Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Své milostné okouzlení prožívají nejen mladičtí hrdinové filmu šestnáctiletý Petr a stejně stará dívka Andrea, ale i jejich rodiče, kteří se po letech znovu setkali. Rádoby poetické ladění je však místy násilné stejně jako střídání barvy s černobílými pasážemi. Láska patří mezi Kachyňova normalizační díla, která postrádají osobitost, nahrazuje ji křečovitou stylizací, která postihuje všechny složky filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

plo koon 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem se beznadějně zamiloval do Jaroslavy Schallerové. Škoda, že dnes už je mi věkově poněkud vzdálená. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

To byl jako pokus o netradiční ztvárnění lásky? No to dopadlo, otřesná kamera, naprosto tragická choreografie, nevím co si mám o tom myslet. Dost rozporuplné hodnocení. Hudba tedy kardinálně nemožná. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Kachyňa je mistr na pocity a vztahy vyjádřené filmově, někdy to však přetáhne. Tady se herecky docela trefil do známých herců a Schallerová potěší svým půvabem a Kaiser svým mládím. Dva současně se rozvíjející vztahy v kontrastu je těžké téma a Kachyňa si s tím poradil celkem dobře, i když občas přílišné experimentování s barvami a představami hraničí až s kýčem a klišé, celkově je to na podívání rozhodně příjemný snímek bez výraznějšího závěru. Hodnocení: 60 % ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Dost divnej film, co se vizuálu týče. Chvíli je černobílý, až si zvyknu na to, že je černobílý, změní se na barevný, až si zvyku, že je barevný, změní se na zelený, na růžový, pak zase černobílý a takhle pořád dokola... jakože fakt mess. 😵‍💫 Takový typický zamilovaný film Karla Kachyni se spoustou úvah na téma láska a její skutečná podoba a to hned u dvou generací, docela cute až na ty 70. léta. 🥹 Moc se mi ale líbil místy bezdůvodný jen tak běh, jakého je vlastně schopná jen láska, akorát k tomu ta písnička „Lásko, Bože, lásko...“, byla dost děsivá. Asi bych radši ignorovala máničku Oldřicha Kaisera, na kterou tam všichni po celý film narážejí a možná i tu fotku, na které vypadá, že mu právě vytrhli osmičku. Jaroslava Schallerová byla úžasná, kdykoliv řekla slovo kryptorchid. 🐶 Tyhle herecké začátky hrozně ráda pozoruju a směju se u nich, páč jsou občas fakt bizár. A tohle doporučuju! 🙌🏻 ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem film delší dobu neviděla a dost se na něj těšil, dopadlo to tak, že jsem byl vysokým očekáváním zklamán. Přesto se jedná o moc pěkný film, který je zajímavě doplněn pěknou hudbou (Zdeněk Liška a Bukanýři). Tentokrát 75%, při lepším rozpoložení to může být i víc. ()

petrxx11 

všechny recenze uživatele

Film, který se mi kdysi hodně líbil. Nejen proto, že se mi hodně líbila Jarka Schallerová. Nejen proto, že s Oldou Kaiserem jsem se skamarádil zhruba v té době na natáčení jiného filmu. A nejen proto, že Karel Kachyňa byl a je prostě pan režisér. Ale hlavně proto, že jeho poetika na mě působila i působí i v tomhle normalizací dost poznamenaném filmu. Prostě je to pořád Kachyňa, který i v té době dokázal říci svoje. Mimochodem, to zmíněné "násilné střídání barvy s černobílými pasážemi" vyplynulo jaksi ze situace. V té době se u nás pořád točilo hlavně černobíle a barevný materiál se dovážel z nepřátelského Západu. Takže holt ten Eastman někdo dostal, někdo ne. "Společensky angažované", čti bolševicko-ideologické, filmy měly přednost a Kachyňa prostě barvu nedostal. Tak si víceméně pod rukou sehnal aspoň pár metrů a z toho udělal ty barevné prostřihy. To jen na informaci, co všechno může ovlivnit celkovou podobu filmu... a že toho v té době bylo požehnaně. ()

sam.uel 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film z uhrančivou hlavní hrdinkou,mladým Oldou Kaisrem a několika hudebními motivy které mi nejdou z hlavy i po dost dlouhé době od jeho zhlédnutí. ()

vasosak 

všechny recenze uživatele

Občas to působí, jako by to bylo až moc prostříhané, ale celkově je to úžasně půvabné. Za což podle mě může nejen Kachyňa, Hofman a spol., ale taky nádherná Schallerová, jíž mimochodem jméno Andrea sluší víc než její vlastní:) ()

rottencom 

všechny recenze uživatele

Kachyňa projevil poetiku, kterou mu může každý závidět - já myslím, že většina kluků sní o tom, co pro prožívá Kaiser a pak touží...Tak sakra netužte a žijte!!! ()

Madla123 

všechny recenze uživatele

No tak já takové filmy miluju. Bavil mě Oldřich Kaiser (už tehdy bylo vidět, že hraní má v krvi), nádherná Milena Dvorská a Jaruška Schallerová. Akorát mě trochu mrzí ten konec. Nebyla jsem z něho moudrá, jak to dopadlo. Ideální by bylo, kdyby spolu zůstali ti dva mladí, protože narovinu... Kdyby se přeci jen jejich rodiče vzali, nikoho by nezajímalo, že nejsou vlastní sourozenci a tudíž by jejich láska musela skončit. Což by mě mrzelo. Ale asi jsem se do toho moc vžila ;D ... Opravdu pěkný film. No a ty variace na Lásko, bože lásko! A potěšila mě i Veronika Freimanová, která tam celkově byla asi jen 3 sekundy. ()

Reklama

Reklama