Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti, povzdechne si často mnohý rodič. Nejinak je na tom i matka osmnáctiletého Františka, který právě složil bez velké slávy maturitu a má nastoupit do svého prvního zaměstnání. Fandy má ještě plno klukovských snů, touží po kariéře veslařského reprezentanta, s kamarádem soupeří o přízeň obdivované dívky a vůbec se zarputile brání brát život vážně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kachyňa sa tu posunul do staršej vekovej kategórie a tak maturanti a čerstvá pracujúca trieda rieši takmer dospelé problémy. Všetko je tak prirodzene zahrané, že som musel pridať aj štvrtú hviezdu. Málokto by dokázal objaviť toľko poetiky v nudnej hale obkresľovačov technických výkresov a toľko srandy v elektrotechnickom výskumnom labáku. Na komédiu sa v krátkom filme riešila celkom slušná dávka neduhov od socialistickej pracovnej morálky až po alkohol. –––– Vy to berete moc hopem. Musíte si tu práci šetřit. Jinak bych vám za chvíli neměl, co dát. Trochu přibrzdit, rozumíte? –––– Mužskej bez hodinek, to je vagabund! –––– Co jsem naměřil, to jsem zapsal. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Fandy, ó Fandy je držitelem jednoho mého smutného osobního rekordu - pravděpodobně je to jediná komedie, u které jsem se za celou dobu sledování ani jednou nezasmál. Dále mě iritovala extrémně otravná titulní píseň s ultradebilním textem, hrdinova láska se jmenovala Jára (a ano, vypadala spíš jako chlap), navíc ztvárněná velmi špatnou herečkou - v tomto ohledu si zdatně sekundovala s hlavním hrdinou. Jediný bodík dávám z úcty ke Karlu Kachyňovi a Daně Medřické, pro kterou to byla poslední filmová role. ()

Reklama

MonarC 

všechny recenze uživatele

Muj vztah k tomuto filmu je opravdu zvlastni. “Neco” mne donutilo si jej pustit dalsi den podruhe. Naivita hlavního hrdiny je opravdu až k politování... Zároveň je to ale takový dobrák, že je vám ho až líto a soucítíte s ním. V jeho mnohdy az zkratkovitem a impulsivnim jednani se kdeko muze poznat. Poněkud hořkosladká "komedie" o dospívání, lásce, nechtěného nástupu do práce a střetu generací. A ta ústřední melodie je opravdu nebezpečná :)) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Do Karla Kachyni bych takový film neřekl, byť z něj čiší jeho charakteristický rukopis. Ve filmu mě dost štvalo, jak se Fandy chová. Já nevím, prostě jsem se s ním neztotožnil. Jediné, co jsem mu věřil, byla povinnost zůstat s kamarádem v hospodě :-) Jinak se od současné reality mílovými kroky vzdaluje, ale co by připomínka socialistického budování v osobním hávu je film více a více cenným. ()

Atia 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla poprvé až nyní (2011), tu dobu jsem nezažila. Jistě, je to místy dost přitažené za vlasy - za každou cenu gag, pokus o crazy komedii atd., ale stejně to je snímek pozoruhodně svižný a pro mě osobně překvapivý v tom, jak znázorňoval tehdejší pracovní morálku v některých regionech a morálku doby obecně. Taky mě překvapila scéna s Bédou coby prostitutem. Prostě na tu dobu poměrně nezvyklé. Tři hvězdičky si to zaslouží. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo se v Praze, obci Skryje, na jezu Nezabudický mlýn, na Čertově skále u Hracholusk. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Poslední společné filmování Dany Medřické se synem, Václavem Vydrou nejml. (M.B)

Reklama

Reklama