Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Tom_Lachtan k tomuto seriálu (3)

Dabing Street (2018) 

Hrozně podivný patvar, který měl v sobě tuny potenciálu, ale bohužel se tu střídají momenty tlemení s momenty naprosté trapnosti, kde není vtipné vůbec, ale vůbec nic, přestože se všichni tváří, jako kdyby to byla ta nejvtipnější věc ve sluneční soustavě. Podivně působí i postavy, které nejsou natolik zajímavé, aby se na nich dalo stavět, mají hrozně málo charakteru a některé z nich se postupem času stali tak dokonale nudnými, že to bylo k naštvání (postava Evy, přestože ji hraje jinak výtečná Klára Melíšková). Ono by to možná mohlo být lepší, kdyby se bez milosti vystříhala půlka materiálu a všechny scény, které se odehrávají mimo dabingové studio. Mimochodem, když je vám u dramatického konce úplně jedno, jak postavy dopadnou, tak to není taky zrovna dobré znamení. ()

Jiří Arch (2018) (E01) 

První episoda je taková... Hodně rozjezdová. Je tu tolik potenciálu, že by se dal přehrabovat vidlema, ale jakkoliv jsou jednotlivé části osy Melíšková - Čermák - Neužil hrozně super, chyběla mi tu postava někoho, kdo to celé trochu víc propojí a bude výraznější. Ale na každej pád se na další díly těšingštajn, to ne že ne. ()

Supervizor (2018) (E06) 

Na tomhle a na milém díle (ženské zbraně), je nádherně vidět, co je na Dabing Street špatné a co dobré - co funguje, je vpodstatě cokoliv, co se odehrává ve studiu (a hádám, odkazuje na divadelní hru?) a co je nudné, nevtipné, ba přímo otravné, je cokoliv, co se odehrává kdekoliv jinde (tady třeba koncert, Karel a Polka). Zatím je to prostě slabší, než Čtvrtá hvězda. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama