Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2001. V dabingovém studiu ZERO nečekaně umírá kmenový režisér a majitel Jiří Arch, a to přímo během dabovací frekvence. Jeho žena Eva, která již nějaký čas udržovala poměr s technikem Pavlem, je šokovaná. Pavel jí nabízí legalizaci jejich vztahu, kamarádka jako první pomoc doporučuje terapeutický nákup nové kabelky, pojištěný pravidelným přísunem indických antidepresiv. Pro jistotu se Pavel hned přizná svému kolegovi technikovi Karlovi a jeho sestře Ladě, která ve studiu občas uklízí. Oba jsou překvapeni. Karel si na Evu asi také tajně myslel, ale neměl odvahu oslovit ženu svého šéfa, Lada zase pomrkávala na Pavla. Pavel i Karel přitom tak trochu doufají, že po smrti Archa konečně dojde k dlouho očekávané modernizaci studia. Ale Eva je plná pochybností jak o vztahu se svým bývalým milencem, tak o tom, zda se má realizovat v dabingu, který, jak se ukázalo, ve společnosti nepožívá dostatek respektu. Vlastně chtěla vždycky hrát ve filmech a ne dabovat. Chtěla být vážená, slavná, ne jen půjčovat svůj hlas jiným. Pavel a Karel se chopí přípravy velkolepé Archovy kremace, kterou se pokusí Evě dokázat, že dabing je národem milovaná disciplína, ale narychlo připravená akce udělá z celého obřadu frašku. Eva se rozhodne definitivně: studio se prodá, ona sama začne jinde a jinak. Nakonec je to však něco zcela jiného, co ji přinutí studio nejen neprodat, ale naopak z něj udělat „nejlepší studio na světě“. A kluci jsou nadšení a ochotní udělat pro Evu a pro studio vše. (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to jak jsou z toho všichni ti kritici vysraný, tak teda težkej záser. Bartoškův projev a sexy Terezka zachválili tohle adorovaný dílo od absolutního průseru, ale malarkey říkal, že od druhého dílu to bude pecka. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy by mne nenapadlo, že se v Česku dožiju toho, že coby znělku seriálu někdo použije Little Fury Things od kultovních Dinosaur Jr.! A na konci PJ Harvey! Plus ten Bartoška na pohřbu... Zelenka je Bůh!!! :-) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První episoda je taková... Hodně rozjezdová. Je tu tolik potenciálu, že by se dal přehrabovat vidlema, ale jakkoliv jsou jednotlivé části osy Melíšková - Čermák - Neužil hrozně super, chyběla mi tu postava někoho, kdo to celé trochu víc propojí a bude výraznější. Ale na každej pád se na další díly těšingštajn, to ne že ne. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TEN TAXIKÁŘ MĚL SVATOU PRAVDU! Protože přesně tak to je. Packalové typu Filipa Švarce, který tu náhodou štěkne sám sebe, a výrobci, pro které je důležité jedno jediné: aby to bylo rychle! A proto to posledních 25 let vypadá, jak to vypadá, a názor že kvůli dabingu Češi neumí cizí jazyky, je smutnou pravdou. Kdyby se pořádně dabovalo jen něco, mohli jsme být někde jinde A teď k seriálu: Bartoška byl skvělej ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě jsem neměl ani tak pocit, že bych se díval na komediální seriál, spíš na seriál s komediálními prvky. Některé momenty mi přišly hodně vtipné, jiné mě až tak nebraly, nebo zacházely až do trapnosti. Celkově bych první díl ohodnotil jako lehký nadprůměr, ale od této tvůrčí sestavy jsem rozhodně čekal víc. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku jsem se příliš nebavil a nad nečenaným skonem jsem pořád nic humorného neviděl... Potom se to konečně rozjelo. Proslov v krematoriu byl povedeně vtipný! Herecký ansábl je kvalitní, tak uvidím jak to nabere na otáčkách a zda budou další díly využívat humoru více a nebudou hluchá místa. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to dnes podruhé. Ten proslov Bartošky byl fakt hustý. Když řekl ,,Jirka věřil bingu´´, tak už jsem se začínala smát, no a při větě ,,Já tady telefonuju´´ už jsem nemohla. ()

pan.Kaplan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asi něco jiného, ale i tak flintu do žita neházím. Hezké momenty to mělo a nebylo jich málo (Bartoškův projev v krematorium, dopisy do studia), natočené to bylo moc pěkně a všichni hrají co mají a nikdo se nesnaží být za sebe. Tři hvězdičky dávám jako úvodní výstřel, uvidíme co dál. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím super, vypadá to na fajn tragikomedii, scéna s mrtvým režisérem a hlavně v krematoriu geniální, jsem se za břicho popadala :D. Konečně po dlouhé době zas přirozený humor. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvanáctidílný maraton v ostravském Minikině na jeden zátah od bránicí cukajícího rozjezdu až do nahořklého finále. A byla to náramná podívaná, Petr Zelenka opět zabodoval a spolu se schopnými dramaturgy rozehrál vtipnou partii plnou zajímavých figurek. Klára Melíšková s Hynkem Čermákem to táhnou za jeden provaz, na Terezu Voříškovou se zase dobře kouká, Miroslav Krobot je ukrutný démon, Martin Myšička tam má snad nejlepší (a nejsmutnější) part ze všech a František Filipovský je borec i po smrti. Smetanu však s přehledem slíznul Kapitán Filcka a já už se nemůžu dočkat, s čím ten úžasný pošuk Zelenka přijde příště. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je nástřelovej díl, jak má být!! Hodně situační a černej humor přesně podle gusta Petra Zelenky a Dejvického divadla, tak jak ho mám rád. Bartoškův projev na pohřbu neměl chybu, to mě úplně odrovnalo! Těším se na další díly, věřím, že to bude paráda! A hlavně konečně nějakej jinej seriál o něčem (dabing je perfektní téma) v záplavě současných bezduchých hovadin. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda se Zelenkovi opravdu povedla. Vymyslel zcela jedinečný začátek plný vtipných hlášek. Seznámil jsem se s hrdiny v čele s výbornou Klárou Melíškovou a Hynkem Čermákem. Ostatní herci též výborní. Nejlepší scény jednoznačně úmrtí Jiřího Archa během dabingu a Bartoškův proslov. Za první epizodu krásné čtyři hvězdičky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem se moc nebavil a obával se, že mě seriálový humor nezasáhne, stejně jako ve Čtvrté hvězdě. Několik absurdních situací mě ale jakžtakž rozehřálo, než přišla postupně přes výstup Škultétyho bomba v podobě geniálního cameo Bartošky. Při jeho výstupu jsem se musel smát nahlas. Očekávaný konec už byl zase vlažnější. Jsem zvědav, s čím dále autoři přijdou. ()

Reklama

Reklama