Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio je zdemolované, neschopné provozu. A právě v té chvíli přichází skvělá nabídka: neurotický režisér Janda bude dabovat do českého jazyka film, který v 80. letech natočil v emigraci v Holandsku, a chce, aby se tohoto úkolu ujalo ZERO a jeho osazenstvo propůjčilo hlasy filmovým postavám. Pavel navrhuje odvážné řešení – budou dabovat v jeho dodávce. Během posledních pár týdnů si ji slušně vybavil, jsou v ní mikrofony, kotoučák, malý mixážní pult, dokonce i molitany na stěnách. Ale obava, zda Jandu nechytí amok, když se dozví, že budou dabovat v autě, je oprávněná. Janda ovšem zcela překvapivě proti Pavlovu plánu nic nenamítá. Dokonce mu to přijde humorné. Celá frekvence probíhá dobře až do té chvíle, kdy je přerušena nedalekým motorovým sekáčem trávy. Kluci to běží vyřešit, zatímco Janda se snaží se všech sil zachovat klid. Možná právě tato marná snaha způsobí, že dostane infarkt a zemře v otevřených dveřích dodávky. Eva přijíždí v okamžiku, kdy najde všechny v hloučku nad nehybným tělem mrtvého režiséra. Poslední schůze je smutná, studio končí. Eva děkuje zúčastněným za to, co pro ně udělali. Ale Pavlově nápadu založit někde jinde nové studio ZERO se vysměje. Je ráda, že nebude dabovat, nenávidí to, krom toho vstupuje do politiky, bude mluvčí ministra zdravotnictví, bývalého ředitele akvizice Přemysla Bartoloměje. Pavlovu oslavnou řeč na téma dabing pak přeruší vysílání televize. Běží zde záběry z New Yorku, tragédie, ke které došlo dnes ráno. 11. září 2001. Originální zpravodajství je dabované Danou Hábovou a Filipem Švarcem. Zatímco lžíce buldozeru trhá stěny budovy a studio ZERO se mění v prach, Eva přichází na svoji první tiskovou konferenci jako mluvčí ministerstva a Karel odjíždí do Německa pracovat jako soukromý detektiv. O pár kilometrů dál obhlíží Pavel a Lada pozemek, který jim odkázal Janda. Je to jen pár desítek metrů, ale nové studio by se na něm postavit dalo… (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Čekali jste, že budu nasranej?" Tak to se od režiséra Jandy snad ani nedalo očekávat. Jenže jeho čas byl příliš krátký a jeho zrychlená závěť zase dabovaná tak zdlouhavě, že mě to nedokázalo pořádně pobavit. Jenže nic dalšího ani nestálo za zmínku, takže jsem rád, že studio Zero končí a jeho případné přestěhování již rozhodně sledovat nebudu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od předchozí epizody přidávám hvězdičku navíc, protože seriál skončil, a to je zpráva, která si zaslouží ocenění. Úplně jsem se zatetelil štěstím nad návratem režiséra Jandy, ale dlouho mi to nevydrželo. Teroristické útoky v New Yorku, proč vlastně? ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad jediný částečně vtipný moment se závětí (která však byla přes čáru dlouhá). Jinak mi bylo smutno, že z komedie to dospělo k dramatickému konci a humor odešel do věčných lovišt. Zklamání z přerodu seriálu. Kvalitní herci, kvalitně natočeno, vysoké ambice, ale všechno spláchnuto a komediálně trestně nevyužito. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doslova poetický závěr. Mrtvý Krobot, jeho závěť, ze které se vám chce brečet a akční romantické finále. Tomu říkám konec seriálu, který považuji za jeden z nejlepších českých seriálů posledních let. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná bomba na konec, ani jsem ji nečekal. Byť na psychofarmakách, jediná Klára Melíšková se chovala rozumně. Ostatní jsou buď nevýrazní, či nevtipní. Jediný světlý moment byl překlad závěti. Bartošku z prvního dílu autoři již nepřekonali. Budu se opakovat, ale "Případy 1. oddělení", jež vysílala televize před touto "komedií", jsou rozhodně vtipnější. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem uviděl Krobota, těšil jsem se na závěrečnou pecku. Bohužel pecku dostal brzy on a začalo nostalgické vzpomínání, uvažování a plánování, tak jak už to u konce jedné etapy bývá. Sice to bylo příjemné a v podstatě to celé končí dobře, ale zábavnost je ta tam. Seriál skončil a poslední díl přispěl k takovému tomu přívětivému konci, kdy všechno zlé je zapomenuto a to dobré zůstane zachováno. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dabing Street měl nadupanej rozjezd- Archova zakamuflovaná smrt ve studiu, Bartoškův smuteční projev, Krobotovy běsy, sebeironické epizodní výstupy Preisse a Cibulkové a od určité chvíle, od určitého dílu už nic podobného nenabízel. Vytratila se z toho nadsázka a měnilo se to v drama. Přiznám se, že mě osobně tento vývoj zklamal. Na něco mě nalákali a nakonec mi servírovali něco úplně jinýho. To je první zásadní výhrada- ta změna kurzu. Druhá moje výhrada úzce souvisí s tou první. Dobře, Petr Zelenka de facto zcela opustil komediální žánr, celé to nechal zvážnět, problémy osazenstva studia ZERO ale působily tak ploše a triviálně, že ve mně coby v divákovi nevyvolávaly žádnou účast. Nebylo se čemu smát a nebylo v co doufat. Nebylo prakticky nic. Jen solidní míra jistoty, že to dá sympaťák Neužil dohromady se sympaťačkou Voříškovou. Kvůli tomu jsem u toho ale nemusel sedět pět hodin. Uvítal bych zásadnější dějové zvraty. A teď nemyslím Mišičkovy zvratky. Ty jsou na seriál málo, není to nic, co už by většina z nás dávno neznala. Když to zjednoduším- vážně nic moc. Škoda, mělo to potenciál. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby mě seriál nebavil natolik, abych šel ruku v ruce se zdejším průměrným hodnocením, tak bych asi nezhlédl všech 12 dílů během pouhých čtyř dnů. Konec možná přišel trochu uspěchaně, přesto s ním nemám ani v jediné rovině problém a záměrný hudební podtext v leckom mohl vyvolat i lítost, že tahle bláznivina nadobro skončila. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl mne příjemně překvapil. Monitoring a Dekonstrukce byly taková depka a dno, že jsem v něco jako skoro happyend nedoufal. Ale Poslední dabing mne skoro pohladil po duši. Humor sice moc nebyl, snad jen opět Krobot, vysypávání péčka, závěť z rychlopřehrávání a hodně křivý úsměv při opětovném shledání ex-vedoucího akvizice a Evy Archové. Ten úsměv se ještě víc protáhl na tiskovce. Ne, její postavě jsem nepřál nic dobrého, přiznávám. Vyšla z toho až moc snadno. Ale její budoucnost si růžově nemaluju. A to mě hřeje tak trochu zvrhle u srdce. Ostatní linie také jakž takž zakončeny. Vlastně jsem spokojen. Po té kanonádě hoven v předchozích dílech by mne asi potěšil i Rákosníček. ()

haack 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl ve znamení nudy a deprese. Asi dobře, že je to poslední díl, protože díl od dílu jsem se na další míň a míň těšil. Nápady vyčpěly asi od čtvrtýho dílu, zápletky celkově hodně slabý... 3/10 ()

Reklama

Reklama