Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Jara.Cimrman.jr k tomuto seriálu (13)

Dabing Street (2018) 

"Mně se tady pochcal herec." Patřím mezi hovada, která neumí plynně cizinecky, s čestnou výjimkou svahilštiny po ránu, takže bez dabingu bych byl ve světě filmu ztracen. Jsou tu samozřejmě ještě titulky, ale ty jsem zase líný číst. Proto jsem byl rád za seriál ze světa dabingu, ale ve finále jsem byl nadšený pouze z cholerického režiséra Jandy, který však byl na můj vkus obsazen příliš řídce. Ti ostatní sice měli své chvilky, ale bylo jich málo - opilý Michal, zapresovaný Aleš či slušňák Preiss. Hodně bylo pouze dabování Kapitána Filcky a to mě dost nebavilo. ()

Jiří Arch (2018) (E01) 

"Ty tady dabuješ s mrtvým režisérem?" To se tak někdy stane a mně to připadalo mnohem vtipnější než Bartoškův projev na pohřbu. Ten měl být asi legendární, ale mně připadal spíš trapný. ()

Studio B (2018) (E02) 

"Si už člověk nemůže prcnout s libovolným počtem lidí nebo co?" Naštěstí zde nejsou všichni tak upjatí jako Karel. Třeba Pavel se svým studiem B a zadkem pro štěstí mě dost bavil. A cholerický režisér Janda mi vrháním vidlí po autě naznačil, že tímto směrech bych se s Dabing Streetem rád vydal. ()

Budování mediálního obrazu (2018) (E03) 

"Já vím, že už jste jeden konkurs absolvovala, ale tenhle by byl ve dne." Hambatý konkurs byl skvělý, ale to PR kolem mě moc nebavilo. Nicméně návrat cholerika Jandy do hry mě dost potěšil. ()

Vulgarismy (2018) (E04) 

"Mně se tady pochcal herec." Impotentní režisér Janda mě svým týráním dabérů naprosto dostal. Jinak jsem rád, že vokativ nám závidí celý svět, vytváření synonym k felaci na třídních schůzkách nemělo chybu a BBC fakt není "velký černý péro"? Pak to asi začíná dávat smysl. ()

Ženské zbraně (2018) (E05) 

"Řekni: Kundo, kundo, nebo tě zabiju." Režisér Janda mi chyběl, ale jeho slova při rekonstrukci činu mě potěšila. Stejně jako hláška, že takhle se režíruje běžně. Ovšem s dabováním nejlepší kapely, která kdy hrála v lidském rozkroku, mám trošku problém. Stejně jako s využitím firemního těla ve prospěch studia. To mě moc nebavilo. ()

Supervizor (2018) (E06) 

"Ještě mi tam dej to hekání." Šukalo se, pepřilo se, všude samé tutaj, proszę či bardzo a mě ta polská část prostě nebavila. Ovšem Faltusova exhibice, Karlova angličtina, Trojanův žraloček a Lada79, tak to je jiná zábava. Přesto trvám na návratu režiséra Jandy, protože mi tento samorost dost chybí. ()

Černý prodej filmů (2018) (E07) 

"Nebojte se použít své ženské zbraně. A hlavně nebojte se svým zaměstnancům lhát." Nebojte se, nebojte se, ale já se bojím. Těch manažerských kurzů se bojím. A taky se bojím poslechnout si v rozkroku Kapitána Filcku. Ovšem Vietnamci to zachránili. Kde by byla autorská práva bez jejich výkonných počítačů. ()

Ceny Františka Filipovského (2018) (E08) 

"Co by byl Harrison Ford bez Štepničky? Štěpnička bez Forda je pořád Štěpnička, ale Ford bez Štěpničky není nikdo." Stejně v háji by byl Delon bez Trávníčka, Willis bez Pyška, Belmondo bez Krampola či Redford bez Olivy. A ani o tom kluci nevědí. Ovšem dabující duch Františka Filipovského, tak to se povedlo. Nápad to byl prostě skvělý, takže je s podivem, jak málo mne pobavil. ()

Inzerát (2018) (E09) 

"Přísahej na levý varle. Na svý." Dost mě pobavilo, jak se dabuje pozvánka na vyhlašování cen s promítanými obrázky z porna. Taky se mi líbil rozhovor Evy s Pavlem přes Karla, ale jinak to pro mne byla zatím nejslabší epizoda a jen doufám, že nebude hůř. ()

Monitoring (2018) (E10) 

"Sedmička ve dvou není žádný pití. Alkoholik uznává pouze tvrdý alkohol." Michalův odborný monitoring mě celkem bavil, ale dabování dvouset epizod anglického pořadu o prdění mě kupodivu nezaujalo. Taky mě udivila naivita zaměstnanců, když jim nedošlo, za co paní podnikatelka utrácí majlant. Prostě mi připadá, že dostávám stále méně zábavy. ()

Destrukce (2018) (E11) 

"On Vám zase rozmrzne." Rozmrzlý Michal mě svým opileckým řáděním docela pobavil, ale byl na to zase sám. Škoda. "Pichna zdraví Velín." ()

Poslední dabing (2018) (E12) 

"Čekali jste, že budu nasranej?" Tak to se od režiséra Jandy snad ani nedalo očekávat. Jenže jeho čas byl příliš krátký a jeho zrychlená závěť zase dabovaná tak zdlouhavě, že mě to nedokázalo pořádně pobavit. Jenže nic dalšího ani nestálo za zmínku, takže jsem rád, že studio Zero končí a jeho případné přestěhování již rozhodně sledovat nebudu. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama