Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze (212)

radeckator 

všechny recenze uživatele

Jen houšť s takovými seriály. Seriálům nijak neholduju, ale tady jsem pondělí co pondělí seděl na značkách a čekal. Tvorba Petra Zelenky stabilně a dlouhodobě zajišťuje nadstandard a zde nijak neslevil. Samozřejmě, že seriál měl slabší a silnější epizody, ale nikdy nehodnotím po jednotlivých dílech, ale vždy jako celek a jako s celkem jsem maximálně spokojený. Každá generace má svoji hereckou top šedesátá Semafor, sedmdesátá Cimrmany, osmdesátá Sklep... současnosti už dlouhodobě dominuje Dejvické divadlo a je takřksa sázka na jistotu, že na čemkoliv se někdo z jejich amsáblu podílí, má to svoji úroveň. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Dokud to bylo ještě o dabingu, řešily se věci s ním spojené a v každém díle bylo nějaké cameo, ten seriál mě bavil. Jak se to posunulo do roviny osobních vztahů, podnikatelských aktivit a ilegálních léčiv, seriál ztratil drive. Dost by mě zajímala ta původní divadelní hra, předpokládám, že její obsah by dal tak maximálně na tři díly seriálu, takže bylo nutné někde nastavovat. A žádný nastavovaný jídlo nemůže chutnat dobře... PS - přemýšlím nad tím, zda ty původní seriály a filmy, které se ve filmu dabovaly někdo vážně natočil nebo to bylo udělané speciálně kvůli Dabing Street. ()

Monggol 

všechny recenze uživatele

"Na kokota musíš kokotsky", ak kvôli ničomu inému, tak kvôli tomuto lapidárnemu poučeniu sa to oplatilo pozerať. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Komediálny seriál s hereckou výberovkou z Dejvického divadla a lidmi odjinud. Autorský počin Petra Zelenky sleduje osud jedného nie veľmi úspešného pražského dabingového štúdia na začiatku milénia. V mixe kultúrno-spoločenských fenoménov danej doby sa jeho zamestnanci snažia prežiť, ako sa dá. Divákovi sa zo začiatku dostáva dobre namiešaná zmes humoru, ktorá sa naprieč pokračujúcimi epizódami začína prepletať aj so serióznejšími témami (nie však veľmi), takže ku koncu zo seriálu cítiť aj istý závan drámy. To samo o sebe nie je úplne na škodu, ale miestami sa na dramatickú časť kladie až prehnane zbytočná pozornosť, na úkor ktorej trpí humor. Herecky je to vyskladané dobre, vynikajúco počas celých dvanástich epizód funguje najmä chémia medzi Klárou Melíškovou a Václavom Neužilom, ale je v tom sakra málo nasratého Miroslava Krobota. Dabing Street má svoju kvalitu, ktorú mu nemožno odpísať. Ak by sa však tvorcovia rozhodli pracovať čisto s komediálnymi prvkami a nevsádzali do seriálu drámu, mohlo to byť ešte o čosi lepšie. Kvôli nápadu, vtipom, poprsiu Bereniky Kohoutové a skvelému soundtracku pri záverečných titulkoch to však stojí za to vidieť. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

První polovina ještě ušla. Sice občas převládala trapnost, než vtipy, ale stále to šlo, hlavně díky skvělý Tereze Ramba. Bohužel od konce šestého dílu šel seriál totálně ke dnu. Absurdní, pitomý, bez scénáře a špetky nějaký zábavnosti. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Značně nevyrovnaná kvalita. Zelenka se evidentně zasek v devadesátkách a pubertálním humoru. Melíšková přehrává jak na vesnickym divadle. To jsou asi tak všechny pozitiva tohohle seriálu. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

Asi od deváté epizody jsem pomalu měnil nahlížení na protagonisty ze sitcomových postaviček na opravdově tragické loosery. Čistou komedií bych to určitě neoznačil :) Přestože jsem se nemohl zbavit pocitu, že celý projekt mohl vyznít více určitěji, Zelenka stejně dokazuje, že české počiny mohou působit originálně s puncem světáckosti. ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Dabing Street je hodně příjemné překvapení. Přisprostlý, nesvázaný sarkastický humor zasazený do netypického prostředí. Takový sitcom tu dlouho nebyl. Gagy jsou naladěny na vlnu jemného bizáru a čisté zábavy. Nicméně i na melancholickou strunu se občas zahraje. Velmi chválím herecké obsazení, nemohlo být snad lepší. Díky výrazné autentičnosti a nespoutanosti postav se posouvá úroveň celého seriálu směrem nahoru. Tvůrci měli zjevně hodně velkou svobodu tvořit a využili ji dle mého na maximum. Mnohé scény hraničí s filmovým nasazením a působí velmi originálně a promyšleně. Hudební doprovod je skvělá třešnička na dortu. Rozhodně velmi zajímavý seriál tohoto roku. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Příjemný a originální osvěžení v český seriálový žumpě. Má to ale sestupnou tendenci, absolutním vrcholem seriálu jsou epizody s Miroslavem Krobotem. Celkově mě to docela byvilo, ale spíš se to houpe na takovým lepším průměru. Čekal jsem větší srandu, ale určitě to není špatný. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Na Dejvickém divadle mi přijde fascinující, jak dokáže jako magnet nasát do svého ansáblu osoby neuvěřitelně nesympatické. To by se ještě dalo odpoustit, kdyby díla, která tento soubor produkuje za naše koncesionářské poplatky pro ČT, byla aspoň trochu koukatelná. Jenže toto už je několikátá ukázka naprosté trapnosti, ztráty soudnosti a pohrdání každým divákem, který má IQ nad 50. Ale nemám obavy, že by se další peníze pro tuto netalentovanou partičku infantilních existencí zase nenašly, aby mohlo být těch 200 diváků, co mají vysokou odolnost a dokáží se na to dívat, oblaženo dalším dílem. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Docela slibně rozjetý seriál zazdily dva poslední díly - předposlední byl přitažený za vlasy až moc a poslední naopak už o ničem. ()

noizcore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si seriál konstantně nedržel nastavenou laťku kvality. Výborné hlášky a situační komedie dostávaly pravidlelně na frak nějakými trapnými WTF scénámi (hrníček Františka Filipovského, destrukce studia, ap.) ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na české poměry určitě slušný počin, i když k dokonalosti to má daleko. Třeba na úroveň Čtvrté hvězdy to nedosahuje, ale je tady spoustu míst a momentů, kde je to ukrutně vtipné, ale taky místy nudné a nezáživné. Lehký nadprůměr. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Roztomilá oddechovka, kterou nesmíte brát moc vážně. Několik úžasných postav (Krobot, Myšička, Preis), několik úžasných dílů (např. Sprostá slova). Určitě příjemný místní TV nadstandard. 2024: Díky zoufalý aktuální nabídce koukám znova. A dost se bavím - stejně jako prve. Navyšuju! Krobot nemá chybu! Poslední 2-3 díly však možno vynechat. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Prvních šest dílů je gradující komedií, u které se člověk pěkně zachechtá ("Karle, to BBC, není bick black c*ck, jak to překládáš, ale název televizní stanice."), ale co se děje v zápětí, to jsem příliš nepochopil. Z veselé komedie se rázem stane nesmyslné, neveselé drama. Říkám si ku*va proč?? Shrnuto: díly 1-6 za pět hvězd stojí za vidění (hlavně E3 a E4), zbytek je blbost. Kouknul bych na Kapitána filcku :-) ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Pobavilo. Miestami som sa dokonce smial nahlas. To sa mi často nestáva, obzvlášť keď niečo pozerám osamote. Niektoré časti geniálne (vulgarizmy, vietnamská tržnica, Trojanov "dabing", duch F. Filipovského), niektoré slabšie, ale ako celok veľmi slušné. Režisér/scenárista sa skutočne vyhral s vecami ako maďarský artový film, Kapitán Filcka, americký seriál o ex-futbalistoch (či čo to bolo). Zaujímavé, že v Čechách už sa retrokomédie netočia len z obdobia 60-80. rokov minulého storočia, ale už prišlo aj na rok 2001. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama