Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti, povzdechne si často mnohý rodič. Nejinak je na tom i matka osmnáctiletého Františka, který právě složil bez velké slávy maturitu a má nastoupit do svého prvního zaměstnání. Fandy má ještě plno klukovských snů, touží po kariéře veslařského reprezentanta, s kamarádem soupeří o přízeň obdivované dívky a vůbec se zarputile brání brát život vážně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Houdini 

všechny recenze uživatele

Pokud jste někdy v hospodě potkali "nejlepšího" kamaráda Ondru Vetchého a dopadli podobně jak Fandy, tak 4* pochopíte. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co je to za svět, kde neexistují žádný důvody, proč se v práci snažit. Kde je všem ukradená bezpečnost práce, kde jsou jenom samý netáhla. A to prosím pořád mluvím jenom o práci. Když není řeč o práci, tak se pro změnu sedí nad půlitrem piva v hospodě a dlouze se diskutuje o všem, co koho napadne. Tehdejší doba byla přesně pro takový lemply, jako byl Fandy. Nebyl blbej, ale byl šíleně línej. Do ničeho se mu nechtělo, v ničem nijak extra nevynikal, nic ho nezajímalo, ale stal se z něj div ne doktor v laboratoři a měla o něj zájem kdejaká kočička, i když, uznávám, kolikrát valných kvalit. To je ale jediná kaňka na celém tohle příběhu a za tu pohodu a pro mě utopii nemůžu dát jinak než tři hvězdičky. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Vyborna komedie pro mladez, ktera te dnesni asi nema moc co rici, ale vykony hercu i spousta vtipnych situaci me vzdy dokonale pobavi. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Režisér Kachyňa točil rozhodně lepší filmy. Uměl to lépe, než nám předvedl v téhle chabé komedii. Člověku to přijde líto, když si uvědomí, že jedna z největších českých hereček Dana Medřická, se s filmovými diváky rozloučila právě tímto filmem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Fandy ó Fandy, máš triko a kšandy". To je jeden z mnoha veršů titulní melodie, jimiž autor věrohodně prokázal lehkou mentální disfunkci. Taky příběh o Fanánkově prvních krocích v zaměstnání je prostinký. Jenže na mne dýchla vzpomínka na atmosféru let dávno minulých, kdy každý musel pracovat, neboť pro nepracující bylo v šatlavě vždy dost místa. Kromě toho se mi nezapomenutelně do paměti vryly léty pracovního flákání neuvěřitelně propracované takřka levitační polohy na židli v podání Ing. Růžičky.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to komedie, jsem se teda moc nezasmál, ale taky jsem Fanda a taky se zarputile bránim brát život vážně, takže hodnotim tak, jak hodnotim... Jinak všechny ty pitky, co tam Fandy balil, byly opravdu extrémně hnusný. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že celková pointa filmu je zde nedoceněna a pro dobu kdy byl film natočem, byl jistě velice výstižný a pro nejednoho dospívajícího zajímavý Obzvláště v době konce totality. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem byl dokonce v kině na premiéře a jak si vzpomínám, už tenkrát jsem si říkal. Hmm, pro učně třeba dobrý, ale o čem to vlastně bylo? Nic se nezměnilo, jen z učňů se stala kompletní mládež ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Naďa Urbánková sice zpívala Fandy ó Fandy, pružný jsi jak kšandy, chytrý jsi jak Gándhi... Já však souhlasím asi jen s tím prvním. Fandy tedy moc chytrosti nepobral, hrdina filmu je něco čemu se dnes říká looser a za řadu jeho lapálií skutečně nemohl osud, ale jeho vlastní blbost... Fandy je takový hloupý dobrák. Na osmnáct hloupý skoro dost. Ale jak přesně napsal Malarkey, tehdejší doba přímo nutila člověka splynout s davem. Nevyčnívat, nevybočovat, nějak si své udělat a prostě nějak být. Hlavně v tom kompostu socialismu nedělat moc průvan. Jednak na sebe člověk upozorní a jednak soudruzi jsou radši když něco funguje ale blbě, než to měnit. A tak mne jeho životní lapálie až tak nezaujaly. Co zaujalo byly kulisy zahnívajícícho Husákova půlnočního království. Člověk si dnes nad tím prostředím a nad tou dobou opravdu musí s chutí odplivnout. Od komedie čekám více, třeba to , že se budu smát. To se mi u této nestalo. Co jsem ale obdivoval byly až artistické výkony hlavního hrdiny, které by se daly dokonce nazvat raným street parkourem. Vrcholem byl žebřík z popelnic!!! :-). 2 rajčata.* * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Lehká komediální sonda do pracovního systému, jenž v socialismu fungoval jak na drátkách. Práce zde byla jistota, ale i nutnost, kterou musel každý ze zákona mít. Kde jsou ty časy pracovních povinností, dnes je situace o 180° jinde. Každopádně František, Fanánek, nebo-li Fandy, se do práce rozhodně netěší. Šikovný, i když občas nemotorný, skvělý šplhoun a hlavně snaživý elektrikář. Fandy udělal maturitu s odřenejma ušima a jeho první zaměstnání je plné opravdu zvláštních lidí. On si jde ovšem stále za svým a nakonec si naplánuje rodinný život se svou dlouholetou kamarádkou Járou. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Už tenkrát jsem z toho příběhu ze života byl spíš smutný. A jestli bych se u toho dnes spíš smál, to se mi raději ani nechce zkoušet. Ale přece jen si pamatuju něco, co mě hodně pobavilo. Nezbytná sexuální pomůcka - velký hrnec s velkýma ušima! Kdo film viděl, ví... To budu muset taky někdy zkusit (s nějakou žirafou :-). ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kachyňa netradičně bez baladických i dramatických tónů, ale opět precizně kreslící obraz doby. Není to komedie, u které se budete válet smíchy, je to jen pohodový film, který bych doporučovala jako vhodný doplněk k relaxaci. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Fandy si nepřipouští, že by po maturitě měl začít dospělácký život, a tak se dál chová klukovsky. A s tím přicházejí úsměvné historky, které přináší život pracujícího. Není to prvoplánová komedie, ale příběh je věrohodný, stejně jako herecké výkony. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Poněkud tezovitá sonda do duše odmaturovavšího elektrikáře, hrdě rozkročeného mezi dětstvím a dospělostí, cenná spíše svým vymalováním absurdního panoptika reálného socialismu než zachycením hrdinova zrání. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Úsměvný příběh zamilovaného kluka, který by pro svou maminku a svou tajnou lásku udělal cokoliv, ale nějak mu to stále nevychází. Prochází tak životem kluka, který stojí na prahu dospělosti, ale zatím se mu ho překročit nějak nechce, i když srdce má na pravém místě. Chválím vynikající výkon pana Starého a jeho obětavé a milé maminky paní Dany Medřické, pro kterou to byla vlastně jedna z posledních rolí v jejích herecky naplněném životě. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Je to sice dost poznamenano dobou vzniku, ale dobrych momentu je tam vic nez v lecjakem aktualnim kasovnim trhaku. Pocitam, ze mladsimu divakovi uz to moc neda, ale 3 kila hroznu nebo maturita - to je hutne!!! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Do Karla Kachyni bych takový film neřekl, byť z něj čiší jeho charakteristický rukopis. Ve filmu mě dost štvalo, jak se Fandy chová. Já nevím, prostě jsem se s ním neztotožnil. Jediné, co jsem mu věřil, byla povinnost zůstat s kamarádem v hospodě :-) Jinak se od současné reality mílovými kroky vzdaluje, ale co by připomínka socialistického budování v osobním hávu je film více a více cenným. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Moje velice oblíbená komedie.O.Vetchý se pak krásně vybarvil,docela se divím,že to dovolili použít. Jinak spousta skvělých herců. Je to poměrně neznámý film, ale o to víc potěší. Hlavní postavy neherci. Ps-komu by se chtělo chodit do práce :) ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Na film se vždycky rád podívám. Vybrali super herce do role Fandy. A vážně nejlepší část filmu, když Fandy potká nejlepšího kamaráda Ondru Vetchého a komu se něco podobného stalo, tak o důvod víc hodnotit vysoko :o) opravdu nejlepší kamarád Ondra Vetchý. ()

Reklama

Reklama