Reklama

Reklama

Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao

  • Hongkong 八仙飯店之人肉叉燒飽 (více)

Obsahy(1)

Sadistický psychopat, který zabije při hádce protihráče v hazardní hře prchá před policií do Hong Kongu. Zde začne pracovat v místní restauraci jako kuchař. Majitel i s celou rodinou za záhadných okolností zmizí a náš antihrdina převezme vedení nad restaurací. Každého, kdo by na něj chtěl vrhnout stín podezření, nemilosrdně zlikviduje a pomele do jídla hostům. Po určité době přesto vzbudí podezření u místní policie, je zatčen, vyslíchán a mučen, aby prozradil, co se stalo s majitelem a jeho rodinou. V druhé části filmu sledujeme nátlak policie, spoluvězňů a lékařů za účelem získání informací nebo doznání, že má ve "ztrátě" rodiny prsty. (Flipnic)

(více)

Recenze (51)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Wong je agresívnym psychopatickým vrahom, ktorý sa nezastaví pred ničím. Akonáhle mu niekto čo i len minimálne odporuje, stane sa jeho ďalšou obeťou. Rovnako dopadol aj jeden z majiteľov reštaurácie, ktorý ho v dobrom úmysle zamestnal ako kuchára. Wong sa namiesto úniku z krajiny rozhodne predstierať, že je novým majiteľom. Podozrenie polície naberá na obrátkach potom, ako vo Wongovej blízkosti začína miznúť čoraz viac ľudí. Až na gore (ktoré v určitých násilníckých pasážach aj tak nebolo k vzhliadnutiu) niet čo vyzdvihnúť. Z plusov by sa dal spomenúť ešte herecký výkon hlavného hrdinu, ktorý miestami naozaj pôsobil dosť narušene. Humorné pasáže ktoré sa režisér hneď od úvodu snažil vtesnať divákovi do očí, vyzneli skôr márne než vtipne (zasmial som sa asi raz, no možno nemám zmysel pre humor). Bohužiaľ absolútne nemôžem povedať, že by ma tento HK CAT 3 napriek dostatku násilia ohúril. Mimochodom, verzia k zhliadnutiu je pomerne dosť mizerná - 60%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční kombinace velmi laciného humoru s docela slušnou brutalitou. Vyvraždění rodinky v závěru filmu bylo opravdu velmi silné kafíčko, žádná bezkofeinová záležitost. Hlavní hrdina je slušný sympaťák a kuchař, neboť jeho výrobky na bázi lidského masa chutnaly nejen celému policejnímu sboru. Nudných pasáží se autoři sice nevyvarovali, ale nebylo jich mnoho. Vidím to na takové pěkné 3* ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle filmu jsem nevěřila vyklubala se z toho parádní věcička. Příběh o tom jak jeden magor dává do knedlíčků lidský maso je sice celkem nic extra, ale tvůrci si fakt vyhrály. Ty komediální prvky jsou naprosto bezchybné sice se tvůrci snaží občas až moc tlačit na pilu ale bylo to dobré a zábavné i tak. Hlavní role a vlastně všechny herecké výkony byly na výbornou. Jen trošku mě zklamal konečnej masakr který mohl být daleko větší, ale i tak parádní věc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dávám si facku, že jsem film tak dlouho odkládal!! The Untold Story je nejen nejbrutálnělší horor z HK CAT 3, ale také nejbrutálnější horor 90. let, víceméně Prequel k Macabre!! Kraluje zde Anthony Wong, ten chlap se narodil pro tyhle role šíleného psychopata, vraha, či maniaka, dokonale mu to sedí. Film obsahuje pár výtečných sekvencí, na které teda v životě nezapomenu, taková scéna ve vězení, kde dostává hlavní hrdina pořádně na prdel, šikana nejhlubšího zrna či samotným závěrem, kde ukážou zmasakrování celé rodiny včetně 4 dětí, které jsou následně rozporcovány na kousky a to vše na kameře!! Tohle je tedy jednak velká odvaha vzhledem k době vzniku a také velký výsměch všem cenzurovaným hororům v 80. i 90. letech.Oprávněná kultovka. 9/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nic pro normálního diváka. Velká porce brutálního násilí je vyvažována typickým asijským gestikulačně-mimickým pokusem o humor. To první je nejen díky skvělému Anthony Wongovi naprosto zdrcující ukázka překročení běžných mezí únosnosti. "Rodinná zabijačka" je pak jedna z nejkrutějších scén , co jsem měl možnost ve filmu vidět, ovšem ne že bych něco podobného vyhledával. Naopak druhá poloha v podobě "třeskutého vtipu" vyšetřujících detektivů ničím nepřekvapila, očekávaný kotel trapnosti beze zbytku naplněn. Tři korunky. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o jeden z nejextrémnějších, nejnásilnějších a nejbrutálnějších filmů v historii... (Flipnic)
  • Film volně vychází ze skutečné události, ale není přesnou rekonstrukcí. V roce 1985 vyvrhlo moře v Macau kusy lidských těl. Policie zjistila, že by se mělo jednat o ostatky čtyř osob. Po osmi měsících policie obdržela dopis, kde bylo varování a informace o zmizení deseti osob - majitele restaurace "Baat-Sin", dalších osmi členů jeho rodiny a jedné najaté pracovnice. Policie po delším vyšetřování zajala pracovníka jménem Wong Chi Hang, který se nakonec přiznal k zavraždění všech deseti osob. Před tím, než měl proběhnout soud, však Wong Chi Hang spáchal v cele předběžného zadržení sebevraždu. (Flipnic)
  • Média později roznesla, že Wong Chi Hang zbytky těl obětí servíroval hostům. Toto však nikdy nebylo dokázáno a pozitivně zjištěno. Proto je to považováno spíše za "urban legend", která se stala nejvyprávěnější kriminální historkou v Macau, Hong Kongu a Kuang-tungu. (Flipnic)

Reklama

Reklama