Reklama

Reklama

V Číně jedí psy 2

  • Česko Starouši na plný plyn (více)

Obsahy(1)

Sľuby sa majú plniť. Ale ako ich dodržať, keď ide o záchranu psychopatického masového vraha, odpykávajúceho si trest v najprísnejšie stráženej väznici? Haraldove (Kim Bodnia) vyčíňanie v podobe lúpežných prepadnutí bánk sa skončilo spravodlivým trestom. Po niekoľkých rokoch sa ocitá na slobode sprevádzaný nevyriešiteľným problémom. Vplyvnému gangstrovi Ratkovi ( Slavko Labovic) dlhuje tri a pol milióna a netuší, odkiaľ také množstvo peňazí v krátkom čase získa. Vlastní len malú reštauráciu, ktorú počas jeho neprítomnosti viedli dvaja jeho priatelia, ale táto čiastka ani zďaleka nepostačí na vyrovnanie závratného dlhu. Ich spoločný starý priateľ Munken (Jens Okking), ktorý Haraldovi nahradil otca. Leží v nemocnici so závažným ochorením pečene a lekári mu dávajú minimálne šance na prežitie. Haralda na smrteľnej posteli požiada o poslednú láskavosť, aby našiel a priviedol jeho syna Ludwiga (Torkel Petersson), ktorého už roky nevidel. Zaviazaný Harald sa so svojimi priateľmi púšťa do okamžitého pátrania po tomto mužovi. Ludwig sedí na doživotie v najprísnejšie stráženej väznici za brutálne vraždy mladých žien. Napriek zložitej situácii je Harald presvedčený, že sľuby sa majú plniť a svoju úlohu chce doviesť do úspešného konca. Jeho priatelia vymyslia šialený plán, ako psychopatického zločinca vyslobodiť z väzenia... V snahe zachrániť život Munkenovi sa Harald rozhodne vykradnúť miestnu banku a získané financie znásobiť stávkou na futbalový zápas. Jeho skvelý nápad však nedopadne ani zďaleka podľa jeho predstáv... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Kim Bodnia nám malinko přibral, ale jinak zůstává od prvního dílu vše při starém - cynismus prýští z každého filmového okénka a Olsen opět servíruje pohled na smrt jemu vlastní: "Nic se neděje, v životě se stanou i horší věci.". Pokračování brutální gangsterky tentokrát zhltlo znatelně větší rozpočet (viz. honička na cestě z banky) a přisadilo na akční kartu. Zápletka lehce pokulhává, ale pod hromadou navršených těl a tlaku na bránici leccos hrdinům prominete. Nezbývá, než do se do téhle dánské žranice pustit přímo po hlavě a opět si párkrát povzdechnout, že to ten Vuk nemá na světě zrovna lehké (což potvrdí i mikrovlnka, která otestuje tvrdost jeho lebky ;) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sice slabší pokračování (respektive prequel), ale stále výborná černá komedie. To, že se děj odehrává před jedničkou umožňuje navrácení některých postav (ano, hlavně otloukánka Vuka), ale zároveň jde i o největší chybu. Zatímco v jedničce táhl celé dění mladší z bratrů a jeho pomalý pád na šikmou plochu, tak zde celý děj táhle ten psychopatický. K tomu děj není tak promakaný jako u jedničky. Tady je to spíše nekonzistentní poslepování jednotlivých šílených plánů, zabíjení, osvobozování apod. Přesto to funguje, ač tu není tolik nezapomenutelných scén jako minule. Z nových postav zaujme jen zamilované duo a ve stylu tohoto žánru ani jeden z dvojice není normální ani trošku. Jinak mrtvol více, hlášek méně, nezapomenutelných scén méně, míst kde se budete smát je stejně... Prostě velice kvalitní černá komedie se vším všudy. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Grandiózní ostře absurdní a jedovatě nekorektní komedie, v níž gagy přicházejí náhle jako rány ve tmě, o tom, že Dánové jsou burani, Švédové buzny a humpoláckou despotičností člověk nejdál dojde. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No sice jsem nevidel prvni dil, takze nemam moznost srovnani, ale tohle moc extra nebylo. Herci jsou v pohode, naladovej Kim Bodnia nema chybu, Vuk je fakt chudak a vrah zenskejch Ludvig je taky skvelej ("Ona jen upadla"), triky jsou spis prumernejsi (hodne spatnej je ten jak vleti autem do kostela), hudba celkem nudna, kamera taky nic extra nepredvadi a dej by moh bejt vic promakanej. Nastesti to zachranujou nektery brutalni vtipky, par nezapomenutelnejch scen, tri akcni casti, kdy vymysli vzdy nakej vymastenej plan (hlavne osvobozeni vezne je super) a dost cernyho humoru (kdyz nekdo chcipne tak co, to se stava..). Celkove ma ale film dost pomale tempo a misty i nudi, takze to vic jak na 3* nebude. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

To, že syrová, chladná, ponurá a čistá dramata dokáží seveřané předkládat jako jedni z nejlepších, to všichni, myslím, víme:) Ale jak se pustí do komedie, vzejde z toho opravdu zajímavé dílo. První díl této komedie jsem zatím neviděla, takže nemohu porovnávat kvalitu s tímto pokračováním. Pro mě se jedná o vskutku osobité dílo s chladným, jakoby flegmatickým humorem, scénkami i celkovým zpracováním. Vlastně ani nevím, jestli se jedná o čistou komedii. Spíše to na mě zapůsobilo jako akční drama s lehkým komediálním nádechem. Více jsem z toho vnímala tu dramatickou vážnost situací, než humorný pohled. Ale to bude nejspíš tím "Skandinávským" stylem, který možná nemusí vyhovět každému. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ako správne poznamenal DaViD´82, druhá časť dánskej čiernej komédie V Číne jedia psi je chronologicky zaradená pred prvú. Haralda pustili z basy, Vuk ešte len nastúpil do práce a chaotická dvojka Martin + Peter kuchárči. Mafián Ratko chce nejaké peniaze aj s úrokmi, Haraldov patrón Munken chce zase vidieť svojho syna, pretože umiera na chorú pečeň. A Harald chce len vyrovnať účty z nenávisti i z lásky - získať prachy pre Ratka i potešiť Munkena synom a dostať ho na ilegálnu transplantáciu. Dlhy sú dôležité, ale rodina je dôležitejšia. Bohužiaľ, dvojka nadväzujúca pravdepodobne na úspech jednotky (pochybujem, že taký scenár niekto splácal len tak z plezíru) nedosahuje kvality jednotky a všetko je až príliš navrstvené a zamotané. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila do čeho jdu, ale prvních deset minut rozhodlo! Jakmile byl předestřen naprosto šílený plán s proniknutím do vězení a šéf to bez mrknutí oka a jediného zaváhání schválí, věděla jsem, že tuhle šílenost prostě chci vidět do konce. Nezatížena jedničkou jsem si vychutnávala všechny gagy a výborně jsem se bavila. Pak jsem se podívala na jedničku. Pokračování JE prostě LEPŠÍ!! Sice tu má nižší hodnocení, což lze velice snadno pochopit - dvojku hodnotilo k dnešnímu dni něco přes 500 užvatelů, jedničku třikrát tolik. Pokud se někomu líbila jednička, je většinou kritičtější k pokračování, protože už má nějakou představu a je velice snadno zklamatelný. :o) Má to jediné řešení - nenechte se odradit ani hodnocením, ani komentáři, jděte do dvojky a hlavně jí nezapomeňte po zásluze ohodnotit!! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Komedie beze srandy. Nejzajímavější na filmu byly automobilové honičky a vůbec akční scény. Ale toho bylo pomálu. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Vydařenější než jednička. A dost vtipné. To kdysi bývaly časy, kdy měl ještě Kim Bodnia hodně co hrát, a hrál to dobře! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Trio Bodnia, Lie Kaas a Jensen perfektní. Rovnako ako v prípade prvej časti. Lenže s týmto filmom už mám trošku problém. Prvý film bol síce plný absurdít, ale snažil sa to hrať na nôtu snažíme sa a nevychádza nám to. Tu postavám v zásade vychádza takmer všetko, len sa k výsledku dostávajú cez za vlasy pritiahnuté okolnosti. A tu ma film stráca ( či už je to väzenie, Ludwig alebo scéna s lietadlom). Má to stále svojský prístup a niekoľko úsmevných miest ( ten Vuk je skrátka smoliar), ale v konečnom dôsledku to nemá ten nadhľad a ľahkosť ako prvá časť. Menej je niekedy viac. V tomto prípade určite. Čo zamrzí. Malo to potenciál stať sa Dánskou verziou Ritchieho klasík. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Jserm trochu v rozpacích... byla to velká sranda nebo jen nepodařený pokus vytvořit gangsterku ve stylu filmů Guye Ritchieho? Jen tak někoho zmlátit mi jako moc velká sranda nepřipadala, akční scény byly zase vydařené na hranici absurdna. Film jsem viděl na ČT2 v původním znění s titulky. Uděluji 60%. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné je především na tomto dílku to, že nás nutí se smát. A to sice ve chvílích, které by za normálních okolností vůbec k smích nebyly. Právě naopak. Prostě hodně dobrá černá komedie. Až neskutečně dobrá. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Škoda, že takové filmy u nás mají distributora a ostatní dánské filmy toho "neamerického" typu ne..chvílemi jsem se bavil, ale už jsem viděl mnoho lepších dánských záležitostí, ve kterých má mimo jiné prsty i scénárista tohoto filmu - A.T.Jensen - rozhodně má na víc! ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

No tak na mně byl ten humor místy až moc drsný. Rozhovory typu: "Spal sem se svojí matkou od 12." Já myslela, že umřela když ti bylo 9. "Jo to je pravda."... Trošku zvláštní humor mají ti Dánové:-) Film zachraňovala postava úžasně hraná Kimem Bodniou, která mi hodně připomínala Tonyho Soprana. Jak výbušnou povahou, tak vzhledem. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Protože se mi moc líbil "první díl", tak jsem měl z pokračování docela obavy. Naštěstí se zklamání nekonalo, i když nedosahuje kvalit předchozího dílka - ale kolika filmům se to vlastně podařilo, že ...? Styl absurdního humoru se nezměnil a bylo ho tam dost a i příběh byl vymyšlený dobře. Výhrady bych měl na občas už přemrštěné akce a některé vtipy se často zbytečně opakovaly. I když na !jedničku" to nemá, tak si čtyři hvězdičky určitě zaslouží. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dvojky su regulerne podradne filmy - tuna je to asi najziarivejsi priklad. Mrtvol je viac, no zabijanie  ludi nemusim, hlasom je menej, co u mna ma byt prave naopak. 65 % ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

jednucha a lacna cierna gangsterska chaufmanovsko-ritchieovsky prepeltena danska komedia. chyba trocha smrncu, mozno bol v jednotke, nevidel som ju zatial. ale radsej malo ako viac, ak by viac malo zbytocne komplikovat a kazit. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

O level horší než první díl a ani ten už nebyl kdovíjaký skvost. Tady se sice místy našlo pár dobrých fórů, ale když se člověk u komedie většinu stopáže ani neusmívá, natož aby se smál, je přece jenom něco špatně. Dánové protentokrát nenadchli. 50% ()

Reklama

Reklama