Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele major.warren k tomuto seriálu (12)

Jiří Arch (2018) (E01) 

První epizoda se Zelenkovi opravdu povedla. Vymyslel zcela jedinečný začátek plný vtipných hlášek. Seznámil jsem se s hrdiny v čele s výbornou Klárou Melíškovou a Hynkem Čermákem. Ostatní herci též výborní. Nejlepší scény jednoznačně úmrtí Jiřího Archa během dabingu a Bartoškův proslov. Za první epizodu krásné čtyři hvězdičky. ()

Studio B (2018) (E02) 

Dokonalost, to je Petr Zelenka. Druhý díl překonal skvělý začátek. Jak to Neužil vymyslel s tím studiem B, to je nejvíc. Samozřejmě dávám pět hvězd také díky Mírovi Krobotovi. Po Pepíkovi Hnátkovi je režisér Janda snad jeho nejlepší rolí. A jak po Čermákovi hodí ty vidle. No super:-). Opět skvělé herecké výkony i scénář. A odlitek zadku Františka Filipovského:-). No co dodat. ()

Budování mediálního obrazu (2018) (E03) 

Třetí díl možná lehce sestoupil, ale finální scéna s Krobotovým příjezdem a monologem to zcela obrátila:-). ()

Vulgarismy (2018) (E04) 

Dosud nejlepší díl. Ano ten příběh byl lehce slabší, ale hlášky byly nejlepší. Skvělá Voříšková, Neužil, Čermák i Melíšková. Mirek Krobot to, ale slavnostně zakončil snad nejlepší hláškou, "Já jsem režíroval válku, tankovou divizi a teď režíruju pochcanýho herce." A super bylo i, "Já si tam pro tebe jdu." A Preiss. No co říct. Zelenka je borec. "Co je to za nýmanda?" "To je Filip Švarc, jeden z nejslavnějších dabérů." "Aha, a už to někdy dělal?" A super je taky scéna kdy Preiss nechce říct sprosté slovo. ()

Ženské zbraně (2018) (E05) 

Dosud nejhorší díl. Ale nebyl špatný. ()

Supervizor (2018) (E06) 

Excelentní. Ten Norbert Lichý, a jak to vymysleli s tím Trojanem. No prostě geniální:-). ()

Černý prodej filmů (2018) (E07) 

Kapitán Filcka a Vietnamci v tržnici. Neužil byl nejlepší, "Kapitán Flicka ne, volat, když někdo přinést, chápeš?" ()

Ceny Františka Filipovského (2018) (E08) 

Tento díl byl zatím nejvíce v typickém Zelenkově stylu. Mírná nadsázka, která ovšem skvěle funguje a v podání ducha Františka Filipovského, nejlepšího dabéra možná celé historie, je tento díl prostě vynikající. Nejlepší scéna je jednoznačně vyvolávání jeho ducha. ()

Inzerát (2018) (E09) 

Asi nejslabší díl, ale stejně velmi dobrý. ()

Monitoring (2018) (E10) 

Hádka mezi Pavlem a Evou mě nutí dát pět hvězd:-). Super díl. ()

Destrukce (2018) (E11) 

Změna z komedie k opravdovému dramatu a možná i masakru. Za vynikajícího opilého Martina Myšičku a jeho opileckou scénu ve studiu, kdy močil na sklo, všechno kolem shazoval na zem a hádal se s nebohým Václavem Neužilem, musím dát pět hvězd. To je snad nejlepší scéna seriálu. A ta hláška, "Velín zdraví Pichnu." Co dodat. ()

Poslední dabing (2018) (E12) 

Doslova poetický závěr. Mrtvý Krobot, jeho závěť, ze které se vám chce brečet a akční romantické finále. Tomu říkám konec seriálu, který považuji za jeden z nejlepších českých seriálů posledních let. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama