Reklama

Reklama

Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao

  • Hongkong 八仙飯店之人肉叉燒飽 (více)

Obsahy(1)

Sadistický psychopat, který zabije při hádce protihráče v hazardní hře prchá před policií do Hong Kongu. Zde začne pracovat v místní restauraci jako kuchař. Majitel i s celou rodinou za záhadných okolností zmizí a náš antihrdina převezme vedení nad restaurací. Každého, kdo by na něj chtěl vrhnout stín podezření, nemilosrdně zlikviduje a pomele do jídla hostům. Po určité době přesto vzbudí podezření u místní policie, je zatčen, vyslíchán a mučen, aby prozradil, co se stalo s majitelem a jeho rodinou. V druhé části filmu sledujeme nátlak policie, spoluvězňů a lékařů za účelem získání informací nebo doznání, že má ve "ztrátě" rodiny prsty. (Flipnic)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Média později roznesla, že Wong Chi Hang zbytky těl obětí servíroval hostům. Toto však nikdy nebylo dokázáno a pozitivně zjištěno. Proto je to považováno spíše za "urban legend", která se stala nejvyprávěnější kriminální historkou v Macau, Hong Kongu a Kuang-tungu. (Flipnic)
  • Film volně vychází ze skutečné události, ale není přesnou rekonstrukcí. V roce 1985 vyvrhlo moře v Macau kusy lidských těl. Policie zjistila, že by se mělo jednat o ostatky čtyř osob. Po osmi měsících policie obdržela dopis, kde bylo varování a informace o zmizení deseti osob - majitele restaurace "Baat-Sin", dalších osmi členů jeho rodiny a jedné najaté pracovnice. Policie po delším vyšetřování zajala pracovníka jménem Wong Chi Hang, který se nakonec přiznal k zavraždění všech deseti osob. Před tím, než měl proběhnout soud, však Wong Chi Hang spáchal v cele předběžného zadržení sebevraždu. (Flipnic)
  • Anthony Wong Chau-Sang získal za hlavní roli v tomto filmu cenu na 13th Hong Kong Film Award v roce 1993 jako nejlepší herec v hlavní roli. (Flipnic)
  • Jedná se o jeden z nejextrémnějších, nejnásilnějších a nejbrutálnějších filmů v historii... (Flipnic)

Reklama

Reklama