Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Své milostné okouzlení prožívají nejen mladičtí hrdinové filmu šestnáctiletý Petr a stejně stará dívka Andrea, ale i jejich rodiče, kteří se po letech znovu setkali. Rádoby poetické ladění je však místy násilné stejně jako střídání barvy s černobílými pasážemi. Láska patří mezi Kachyňova normalizační díla, která postrádají osobitost, nahrazuje ji křečovitou stylizací, která postihuje všechny složky filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Kdyby se Kachyňa vykašlal na ty poetický hovadiny (ozdobený bicykly, ozdobený žestě v rukou výrostků, který na ně hrajou na louce hlavní dvojici k poslechu a tanci LOL!), který jenom rozbíjejí jakýkoli náznaky věrohodností příběhu, bylo by to ku prospěchu. Jenže kdo by si asi mohl dovolit za právě nastartovaný normalizacetočit nějakej třeba syrovej a opravdovej příběh o mladejch? No, nikdo, ani Kachyňa ne. Ale proč se musel i v době největšího čechoslovakismu dabovat Veleckej Kostkou, to fakt nepochopím.  Film je fakt křečovitej, tentokrát souhlas s oficiálním textem, zaslouží si jen ty dvě hvězdy za Jarku a vlastně i Milenu. Aspoň byly hezký, když už nic jinýho.

petrxx11

petrxx11 (hodnocení, recenze)

Film, který se mi kdysi hodně líbil. Nejen proto, že se mi hodně líbila Jarka Schallerová. Nejen proto, že s Oldou Kaiserem jsem se skamarádil zhruba v té době na natáčení jiného filmu. A nejen proto, že Karel Kachyňa byl a je prostě pan režisér. Ale hlavně proto, že jeho poetika na mě působila i působí i v tomhle, normalizací dost poznamenaném filmu. Prostě je to pořád Kachyňa, který i v té době dokázal říci svoje. Mimochodem, to zmíněné "násilné střídání barvy s černobílými pasážemi" vyplynulo jaksi ze situace. V té době se u nás pořád točilo hlavně černobíle a barevný materiál se dovážel z nepřátelského Západu. Takže holt ten Eastman někdo dostal, někdo ne. "Společensky angažované", čti bolševicko-ideologické, filmy měly přednost a Kachyňa prostě barvu nedostal. Tak si víceméně pod rukou sehnal aspoň pár metrů a z toho udělal ty barevné prostřihy. To jen na informaci, co všechno může ovlivnit celkovou podobu filmu... a že toho v té době bylo požehnaně.

Reklama

Reklama