asociatívne spájanie obrazov. Napríklad: keď Miriam, budúca satanorodička, zaspí a do nosa jej vlezie chrobák, kamera sníma jeho prienik ako prechod tunelom, dostane sa na pestrofarebnú lúku, kde zase číha iné nebezpečenstvo. To, čo sa postavám sníva sa často aj splní, ale nie do bodky, Soavi vždy niečo nové pridá. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela hodně znepokojivé (jakmile někomu začnou lézt brouci do tělních otvorů, končí veškerá sranda!) a místy atmosférické a nechutné, ale jako celek působí film strašně rozsekaně, necelistvě a roztahaně. Spíš zklamání. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Docela inteligentní a hlavně velice působivý horor, který mě zaujal svou tajemností a překvapivě dobře odvedeným řemeslem. Po takové zkušenosti mám chuť na další italské horory. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Michele Soavi bol žiakom a obľúbencom geniálneho talianskeho režiséra a scénaristu Daria Argenta. Držal nad ním ochrannú ruku a podporoval ho v jeho tvorbe. Významne mu pomohol i pri realizácii snímku "Sekta" z roku 1991. Podieľal sa na produkcii, spolupracoval na scénari a iste Soavimu asistoval aj pri réžii. Vďaka pomoci maestra Daria Argenta sa snaživému učňovi Michele Soavimu podarilo natočiť zaujímavý psycho okultný film, ktorý nadväzuje na tadíciu klasických talianských horrorov. "La Setta". **** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejargentovštější Soaviho film, u jehož sledování si člověk nutně vybaví několik sekvencí z Inferna či Phenomeny, ačkoli sám snímek otevřeně cituje z úplně jiných děl - třeba z Kubrickova Osvícení a dokonce i ze Star Wars. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Ostré drápy dravců neznamenají pro králíčka pouze nebezpečí smrti. Můžou způsobit i něco mnohem záludnějšího – touhu okusit sladkou příchuť nepoznaného… ()

petero 

všechny recenze uživatele

Michael Soavi sa u mňa veľmi dobre zapísal dvoma nadprirodzenými snímkami, masakrálnym The Church a uleteným Cemetery Manom. Preto The Sect je veľmi veľkým sklamaním ktorej síce nechýba podmanivá atmosféra typická pre jeho filmy, čo však chýba je skoro úplná absencia nejakých splatter scén a celí film mi prišiel ako jedna veľká kravina. Žeby začiatok konca talianskeho hororu? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zbytečné mluvit o příjemném překvapení, když režisérem je Soavi a producentem Argento, který svého snaživého žáka lecčemus přiučil. Více než Argentovy filmy připomíná však Sekta Fulciho, což vůbec není na škodu. Místy značně bizarní film: pomatenec-tajemný stařec-mladá dívka-brouk-sen-sklep-studna-smrt-život-smrt-život....Celý film je jakýmsi malým klonem Rosemary má děťátko od Polanského (předloha I.Levin). Skupina - sekta -, která si vybere mladou ženu k přivedení temných sil na svět. Velmi podobná je rovněž snová sekvence - znásilnění démonem, které snem možná je a možná není. Sekta se nese v příjemném duchu italského horroru 80.let s výborným H.Lomem, skvělou hudbou P.Donaggia a neklidnou kamerou. Brouk ve filmu skutečně existuje, jde o drabčíka, s největší pravděpodobností sršního, následné larvy jsou ale potemníka (oblíbené v horrorových filmech zejména italských a španělských). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Čím viac času ubieha od doby, čo som film videl, tým na viac kladov si spomínam. Ale priznám sa, pri pozerani som bol dosť v rozpakoch. Prosto som nebol naučený na talianske horory. Najdôležitejšie, čo treba povedať je to, ze je to PSYCHOfilm. Je to taky neprijemy príbeh z ktorého si zapametáte nejakú tu studňu, králika a nechutne strhnutý ksicht. A samozrejme čosi čo sa možno aj vyrovná znasilneniu dievčata stromom s iného a slávnejšieho hororu :)... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Michele Soavi je určite popredným tvorcom talianskej hororovej školy, o tom niet pochýb. Ale väčšina jeho snímkov pôsobí málo invenčne a využíva to, čo sa naučil u majstrov ( napr. Lucio Fulci ). Aj SEKTA je dejovo a formálne nepôvodný kúsok, má však svoje momenty a možno ho označiť za to lepšie z 90.rokov, kedy italo horor pomaly upadával. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to sice místy italsky přiblblé (klasika), ale jinak je to parádní, tíživý horror s důrazem na estetiku, která je ve snovosurrealistických pasážích opravdovou lahůdkou pro horrorové fandy s artovními požadavky. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Soavi, režisér ( Hrôza na javysku, Dellamorte Dellamorte, Svätyňa), natočil ďalší hororový kúsok a pojal to miestami tajuplna, atmosférou a semtam nejakým tým gore efektom. Sem tam to začne nudiť, mohlo by sa to skrátiť o 10 minút ale to, čoho sa dočkáme posledných 30 minút je ukážkových a neprekonateľných, scénka kde stiahnu z tváre zaživa kožu mladej dievčini je vynikajúca a takisto ten podivný záver 80 percent. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Je obtížné hodnotit Italskou klasiku, když v ní nefunguje prvek krve. Soavi feat. Argento - dreamduo bomberů čistého gorehorroru ve sto:/ minutách ani náznakem nenaplňují toho, čehož italomilové tak netrpělivě žádají a když už se to asi v polovině rozjede, tak jsou nuceni sledovat prehistorické skilly bez jakýchkoliv důrazů na brutalitu a vyšperkovaný detail. Tyto efekty např. Fulci zvládal už za teenagerských let a to nebyl žáden papundeklař ! Fajrunt ve studni sice ušel, ale nic nezachránil. Soaviho kvality jsou jinde. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Sekta“ trpí nešvarem, že Michele Soavi chtěl natočit pořádně velký film, který bude skutečně děsivý a bude odkazovat na atmosféru klasických snímků Itálie ve smyslu jejich hororovosti. Na Bavu se ale navázat nepodařilo, protože snímek prostě jako celek nefunguje. Drolí se pod rukama tvůrců na mnoho částí, které samostatně vycházejí docela dobře, ale společně jsou příliš neforemné. Film vás nestrhne, což je škoda, protože rozhodně zde potenciál byl. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Opäť, podobne ako u The Church, človek až žasne, aké psychedelické a originálne scény a nápady, aký osobitý prístup, snová atmosféra a vôbec, očividná tvorivá sloboda dua Argento/ Soavi sa do filmu dostala. Je tu aj zopár scén, kde sa nezaprie talianska hororová gore škola, ale je to hlavne hypnotická atmosféra a kreatívne spracovanie, nápady, o čo tu ide. Krásny les kdesi v Nemecku, farby ako od maestea Argenta, poteší stále krásna Mariangela Giordano v malej úlohe a aj narážka na Lovecrafta, čo som si všimol až ňa nejaké tretie, štvrté pozretie. Napriek tomu si to zasa rád pozriem znova. Pre mňa stále pozerateľná, obľúbená klasika. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

talianska gore klasika s dosť sugestívnou atmosférou. film má o niečo lepší príbeh ako režisérov iný horor (svatyňa), avšak pre mňa to už nie je ono a stráca hlavne na tej atmosfére. je to dosť veľké psycho a väčšinou temné a strašidelné (až na scénu so zajačikom a tv). nedoporúčam sledovať slabším povahám! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Soaviho filmy ze škatulky "italský horor" silně vyčnívají - jsou originální, inteligentní, v uměleckém stylu, umí navodit tíseň a hrát na struny diváckých fóbií a fajnšmekři ocení odkazy na dávné pohanské mýty. Ani Sekta (vlastně mytologicky stojící na těch kulturních odkazech) Soavimu po jeho předchozím opus magnum nedělá ostudu - film se odvíjí pomalu a od momentu, kdy Herbert Lom vypustí brouka ze zkumavky, se divák stává skrze postavu Miriam součástí nepříjemného snu, jakési halucinace, která se vyvíjí velmi nepředvídatelně. Nenápadná perla italského hororu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Solidní horor Italský, ale odehrávající se celý v Německu. Hlavní hrdinka sympatická dívka, jenže má brouka v hlavě.....a z vody jí teče modrá sračka. Děj dobrý, ale stopáž zbytečně dlouhá. ()

Reklama

Reklama