Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý maloměstský architekt Viktor Průcha (K. Heřmánek) žije s manželkou Soňou (J. Šulcová), je ve svém oboru dobře zavedený a na hmotnou nouzi si nemůže stěžovat. Dobře však ví, že zajištěnou existenci získává díky různým ústupkům a kompromisům: soužití se Soňou už dávno není jako dřív a v práci mají před rozumným a účelným řešením vždy přednost zájmy vlivných lidí. Jednoho dne však dostane Viktor těžkou lekci: fyzicky ho totiž napadne starší muž, jehož vnučku srazilo před školou auto. Viktor totiž jako architekt kdysi podepsal souhlas s umístěním školy blízko frekventované silnice. Muž se ze dne na den rozhodne skoncovat s dosavadním životem. Odejde od manželky a nastěhuje se do svého starého ateliéru na kraji města. A začne se věnovat dávnému koníčku, fotografování ženských aktů. Když pozná nespoutanou romskou dívku Aranku (A. Tomsová), najde v ní ideální modelku. Výstava jeho nových fotografií, uspořádaná v místním divadle, vyvolá velký ohlas. Ovšem zdaleka ne jen pozitivní. Teprve teď stojí Viktor před skutečnou životní zkouškou, která odhalí, jak pevně za svým novým životem stojí… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (83)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to není o Kachyňově obrazové poetice, ale o střetu jedince s krizí středního věku a s pokrytectvím a maloměšťáckým myšlením. Hodnocení fotografické výstavy v podání maloměšťáků bylo opravdu tragikomické mistrovtsví. Karel Heřmánek v další životní roli opět nešetří charismatem a mladá Ivanka Chýlková ukazuje svoje tělíčko při každý příležitosti. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Spolupráce Karel Kachyňa- Vladimír Smutný- Karel Heřmánek dopadla výborně, příběh architekta Viktora jsem sledovala s jistým nadhledem, s úsměvem a to podstatné s pochopením.. Jana Šulcová tentokrát jen ve vedlejší roli, ovšem nepřehlédnutelná, její maloměšťácká manželka byla dokonalá, k tomu dvě krásné role - Ilja Prachař a Petr Pelzer, oba výteční.. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Pro mě tak dobrý, že už lepčí býti nemůže. Jsem fotograf z fotografické rodiny a tedy zaujatý a neobjektivní. Je s podivem, že fotografie ukazované v tomto filmu jsou opravdu moc dobré. To, jak Heřmánek stylizuje svoje modelky mi bylo léta inspirací. Potíže s kterými se setkává, s těmi jsem se potýkal i já a možná i můj táta. Snad poslední film s Evou Jeníčkovou, kde nevypadá jako vychrtlá kurva. Ne první film, kde Heřmánek docela slušně drží Nikon (V Hadí jed si střihnul tutéž roli). Viděl jsem to asi 8x a vždy to pohladí.... ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tak trochu "Americká krása" v socialistickém osmdesátkovém Československu. Rozhodně tématem krize středního věku a jeho řešením! A tak se i náš hrdina jednoho rána probudil s pocitem, že se jeho život utápí ve smrdutém rybníčku a že pokud chce něco se svým životem udělat, musí to být hned a radikálně. Ve své době velice originální a velice odvážné! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mám ten film rád. Ani nevím proč. Možná je to tím, že je mi taky 40 a spoustě těch kompromisů, co musí hlavní hrdina dělat a které ho serou, docela rozumím. A líbí se mi o to nadšení, když najde něco mimo svou práci, kde se umělecky realizuje. Samozřejmě Dobytek má pravdu, že Vasutova minirole potěší. "nezlobte se, von je někdy trochu guma", to je super. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Film Dobré svetlo bol natáčaný v Písku. (dyfur)
  • Původní názvy filmu zněly Fotograf aktů a Fotograf - amatér. Titul Dobré světlo vymyslel spoluscenárista Karel Čabrádek až během natáčení. (Xell)

Reklama

Reklama