Reklama

Reklama

Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao

  • Hongkong 八仙飯店之人肉叉燒飽 (více)

Obsahy(1)

Sadistický psychopat, který zabije při hádce protihráče v hazardní hře prchá před policií do Hong Kongu. Zde začne pracovat v místní restauraci jako kuchař. Majitel i s celou rodinou za záhadných okolností zmizí a náš antihrdina převezme vedení nad restaurací. Každého, kdo by na něj chtěl vrhnout stín podezření, nemilosrdně zlikviduje a pomele do jídla hostům. Po určité době přesto vzbudí podezření u místní policie, je zatčen, vyslíchán a mučen, aby prozradil, co se stalo s majitelem a jeho rodinou. V druhé části filmu sledujeme nátlak policie, spoluvězňů a lékařů za účelem získání informací nebo doznání, že má ve "ztrátě" rodiny prsty. (Flipnic)

(více)

Recenze (51)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V zásadě nemám nic proti jakémukoli filmovému násilí - může být použito jako prostředek k libovolnému filmařovu cíli, proto je nesmyslné jej paušálně zavrhovat. Co se mi však velmi hnusí, je kombinování opravdu brutálního násilí s humorem. Natož s humorem čtvrté cenové kategorie. V jistých kruzích kultovní snímek The Untold Story užívá ve své první polovině právě tuto kombinaci, takže ačkoli pár scén je velmi působivých, ve výsledku je mi spíše protivný. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když se v Hong Kongu snaží o humor, tak mě jejich tvorba v drtivé většině případů míjí širokým obloukem... Rádoby humorné policejní vložky sice postupem času zcela zmizí, ale ze začátku tam jsou a to v míře větší než-li malé. Přitom kdyby Untold Story bylo od začátku zcela vážné, tak to mohlo výtečně fungovat. Obvzláště, když se snímek může opřít o tradičně prvotřídního Anthony Wonga. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dávám si facku, že jsem film tak dlouho odkládal!! The Untold Story je nejen nejbrutálnělší horor z HK CAT 3, ale také nejbrutálnější horor 90. let, víceméně Prequel k Macabre!! Kraluje zde Anthony Wong, ten chlap se narodil pro tyhle role šíleného psychopata, vraha, či maniaka, dokonale mu to sedí. Film obsahuje pár výtečných sekvencí, na které teda v životě nezapomenu, taková scéna ve vězení, kde dostává hlavní hrdina pořádně na prdel, šikana nejhlubšího zrna či samotným závěrem, kde ukážou zmasakrování celé rodiny včetně 4 dětí, které jsou následně rozporcovány na kousky a to vše na kameře!! Tohle je tedy jednak velká odvaha vzhledem k době vzniku a také velký výsměch všem cenzurovaným hororům v 80. i 90. letech.Oprávněná kultovka. 9/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli "Untold Storyů vznikla na základě úspěchu "Dr. Lamb", předchozího filmu producenta Dannyho Lee vycházejícího z reálného případu masového vraha, a vykazuje s jeho konceptem výrazné shodné prvky, jedná se (naštěstí) z hlediska vyznění o diametrálně odlišný snímek. Zatímco v "Dr. Lamb" byly role jasně rozdělené a sympatie publika jednoznačně polarizované mezi směšně démonizovaného vraha a správňácké policisty, zde se setkáváme se znepokojující mnohoznačností postav. Naopak to jsou strážci pořádku, kdo je předmětem karikatury, zatímco vrah je ukázán jako neuchopitelná a ve své racionalitě a vytrvalosti až sympatická postava (podle dobové domácí recenze od Seka Keie). Za to vděčí především famóznímu hereckému výkonu Anthonyho Wonga. Vyprávění totiž vykazuje tendence k tomu, aby snímek vyzněním opakoval polarizaci v "Dr. Lamb" a také tamní pojetí násilí jako adekvátního prostředku při zacházení se zločincem. Ovšem právě zdejší komplexní pojetí vraha kontrastující vůči jednorozměrnosti postav policistů ukazuje násilí jako zastřešující princip společnosti. Střet žánrových figur, usazených v jasně rozloženém světě, s neuchopitelným zlem, které se vzpírá racionalitě, lze vnímat jako odraz dobových pesimistických nálad vůči nadcházejícímu předání Hongkongu Číně, což je motiv výrazně přítomný i v dalších hongkongských exploatacích dané doby. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá klasika a to po právu, jedná se o výtečnou záležitost. Na jedné straně máme lehce stupidní humor mezi členy policejního sboru, na druhé umíněného řezníka zabijáka a jeho bezcitné počínání. Je to bláznivý, ale ten humor mi v tom vůbec nevadil, bavil jsem se. Docela to celkově odlehčil, a jestli je to plus nebo mínus, toť otázka - tenhle film je místy vážně sick, ale celkově zase až tak nepůsobí. A čím to že je to sick? No například je zde prvotřídní scénka znásilnění, epizoda s masovými těstíčky (což je napůl opět humor), jedna solidní porcovačka zaměstnance, ale hlavně onen vyhlášený masakr sedmičlenné rodiny (plus babičky), který přijde až na závěr a kolem kterého se to vlastně celé točí. Když se náš hrdina Mr. Wong přibližuje se sekáčkem v ruce ke zbývajícím čtyřem malým holčičkám, klečícím na podlaze, tomu říkám moment. Naříkají marně, všechny je podřeže, naporcuje a vyhodí - tak to dělá s každým... Čili jak říkám, má to své sick chvilky, ale přesto oddechovka, nemůžu si pomoct. Jinak líbil se mi občasný důraz na zvláštní detaily, herecký výkon představitele hlavní role, a režisérovo neskrývané zalíbení v Coca-Cole:) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě běžný příběh jednoho šmejda, který vyvraždí rodinu majitele restaurace a následně vraždí, znásilňuje, kuchá, řeže, porcuje, rozemele, vykošťuje, vyvrhuje, vaří, peče a nechává sníst hosty restaurace každého, kdo by na něj vrhnul sebemenší podezření ... V počátku totálně ujetá partička policajtů se mu ale asi v půli filmu dostane na kobylku a následuje jeho zatčení, vyslýchání, mučení a vzájemná hra o to, kdo koho nakonec zmanipuluje ... Úžasný Anthony Wong zde hraje neuvěřitelně odporného hnusáka, který je ovšem také schopen ustát neskutečný nátlak a mučení ... Bohužel kombinace asijského humoru s explotation žánrem je opravdu na škodu, ovšem od půli nabírá film neskutečné grády!!! Toto je film, který opravdu překračuje veškeré hranice. Vyvraždění rodiny majitele restaurace je jedna z nejšílenějších scén, jaké jsem kdy v horrorech a obecně násilných filmech viděl ... Tady šli tvůrcové až za hranice jakýchkoliv nepsaných pravidel horroru a Wong zde sekáčkem v přímých záběrech vraždí (- censored by myself -)... Upozorňuji, že film opravdu není pro slabé nátury a běžného diváka!! I já jsem z něj byl docela otřesen a některé scény mi dávaly hodně zabrat ... ale je to prostě extrémní, ohavný, neskutečně brutální a násilný exploitation. Vůbec jeden z nejdrsnějších filmů, jaké jsem kdy vůbec viděl ... Pro okrajové publikum, kam se rozhodně řadím... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Šílený řezník znásilňuje, vraždí a naporcovává svoje oběti do svých lahodných masových knedlíčků. Policejní sbor plný ztřeštěných detektivů se mu ale brzy dostane na stopu, takže je zatčen, šikanován a vyslýchán. Příběh je teda opět poměrně jednoduchý. Co ho však vyvyšuje nad ostatní HK Cat III, je určitě závěr, v němž běsnící psychopat během dvou a půl minut (!) brutálně vykydlí sedmičlennou rodinu včetně dětí. Vážně masakr, jen co je pravda. (70%) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Člověku se ze začátku ani nechce věřit, že o tom kolujou legendy, jak je to neskutečně drsný, jelikož kvůli srandovní policejní partičce by tomu leckdo spíš přisoudil žánr komedie, jenomže tenhle pocit se asi po 20 minutách razantně mění, když si Anthony Wong umane naporcovat a ukuchtit svýho zaměstnance a dát ho na jídelní lístek restaurace a že se tim mletým masem každej láduje, jak kdyby tejden nežral, to snad ani nemusim řikat. Nicméně dál už film pokračuje spíš v takový detektivní rovině a moc se toho neděje a přišlo mi to nudný, tenhle pocit se ale opět velice rychle přehoupne do úžasu, když se na scéně objevuje policejní brutalita, krutý mučení, vězeňská vendeta a na závěr zpověď Wonga o vyvraždění celý rodiny včetně dětí. Nicméně ani tak to na mě nepůsobilo tak silně, jak asi mělo. Já si prostě pod mletým masem představim mletý maso a ne umletýho člověk a tam je asi trošku chyba a proto to na mě tak nepůsobí. 3,5 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

O "ostaných" vlastnostiah tohto filmu sa určite dočítate z okolitých komentárov a ja len podotknem, že Antony Wong je skutočný Pán herec, ktorý by určite vedel zahrať aj rožok s maslom. (8/10) ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po více než roce jsem se rozhodla oživit matnou vzpomínku z THS, kde se mi tento snímek dostal pod kůži a v paměti mi zůstal i s nepěknou vzpomínkou na protivné komediální vložky. Napodruhé se nic nezměnilo, humorná policie otravuje stále stejně, ale už to není důvod, proč tomuto snímku odepřít bodové absolutorium. Protože i přes všechny ty drobné vady si na konci člověk sedne na prdel. Navíc ten přerod z polokomedie do opravdu krutého explotation je boží. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Wong je agresívnym psychopatickým vrahom, ktorý sa nezastaví pred ničím. Akonáhle mu niekto čo i len minimálne odporuje, stane sa jeho ďalšou obeťou. Rovnako dopadol aj jeden z majiteľov reštaurácie, ktorý ho v dobrom úmysle zamestnal ako kuchára. Wong sa namiesto úniku z krajiny rozhodne predstierať, že je novým majiteľom. Podozrenie polície naberá na obrátkach potom, ako vo Wongovej blízkosti začína miznúť čoraz viac ľudí. Až na gore (ktoré v určitých násilníckých pasážach aj tak nebolo k vzhliadnutiu) niet čo vyzdvihnúť. Z plusov by sa dal spomenúť ešte herecký výkon hlavného hrdinu, ktorý miestami naozaj pôsobil dosť narušene. Humorné pasáže ktoré sa režisér hneď od úvodu snažil vtesnať divákovi do očí, vyzneli skôr márne než vtipne (zasmial som sa asi raz, no možno nemám zmysel pre humor). Bohužiaľ absolútne nemôžem povedať, že by ma tento HK CAT 3 napriek dostatku násilia ohúril. Mimochodom, verzia k zhliadnutiu je pomerne dosť mizerná - 60%. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

The Untold Story je žánrový mišmaš, od kriminální komedie v hongkongském stylu počínaje až po velice krutý exploitation zabijácký horror, kde padají všechna tabu. Film je často srovnáván s Ebole Syndrome, a to asi ze dvou důvodů. V obou filmech hraje hlavní roli psychopatického vraha Antony Wong a oba filmy režíroval Herman Yau a vlastně i námět je celkem podobný. Mimo jiné, je to právě Antony Wong, který celý film utáhl. Já tohle srovnání obou filmů vidím trochu odlišně. V Ebole hraje Wong celkem komickou postavičku, i když na druhou stránku pěkně brutální. V Ebole hlásí jednu hlášku za druhou, tady mlčí, a když něco řekne, tak člověka zamrazí. Hraje postavu, která vůbec žádný humor, oproti jiným charakterům, do filmu nepřináší, je decentní (i když nějakou tu grimasu si neodpustí), nekompromisní, zákeřný a v závěru fakt hodně tvrdý parchant, který nemá žádné výčitky, dokáže si zahrávat se svými vyšetřovateli a zároveň si je vědom svých limitů, kam až může zajít, při závěrečném policejním výslechu, kdy se vyšetřovatelé promění z počátečních komických figurek v nekompromisní mučitelé. A ten příběh, který si nakonec od Wonga vyslechnou, určitě slyšet nechtěli a divák ho i uvidí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Brutální exploitation se skvěle hrajícím Anthony Wongem.Škoda jen že tomuto snímku opět podráží nohy trapný humor a hlavně dementní parta fízlů.Ale jinak to je opravdu krvavá i psychologická řežba.Fanoušci HK exploitation si určitě přijdou na své,ale ostatní radši ruce pryč. ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Fascinující na Untold Story je, že humor neslouží k pobavení diváků, ale k vyjádření neschopnosti policie. Lee a Yau záměrně nemíchají žánry a nesnaží se vytvořit „hororovou komedii“. Ve druhé polovině totiž humor absentuje. Násilné činy vyslýchaného podněcují násilné činy ostatních postav (spoluvězni, policie, zdravotní sestra), avšak film rezignuje na démonizování záporáka a otáčí klasická schémata. (a) Policie je nejdříve k smíchu a (b) ve druhé polovině se Wongova postava ocitá v roli oběti. Finálních patnáct minut už morální konvence překračuje úplně, vraždí se bez ohledu na pohlaví i věk. Zlo zde záměrně není racionalizováno, Wong jedná impulzivně, zabíjí bez předem připraveného plánu, nic nepromýšlí (narozdíl od ostatních, kteří na něho útočí z určitého důvodu). Humor ani násilí nejsou v Untold Story bezúčelně, jsou prvky stojícími v opozici. Zatímco všechny důležité („kladné“) postavy se sníží k nějaké formě násilí a ve druhé polovině filmu opustí své škatulky karikatur, Wong (ačkoliv zažertuje) svou pozici neopustí. Stále zůstává iracionálním zlem. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční kombinace velmi laciného humoru s docela slušnou brutalitou. Vyvraždění rodinky v závěru filmu bylo opravdu velmi silné kafíčko, žádná bezkofeinová záležitost. Hlavní hrdina je slušný sympaťák a kuchař, neboť jeho výrobky na bázi lidského masa chutnaly nejen celému policejnímu sboru. Nudných pasáží se autoři sice nevyvarovali, ale nebylo jich mnoho. Vidím to na takové pěkné 3* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle filmu jsem nevěřila vyklubala se z toho parádní věcička. Příběh o tom jak jeden magor dává do knedlíčků lidský maso je sice celkem nic extra, ale tvůrci si fakt vyhrály. Ty komediální prvky jsou naprosto bezchybné sice se tvůrci snaží občas až moc tlačit na pilu ale bylo to dobré a zábavné i tak. Hlavní role a vlastně všechny herecké výkony byly na výbornou. Jen trošku mě zklamal konečnej masakr který mohl být daleko větší, ale i tak parádní věc. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nic pro normálního diváka. Velká porce brutálního násilí je vyvažována typickým asijským gestikulačně-mimickým pokusem o humor. To první je nejen díky skvělému Anthony Wongovi naprosto zdrcující ukázka překročení běžných mezí únosnosti. "Rodinná zabijačka" je pak jedna z nejkrutějších scén , co jsem měl možnost ve filmu vidět, ovšem ne že bych něco podobného vyhledával. Naopak druhá poloha v podobě "třeskutého vtipu" vyšetřujících detektivů ničím nepřekvapila, očekávaný kotel trapnosti beze zbytku naplněn. Tři korunky. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale na mě nefungovala ani jedna rovina filmu. Humor mezi členy policejního sboru má spočívat v tom, že si poručík Lee každý den přivede na okrsek novou kurvu a jeho podřízení mu nad ní budou slintat. Ale není tu ani náznak o humor, on si ji prostě jen přivede a pak s ní buď odejde nebo ji nechá vyhodit. Násilí mě také neposadilo na prdel. Wong je zrůda už jen od pohledu, k vraždění nemá žádný významný motiv a bůh mi odpusť, v závěru jsem ho snad i litoval. Což ale přikládám za vinu filmu, ne mně samotnému. Celkově mě to zase tolik nešokovalo, ale žaludek se místama nepříjemně svíral. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Podruhé v životě jsem viděl přímo hongkongský film (tím prvním před časem byl akčňák s Brucem Leem Drak přichází) a opět to bylo stylově něco tak specifického, že jsem zůstal jen přikován čumět i přestože to není úplně ten typ filmu, který bych pravidelně vyhledával. Dokonce natolik, že se tomu prakticky ani moc neodvážím cosi vytýkat, protože mám pocit, že všechny přítomné prvky tvořily zřejmě nepostradatelnou esencí onoho stylu, pocházejícího z tak trochu jiné mentality. Ačkoliv byly zde dvě scény (nejdříve ta dlouhá, až přehnaně násilně ztvárněná vražda číšnice a zvláště pak to šokující odhalení před finále), kdy jsem měl pocit, že by přibližně stejný pocit otřesné hrůzy dokázalo vyvolit i značně uhlazenější pojaté vražedných scén. Jinak za mě dost povedená kriminálka s nezapomenutelným a excelentně (přímo naturalisticky) ztvárněným hnusným záporákem, kterému jsem po všech jeho činech to následné brutální peklo na policii a ve vězení s pocitem spravedlnosti (a vlastně i užívání té nadsázky) jenom přál a kde to napětí na mě fungovalo po většinu času i přesto, že pachatel byl od začátku známý... V kontrastu k drsnému případu právě ten film plyne často až v nebývalé odlehčené rovině, přičemž humor mezi jinak slušně sehranou policejní partou občas dýchal až primitivním vtipem, ale kupodivu i na tuto indegredienci jsem si brzy zvykl a měl pocit, že v rámci vykřeslení „lidových“ charakterů vyšetřovatelů a realisticky zachyceného chování v neformálním stylu to tam sedí. Stejně tak drsný humor projevený ze strany vraha zároveň často vychází z jeho zvráceného charakteru. Výsledkem je pak místy kombinace krvavého horroru a černého humoru v natolik brutální podobě, že se sám divím vesměs pozitivnímu zážitku... zkrátka bylo to děsivé, napínavé i působivě ztvárněné. Já bych ještě vedle herce v ústřední záporní roli (Anthony Wong) určitě vyzdvihl i sugestivní syntetickou hudbu, která celkovou atmsoférou báječně podtrhovala. [75%] ()

Reklama

Reklama