Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze (212)

claudel 

všechny recenze uživatele

Dejvické divadlo nemůže téměř nikdy zklamat. Viděl jsem divadelní hru, ale všechny podrobnosti si nepamatuji, něco jsem si vybavil, ale v podstatě jde o divadelní hru rozvedenou v seriál. Za mě naprosto nejlepší díl Vulgarismy s Viktorem Preissem - jak někteří píší, také jsem chcal smíchy. Vidět Viktora Preisse, jak má dabovat debatu o felaci, je k popukání. A netušil jsem kolik synonym se dá vymyslet - jen nevím, když řeknete svojí holce, jestli nechce vypít dědka, jestli pochopí :-D No a další díl, kdy jsem se nejvíc smál, jednoznačně Ceny Františka Filipovského. Paráda Díky za skvělou zábavu. Dejvice navždy! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na seriál jsem se převelice těšil, o to větší jsem zažil zklamání. Zpočátku jsem se velice dobře bavil, s přibývajícími epizodami se jejich kvalita postupně snižovala a mně se nechtělo věřit tomu, jak se dá prošustrovat solidní téma a kvalitní sestava tvůrců. Došlo to tak daleko, že jsem se těšil, až seriál definitivně skončí, protože mi už opravdu lezl na nervy. Tomu říkám promarněná šance. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě ne taková pecka jako třeba Čtvrtá hvězda, ale v rámci české produkce jde pořád o výraznější nadprůměr. Už samo dabingové prostředí je vlastně unikátním a absolutně nevytěženým tématem, což má asi svůj důvod, ale o to větší plus patří Zelenkově odvaze. Stejně jako v jiných seriálech se tu najdou silnější a slabší díly, ale nebyl tu jediný, u kterého bych se nudil nebo alespoň nezasmál. Je fakt, že některé vtípky jdou za hranu trapnosti a místy je seriál zbytečně vulgární, ale na druhou stranu to není zase nic tak hrozného. herecky mi nejvíc sedla Klára Melíšková, kterou jsem si v podobné roli nedokázal představit a bavili Mirolsav Krobot, který se pro role choleriků narodil. Naopak mi příliš neseděla Tereza Voříšková, na jejímž místě bych si dokázal představit x jiných hereček. Možná jsem čekal malinko víc, ale i tak jsem spokojen. 75% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi Dabing Street přišlo opravdu jako nesmírně zábavné a originální zpestření (alespoň teda co se českých seriálů týče). Zhruba někdy v druhé polovině však seriál začne krutě ztrácet dech a sklouzávat k přehnané až nevtipné blbůstce vyloženě na jedno použití. Alespoň Klára Melíšková byla úžasná všech 12 epizod - ta role mírně náladové pipinky jí ohromně sedla! :) Jinak škoda, potenciál to mělo rozhodně větší. 60 % ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Myslím, že situační komedie prostě není z těch žánrů, které skutečně v našich luzích a hájích ovládáme, přestože nějaká ta výjimka potvrzující pravidlo se již samozřejmě urodila. Tedy ne, že bych se u toho vůbec nebavil, ale celé to jede hodně na hraně a poměrně často se to přes onu pomyslnou čáru překuluje, a to jsou právě ty chvíle, kdy mi úsměv zamrzá. Takže do příště by to alespoň chtělo trochu potrénovat balanc. 60 % ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Toľko vychvaľovaný Miroslav Krobot mi ako herec konečne sadol a bavil najviac z celého obsadenia. Škoda, že mal tak málo priestoru. Naopak Tereza Ramba pôsobí ako diváčka, ktorá na ČT vyhrala súťaž a mohla si tak zahrať jednu z postáv. Celú dobu bola ako päsť na oko. Za naozaj vydarené diely sa dajú považovať len ten o dabovaní poľského animáku a návšteva Viktora Preisse. Inak trapno humor nehumor. Zápletky minimálne pracujúce s potenciálom prostredia dabingového štúdia. Len vzťahové šolichanie, bez ohľadu na kulisy. Nuda, nuda, filcky a zasa nuda. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval bych se mezi trojicí a čtveřicí hvězd, občas jsem se fakt bavil (občas zoufale nebavil), někdy mě tvůrci překvapili dobrými nápady - jindy tím, že nápad vyzněl do ztracena nebo nebyl plně využitý (nebo se ho ani nechytili, i když se přímo nabízel). I přes to, že nevybíravým slovníkem a poměrně primitivními charaktery rozhodně nešetří, Dabing street není jednoduchá a podbízivá podívaná, ani zdaleka nejde cestou třeba Okresního přeboru nebo Čtvrté hvězdy. A za tu odvahu a vůbec za to, jak v našich seriálových vodách tenhle počin vybočuje, si tu čtvrtou hvězdu zaslouží. Krobot na hrad a Voříšková... mno, ta by mohla kamkoliv. :) ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

„My normální jsme, že jo? My to jenom dabujeme!“  Seriál o lůzrech, kterým se v životě nedaří, v kulisách béčkového dabingového studia (název studia Zero je ostatně výmluvný), mě velmi potěšil. Dlouho jsem neviděl českou komedii, co by mě tak pobavila. Prakticky v každém dílu se našlo něco, co mě rozesmálo nahlas (proslov Bartošky na pohřbu, výstup cholerického Krobota, Preiss a vulgarismy, otázky na Trojana v rádiu). Herci samozřejmě senzační; i ti, u kterých jsme měli pocit, že známe všechny jejich „polohy“, tu překvapí - jmenovitě Krobot či Voříšková. Potěší pozornost, kterou tvůrci věnovali zadním plánům (když se tu děje něco vtipného, třeba se řeší zapomenuté šprcky na mixáku, zároveň se děje něco vtipného i vzadu, třeba se zrovna dabuje nevkusný seriál). A potěší i zábavné narážky pro zasvěcené, kterými si tvůrci zřejmě dělali drobné radosti. Např. když Bartoškovi velmi nevyjde řeč na pohřbu, praví jedna z postav: "jsem ti říkal, že jsme měli oslovit Rodena". Jaký to vtip pro lidi, co vědí, že Roden v posledních letech hraje se sluchátkem v uchu, do kterého mu napovídají text. Nebo enormně tlustý předseda Herecké asociace jako narážka na Jiřího Hromadu. Nebo když preparují hlas Ivana Trojana, aby ho zneužili pro Disneyovku, a činí tak na základě scénáře Samotářů, co napsal Petr Zelenka. Jen je škoda, že přesně v půlce přijde změna a začíná jakoby nový seriál. Prvních šest dílů je čistá komedie, pak náhle nastává drama. Skoro to působí, že formát Čtvrté hvězdy se osvědčil natolik, že si i tentokrát televize objednala 12 dílů po půl hodině, a tvůrcům došly nápady, čím je naplnit. Divadelní hru jsem viděl, funguje skvěle, ale do seriálu bylo nad její rámec hodně připsáno a ne vždy k dobru věci. Mít to tak o tři slabší díly míň, byla z toho seriálová legenda. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od zábavného komediálního sitkomu s nepřekonatelným neurotikem Jandou v podání Krobota až do šíleného dramatu, kde jsem jaksi nechápal Mišičkovy zvrácené orgie až po nudné nostalgické drámo na konci. Škoda, seriál měl potenciál, ale Zelenka ho zazdil a nenechal vyniknout všechny postavy. Jediný Neužil a Voříšková svoje napsané party využili dokonale. Ostatní byl jen promarněný potenciál. 60% ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice silný rozjezd dával naději, že to bude pořádná palba. Bohužel s přibývajícími díly se vytratil humor a seriálu pozvolna docházel plyn, aby se zastavil na místě a posléze vyšuměl do ztracena. Každopádně první polovina byla fakt super, Krobot, Bartoška nebo Preiss tomu dodávali nehorázný koule a i když druhá polovina šla více do dramatické hloubky, musím celkově Dabing street hodnotit jako dílko zdařilé a s převahou lepších momentů ve srovnání se soudobou seriálovou konkurencí i hereckou stránkou. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvanáctidílný maraton v ostravském Minikině na jeden zátah od bránicí cukajícího rozjezdu až do nahořklého finále. A byla to náramná podívaná, Petr Zelenka opět zabodoval a spolu se schopnými dramaturgy rozehrál vtipnou partii plnou zajímavých figurek. Klára Melíšková s Hynkem Čermákem to táhnou za jeden provaz, na Terezu Voříškovou se zase dobře kouká, Miroslav Krobot je ukrutný démon, Martin Myšička tam má snad nejlepší (a nejsmutnější) part ze všech a František Filipovský je borec i po smrti. Smetanu však s přehledem slíznul Kapitán Filcka a já už se nemůžu dočkat, s čím ten úžasný pošuk Zelenka přijde příště. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pětihvězdičkovou potenci tvůrci postupně rozmělnili do výsledných rozpaků. 1) Co je lepší? Vynikající hodina či dvě nebo průměrných šest hodin s hezkými okamžiky? 2) Divadelní hru jsem neviděl. 3) Až bude Bartoška v krematoriu mít smuteční řeč za kapitána Filcku a budou k tomu hrát Pichny, pak opustím svůj oblíbený obchůdek Dušní 3 a přidám se k partě ze Studia Zero. Uspokojí mě tam 39letý Václav Neužil a 31letý Marek Adamczyk. A s ostatními zůstanu (rád) jen u toho dabovaného hekání. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Dabing Street je o něco horší než třeba Trpaslík, ale i tak je to mezi českými seriály nadprůměr. Velmi se povedlo obsazení a některé díly, dokonce mě bavilo i dabováni filcek :)) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Už z dosavadních komentářů je jasně patrné, že Dabing Street je typický počin Petra Zelenky - hodně často se pohybuje mezi genialitou a trapností a v podstatě nic mezi neexistuje. Zelenka tu znovu vše staví na svém oblíbeném absurdním humoru a vskutku předvádí humor až geniální (Bartoškův monolog na pohřbu, postava Krobota, Kapitán Filcka nebo třeba vynikající monolog zhrzeného Neužila k Melíškové, který si myslím touží každý podváděný muž pronést alespoň jednou za život), na druhé straně ale také ten na hranici trapnosti (předposlední díl s postavou Martina Myšičky nebo duch Filipovského). S přibývajícími díly humor ustupuje a seriál se mění v melancholickou až nostalgickou podívanou s postavami, které se stávají čím dál většími losery, zároveň jim ale probleskuje naděje, že to může mít jen krátkého trvání. Závěrečný díl pak je takový smířlivý a nostalgický, navíc je v něm 11. září použito jako symbol konce starých časů, které se už nevrátí a je třeba se poprat s novou realitou. Famózní je obsazení, v němž vynikají určitě geniální Krobot, výborní Melíšková, Čermák a Neužil a samozřejmě i neuvěřitelně sexy Voříšková alias Pichna. I všechny menší role byly obsazeny výborně, takže herecky je seriál extratřída. Zmínit se musí i výborná hudba Jana Ponocného. Celkově vzato tak Dabing Street je v současné tuzemské seriálové produkci malým zjevením, i když vulgarit je tu někdy přespříliš, ono datování do devadesátých let je ne vždy dokonalé a některé vtipy jsou skoro trapné. 80 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi menšinu lidí, kteří se dabingu zastávají, troufám si tvrdit, že znám hodně našich dabérů, a byla jsem proto upřímně zvědavá, jak si Dejvice s takovým námětem poradí (divadelní hru jsem neviděla). A zklamání bylo nakonec větší než u "Čtvrté hvězdy". Počáteční díly nasadily laťku, která už nebyla překonána. Ráda si zavzpomínám na pohřební řeč pana Bartošky i na všechny výstupy pánů Preisse a Krobota, ale to je vše. Přehození výhybky z čistokrevné komedie k dramatu mi vůbec nesedlo. Velká škoda. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Tenhle seroš jsem dal kvůli hudbě - jdu na koncert Circusu Ponorka a píseň Rayn mi zní pořád v hlavě - takže bez očekávání. První půlka byla hodně o humoru, pak se to překlopilo víc do vážna v tématech jako třeba morálka podnikání,hledání partnera. Pro mě za 3,5 hvězdy. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Začátek je vážně skvělý, ale postupem času seriál ztrácí komediální "drive" a žene se do průměrnosti. Herci dost dobří, jednotlivé zápletky také, bohužel celkový děj dost slabý. Dal bych více prostoru Tereze Voříškové na úkor Kláry Melíškové a i Hynek Čermák by si zaslozžil o něco více času na obrazovkách. Další věc, kterou jsem ocenil jsou výstupy různých herců, které seriál pěkně doplňují. V jednotlivostech je to super, v celku lepší průměr. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* tak jsem dokoukal tento nový český seriál a i když jsou jednotlivé díly nesourodé a někdy jsou lepší a jindy horší, tak musím ocenit nápad a z větší části jsem se bavil. Chování postav je někdy hodně podivné a přesto cítím z něho hodně přesvědčivého a přirozeného, protože i když je to někdy přes čáru, tak podobně se chovají i v životě, jen to nebije tak do očí. Ani s odstupem času se nedokážu rozhodnout se znamínkem, tak nechám pěkné průměrné 3 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zelenka v kombinaci s Dejvickým divadlem? To nemohlo dopadnout úplně špatně. Kvalita humoru jak na horské dráze. Místy skvělý humor, místy naopak strašlivě dementní. Originální postavy, dobří herci. Několik punkově drzých nápadů mě vážně pobavilo (Filipovský, Kapitán Filcka). Nejvíc se mi líbily poslední pesimistické díly, pochmurnost a blížící se propast Zelenka umí vytvořit velmi dobře a je nás neprovází většinou seriálu (tak jak je to předpokládám v původní divadelní hře). Nechápu, proč byly často některé příběhové linie odfláknuty a postava typu Myšička prostě jen tak zmizela z děje bez nějakých následků. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama