Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (13)

Dabing Street (2018) 

Komediální seriál ČT, kterému jsem fandil, protože: 1) oproti opakující se produkci komerčních seriálů je tento námětem svěží a zaměřením do žánru absurdní komedie odvážné 2) skvělé obsazení, některé hvězdy i pod vlastním jménem 3) v každém díle ( skoro) bylo něco čemu jsem se od srdce zasmál, styl humoru mi seděl, když už se mi něco líbilo 4) odvážné dialogy i nahota E03 jenže jako celek mi tomu něco chybělo a dokonce některé věci mi vadily: 1) některé díly i pře krátkou stopáž nudné a dokonce trapné ( nekonečně omílaný kapitán Filcka mne pronásledoval snad i ve snech ) 2) vulgarity, kterých bylo moc i na mne. Kdyby si seriál udržel kvalitu jako při projevu Bartošky v E01 tak to mohla být pecka, ale takhle musím zhodnotit, že seriály jako Čtvrtá hvězda nebo Trpaslík jsou lepší. ()

Jiří Arch (2018) (E01) 

Dvacet minut jsem nechápavě civěl WTF? co to je za trapárnu? Sice jsem se i něco málo pousmál, ale usoudil jsem, že to nebude můj šálek kávy. Nicméně pak nastoupil nadabovaný Jiří Bartoška originál na pohřbu a ikdyž si uvědomuju jak to bylo primitivní, já šel smíchy do křeče na deset minut non-stop. Točí se mraky tv útvarů, které si říkají komedie, ale až tady jsem měl svou záchvatovou desetiminutovku smíchu. ()

Studio B (2018) (E02) 

První polovina tohoto dílu bída ( ikdyž zbožňuju Krobota) a druhá půlka dvě studia v jednom za tři hvězdy. ()

Budování mediálního obrazu (2018) (E03) 

Taková hromada topless girls ( Berenika Kohoutová, Magdalena Krupičková asi nej ), to se může stát jen na veřejnoprávní, ale jinak spíše málo vtipu. A chcanky škoda mluvit. ()

Vulgarismy (2018) (E04) 

Herecký velkokoncert Krobota a Preise, jinak by to byl podpůměrný díl. ()

Ženské zbraně (2018) (E05) 

" Na dabing seru, kokoti!" jen Preiss za tři hvězdy jinak bída až trapnost - viz. nekonečně dlouhá scéna s filckama. ()

Supervizor (2018) (E06) 

Žádný zázrak to není, ale to něco málo s jistotou pobaví. Stačí napresovat mezi futra Norberta Lichého na dvacet minut z třiceti celého dílu a já si řeknu, že mne ten díl pobavil. PS: Asi nejmenší role Ivana Trojana za posledních x desítek let taky plus. ()

Černý prodej filmů (2018) (E07) 

Kapitán Filcka a jeho dabování zabralo nekonečně prostoru z tohoto dílu a samozřejmě to je naprosto trapná nezábavná trefa vedle a zbytek dílu byl o ničem. Jednoznačně nejslabší díl ( jestliže jsem minule psal, že tenhle seriál není žádný zázrak ale s nějakou jistotou pobaví, tak tímto dílem se ta jistota rozpadla.... nepobavilo!!!! ) ()

Ceny Františka Filipovského (2018) (E08) 

"Oni si foukaj vzduch do zadku v každým díle" poslední věta Adamczyka pobavila, herecký výkon Neužila pobavil, ale jinak celý díl komplet mne nebavil vůbec... jestliže jsem o minulém díle psal jako jednoznačně nejslabší, tak tohle bylo snad na stejný úrovni. Tací herci, takový potenciál a tak bídný výsledek. Zklamání. ()

Inzerát (2018) (E09) 

Kapitán Filcka jako úděs hned na začátku, přesto díl, který byl kapku lepší než ten předchozí. ()

Monitoring (2018) (E10) 

Fekální humor přetéka z obrazovky...tak nevím. ()

Destrukce (2018) (E11) 

Bídá se spoustou sprostých slov, jediný svěží moment byla romantická chvilička Neužil vs. Voříšková ve scéně, kterou autoři mohli nazvat pracovně "Pichna píchat". ()

Poslední dabing (2018) (E12) 

Více dojemných a posmutnělých scén, málo vtipu.Krobot extratřída. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama