Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze (212)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, jak mohli autoři nazvat tento seriál komedií. Případy 1. oddělení, které vysílala televize před tímto seriálem, obsahovaly vtipu mnohem více. S tímto stylem humoru prostě souznění nenacházím, nebavil jsem se a už od 2. dílu jsem v podstatě setrvačností sledoval, jak je každý další díl horší a méně vtipný. Nesouhlasím ani s tím, že fekální humor zde dává smysl. Paní Archová (Klára Melíšková) mi mluvila z duše, když jí připadal kapitán filcka a prdění apod. nechutné. K tomuto dílu se nehodlám vracet. ()

zette 

všechny recenze uživatele

S novymi a novymi dily jsem mel pocit, ze upada myslenka i humor. Skoda, rozjete to bylo slusne, i tak se ale jedna o sympatickou podivanou. Zaujme i zajimave herecke obsazeni, z postav nejlepsi roli dostal Neuzil jako technik Pavel. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo tak nadějně, i vesměs všichni herci mi byli sympatičtí a když se na chvíli objevil Krobot a pak zas utekl, tak jsem ocenil návrat v posledním díle "Čekali jste, že budu nasranej?" Zasmál jsem se jak naposledy snad u 6. dílu, pak šla úroven hodně dolů. Samozřejmě se mi hodně líbila Voříšková, z Čermáka možná zbytečně udělali hnupa a to závěrečné dejme tomu dojemné vysvětlení proč to vlastně všechno dělal příliš neospravedlnilo, to jak moc velkého hnupa. Naopak mi tam vůbec neseděla paní Melíšková a přestože je to jinak docela hezká ženská, tak tady bud strašně přehrávala, nebo neumí hrát, vůbec mi neseděla její postava nebo to jak vystupovala. Také různé dějové vsuvky byli strašně zvláštní... dabování filcek nebo těch prdů, to byly i na mě tak nechutné díla, že vůbec nechápu co to tam dělalo. Nebo v závěru útok na dvojčata v Americe? Z jakého důvodu to tam bylo? Bud to kvůli sledovanosti strašně rychle ucvakli a tvůrci nemohli dotáhnout své myšlenky do konce, nebo fakt dohromady lepili neuvěřitelné ptákoviny. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

V porovnání se slibným začátkem byla druhá půlka seriálu velké zklamání. Žánrově neusazené a dějově rozplizlé. Jako kbydy scénárista nevěděl, co chce napsat a zapisoval změť myšlenek, tak jak mu zrovna lezly z hlavy. Škoda, protože díly s Krobotem byly famózní. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi líto špičkových herců, kteří by dokázali plasticky ztvárnit kohokoliv, jenže Zelenka je svým scénářem cpe do jednorozměrných karikatur. Melíšková by zvládla bez problémů zahrát se všemi odstíny domácí paničku, která se tragikomicky po smrti manžela snaží postavit na vlastní nohy a naráží na své sebeklamy (Ženské zbraně), jenže nakonec je z ní v Zelenkově podání karikatura naprosté blbky. Voříšková a Adamczyk nemají ani to - celých dvanáct dílů jsou jejich postavy charakterizovány pouze promiskuitou. A Neužil ml. s Čermákem jsou prostě hodní ňoumové hledající svou bohyni, které by mohli sloužit. Češi se konečně naučili točit sitcomy jako v Americe, jen s tím rozdílem, že tady jsou všechny postavy bezcharakterní svině. Snad se někdy v budoucnu naučíme točit i "dramedy". ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Super sranda, která na vážnosti začne bohužel přibírat až na konci, čímž se trochu vyladí z daného rytmu (proto 4*). Herci hrajou obstojně, námět naprosto skvělej a hlavně funguje, zvolené prostředí vystihnuto skvěle (asi, nepohybuji se v dabingovém průmyslu). Petr Zelenka předvádí svůj osobitý rukopis (a když si všechny jeho mnou viděné počiny dám dohromady, mohu začít klidně tvrdit, že to je ten největší český úchyl v dějinách kinematografie (v dobrém slova smyslu)), který je ale naprosto skvělý! Pěkně koukatelný seriál na zabavení dlouhé chvíle, ze kterého český vtip jen srší! ,,A Kájo, jak se furt horlivě pokoušíš přeložit to BBC, tak to neznamená big black cock, velký černý péro, ale britská veřejnoprávní televize.''  7,5/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé velké očekávání dalšího díla Dejvického divadla bylo z počátku hodně dobře naplňováno, vrcholilo výtečným devátým dílem, ovšem pak už to šlo jen z kopce. Předposlední díl veškerou výbornou práci všech zúčastněných úplně podkopal, závěrečný díl sice všechny nešvary uhladil, ale nezahladil. Dle mého soudu tady byl obrovský potenciál, který Zelenka postupně hatil až ho zhatil úplně. Rozjezd super, konec slabý a v podstatě seriál ke konci už jen vyzníval do ztracena. Škoda, že bylo tak málo Krobota, ten mi vyloženě chyběl, škoda tolika vulgarit a sem tam scén zcela zbytečně dlouhých a nezábavných. Čekal jsem víc. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Lehce nevyrovnané, misty bizarní. Některé scény mě vynesly až na vrchol blaha (dabování osádky stojícího auta bylo nejlepší scénou seriálu) a jiné do typického marastu české televizní tvorby (petka na čurání v autě). ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zatím čtyři hvězdy a ještě to musím strávit. Martin Myšička byl nejvíc...80% Projekty Dejvického divadla se tradičně vyšplhají na pět hvězd až při druhé projekci. Je tomu i tentokrát, napodruhé už plný počet. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Keď Hynek k záveru prenesie frázu z toho "...debilního maďarského filmu" som si uvedomil, že som definitívne sfanatizovaný. A že lepší tuzemský seriál som nevidel. Všetky postavy si zamiluješ doradu a má to všetko, čo od filmu, či seriálu Ti dokáže urobiť radosť. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zelenka byl v dobách, kdy se to odehrává (2001), prostě záruka opravdové kvality a vtipu - v kombinaci s herci z Dejvického divadla kór. Pak od něj sice přišlo pár zklamání, ale tímto se opět našel a seriál je to nejlepší, co v posledních letech stvořil. Nemůžu říct, že by tady byly slabší a silnější epizody, protože všechny byly svým způsobem skvělé. Našlo se ale pár nápadů, které se mi moc nezamlouvaly, např. zaseknutej tlusťoch ve dveřích, vyvolávání ducha Františka Filipovského. Ale na druhou stranu většina ostatního pobaví a já si užíval všeho toho přirozeného herectví a dialogů. A pak jsou tu minimálně dvě věci, které musím vyzdvihnout: Berenika Kohoutová se ukáže nahoře bez a seriál Kapitán Filcka, kterej je sice fiktivní, ale já bych ho chtěl vidět, protože je tak ujetej a vtipnej, až jsem se chlámal do prostoru jak blázen. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zelenka má můj obdiv, že na veřejnosprávní televizi přijde s něčím tak nekorektním a nepodbízivým. O to větší je zklamání, když se seriál z pětihvězdičké první poloviny přehoupne do průměrné poloviny druhé, aby své putování s imbecilními (k zamilování hodnými) postavami završil stěží snesitelným závěrem. Promarněná šance s trpkým koncem. Škoda. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku docela zklamání. Ne sice nijak veliké, ale zato ne úplně malé. Rozhodně jde o nejslabší seriál Dejvického divadla (ačkoliv mohl být úplně klidně nejlepší) a Přebor i Čtvrtou hvězdu nechává hodně daleko za sebou. Největším problémem tohoto seriálu je, jak se ukázalo, absence Miroslava Krobota, který si pro sebe, jako již tradičně, ukradl naprosto veškerý prostor a nejen, že je jeho postava nejlepší, ale nejlepší jsou i díly, ve kterých režisér Janda vystupuje - a kromě toho tam háže jednu legendární hlášku za druhou, naprosto neskutečně suše, to jeho podání je fakt luxusní (Dabing mě neskutečně sere). Naprosto vynikající byla i camea Jirky Bartošky, Viktora Preisse, Filipa Švarce, Václava Faltuse a Ivana Trojana a skvělé vedlejší postavy Norberta Lichého a Martina Myšičky. Bohužel, hlavní postavy už tak sympatické nejsou - a to ani jedna. A čím víc dílů bylo, tím víc se chovali jako kreténi (což mě brutálně naštvalo hlavně v 10. a 11. díle, kde už to fakt přeháněli). Naprosto dokonalé epizody, ve kterých funguje úplně všechno a kde se humor obzvlášť vyvedl, jsou první (hnedle úvodní sekvence a smuteční proslov Jirky Bartošky), druhý (celý), čtvrtý (že si tam pro tebe dojdu), šestý (Trojan a Norbert mezi dveřma), sedmý (Vietnamci a pointa) a osmý (vyvolávání Filipovského) - což je ale jen půlka seriálu. Ta druhá byla skutečně těžce průměrná (někdy ani to) a jen občas lehce nadprůměrná. A hlavně na konci desátého dílu mi přišlo, že už to opravdu přehánějí. Prostě - zhruba na střídačku, jednou dobrý, jednou špatný. Ve výsledku nadprůměr, ale zklamáním se opravdu netajím. A mimo Krobota je nejlepší Voříšková, z hlavních herců je nejlepší, nejsympatičtější, nejlíp napsaná a.. no, nejhezčí. 75%. Kapitán Filcka je neskutečná kokotina a totálně mě srala. A to jí věnovali takovýho prostoru! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl hodně nadějný. U dalších jsem ale pochopil, že humor bude spočívat v něčem jiném (často v uřvané Melíškové - kterou mám jinak rád, a v dabování dementních filcek). Světlou vyjímkou byl díl pro Františka Filipovského. To byla pecka. Dál už byl jen propad ana poslední dva díly jsem si vzpomněl až skoro po půl roce. Ale jsem rád, že jsem seriál dokoukal, protože v posledním díle mě konečně!!! nadchla Terka Voříšková. Její ujetý hlásek na začátku dílu a písnička v závěrečných titulcích. Slušný! ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama