Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z televizní reportáže se diváci dozvědí, že Janda ve studiu Viktora Preisse surově napadl. Má zlomenou ruku a začíná mluvit sprostě, takže jeho vstup do zpravodajství je „vypípaný“. Incident mezitím vyšetřuje policie. Ukazuje se, že režisér hodil po herci mixážní pult, který je tímto zabaven jako předmět doličný. Do studia definitivně přestávají chodit herci a dabování se ujímá výhradně Karel, Pavel, David a občas Lada. Ale i dabované pořady jsou čím dál podivnější. Nově třeba Kapitán Filcka, americký maňáskový seriál o filckách, které založily kapelu a vyrazí na turné po dámských i pánských pubických ochlupeních. A navíc jsou problémy s Ladou, která se chová velice promiskuitně, což Karla to trápí. Eva jí promluví do duše, ale když zjistí, že Lada se na nějaké party seznámila s ředitelem akvizice soukromé televize Přemyslem Bartolomějem, který rozhoduje o tom, která studia budou dabovat stovky koupených pořadů, přemluví ji, aby si s ním sjednala schůzku. Zdůrazňuje, že dovoleno je cokoliv,  protože Lada má v rukou osud celého studia. Lada se s Bartolomějem sejde na koncertě, Eva zdar celé akce pozoruje zpovzdálí… Netřeba dodávat, že vše nakonec dopadne úplně jinak. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Řekni: Kundo, kundo, nebo tě zabiju." Režisér Janda mi chyběl, ale jeho slova při rekonstrukci činu mě potěšila. Stejně jako hláška, že takhle se režíruje běžně. Ovšem s dabováním nejlepší kapely, která kdy hrála v lidském rozkroku, mám trošku problém. Stejně jako s využitím firemního těla ve prospěch studia. To mě moc nebavilo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že dejvické-divadlo-melody-boys-and-girls se zapouzdřilo v nějakém svém vnitřním, paralelním světě, který sice reflektuje nějaké prvky z vnějšího světa, jenže v takovém tom pořadí, jak je sami znají. Takže zparodují češtináře, vztahy mezi obchodními partnery, kdy všichni víme nebo tušíme, jak se takové vztahy zařizují a upevňují, a tam to zhruba funguje. Jenže pak se pouštějí do parodie věcí, o nichž netuší zhola nic, jen to, co si přečetli od Tabéryho-boys v Respektu, a tak mají pocit, že na vyváženou rádoby inteligentního humoru (i když i o tom by se dalo hodně polemizovat) je nutno dodat ohromnou porci sprostých slov, fekálního humoru, a čekají, že to bude fungovat i u těch "diváků Kameňáků" a "buranských voličů Zemana". Nefunguje, sorry. Když si z prstu vycucáte nějakou premisu, která nemá s realitou nic společného, a na ni nebo podle ní děláte parodii, je to asi podobné, jako by někdo chtěl natočit parodii ze života chirurgů, aniž by sám byl chirurg či v tom prostředí nějakou dobu prožil. Navíc i tak je tam spousta nudných scén, hodně předvídatelných scén, spousta onoho "trapného" dejvického humoru, který neoblibuji, protože mi přijde sebestředný, takže i kdybych si odmyslel, kdo seriál točí a pro asi jakou cílovku, je to prostě takové nijaké. --- Btw, Myšičkův herní projev je identický s Trojanovým, teď je jen otázka, kdo od koho opisuje. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, to byl sešup. Pátá epizoda nebyla sice katastrofální, ale proti předchozímu dílu působila jako studená sprcha. Rekonstrukce incidentu ve studiu mě pobavila, ale pak už to šlo z kopce. Kapitán Filcka se okamžitě dostal přes čáru trapnosti a nepotěšila mě ani obětavá akce ženského osazenstva Studia Zero. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani nevím, zda jsem nepřestřelil hodnocení, protože jsem se opravdu moc nebavil. Podobně jako u Čtvrté hvězdy, mi asi moc nesedí tento styl humoru. Několik vtipných momentů na začátku, pár vtipů dále, ale celkově spíš ve mě vzbuzuje seriál záporné pocity. Vulgarity byly už přes čáru, protože jediná elegantní vyšla z úst Viktora Preisse. Ostatní (jako seriál o filckách) už bylo na mě moc. Věřím, že se u natáčení tvůrci skvěle bavili, ale já jsem kroutil hlavou. Řekl bych, že jsem došel do fáze cimrmanovského diváka, který zůstal i na druhou polovinu představení, aby viděl, zda bude stejně slabá, jako první. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duchovní tělo, fyzické tělo, firemní tělo.. Melíšková dala epizodě ten správný mix hořkosti a trapnosti, ale Zelenka bohužel neodolal, a přidal k ní ještě Kapitána Filcku. Ten asi vznikl nějakým brainstormingem v hospodě po deseti pivech a tluče se s tím ostatním. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když jsem se sem tam pousmál, tentokrát jsem se moc nebavil. Mraky vulgarit a dabování Kapitána Filcky mě teda neoslovily. Ještě že aspoň na začátku pobavil Preiss. Asi prozatím nejslabší díl. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerozpláče mě to. Ale že bych se u toho měl chechtat... Ale hodnotíme po dílech. Tenhle mě vážně nenadchnul. Ten výraz jsem použil už u jedničky- není to rozverné, škodolibé, ironické...- je to v první řadě podivně infantilní. Ty vulgarismy z toho dospělý kino neudělají. ()

Reklama

Reklama